Je bent hier
Home > Headlines > Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update 31-33 Weken

Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update 31-33 Weken

Ondanks dat het inmiddels vier weken geleden is dat ik ben bevallen, wil ik toch nog graag mijn allerlaatste zwangerschapsupdate met jullie delen! Zo als je ongetwijfeld al heb kunnen lezen ben ik op maandag 29 april van een prachtige en gezonde meisje bevallen. Met precies 34 weken zwangerschapsduur beviel ik van onze zesde kindje. Hoe mijn laatste zwangerschapsweken verlopen waren lees je hier..

Zwanger update 31 – 33 Weken

In deze laatste periode van mijn zwangerschap heb ik mij vooral gericht op het aanschaf van de wat duurdere aankopen. Zowel de maxi cosi als wipstoel kan ik van mijn lijstje doorstrepen. Ik ben, na lang getwijfeld te hebben, voor de Stokke steps wipstoel gegaan. Hier kun je lezen dat ik in eerste instantie de tripp trapp newborn set wilde hebben. Maar ik ben uiteindelijk van gedachte veranderd en heb voor de Stokke steps gekozen. De wipstoel kan namelijk alleenstaand worden gebruik of worden vastgeklikt op de Stokke steps kinderstoel. Dit maakt het voor mij net wat aantrekkelijker om voor dit product te gaan. Zo kan dochterlief naast heerlijk in de wipstoel liggen ook gezellig aan tafel worden aangeschoven. Wel moet ik dus nog de kinderstoel in huis halen.

Wat gebeurde er in week 31 – 33?

In mijn vorige update melde ik al dat er met 31 weken afspraak in het ziekenhuis voor een groei-echo gepland stond. Dit hebben wij uiteraard achter de rug en onze kleine wondertje doet het heel goed. Ze groeit goed, is volledig ingedaald en weegt over de 1800 gram. Omdat mijn harde buiken aanhouden en soms vrij pijnlijk zijn, hebben ze mijn urine op blaasontsteking gecontroleerd. Uitslag was gelukkig goed. Advies is nog steeds om het rustig aan te doen en direct contact met het ziekenhuis op te nemen indien er iets veranderd of ik het niet vertrouw. Omdat ik een cerclage heb kunnen we niet anders dan afwachten en hopen dat de bevalling nog weken op zich laat wachten.

Yoehoeee! Ik ben de 32 weken gepasseerd en dat is voor mij wederom een mijlpaal. Zoonlief nummer 2 is immers met een zwangerschapsduur van 32 weken geboren en het is fijn en toch wel geruststellend om ook deze termijn achter de rug te hebben.

Met precies 33 weken zwangerschapsduur bevond ik mezelf bij de spoedpoli. Nadat ik telefonisch aangegeven had de baby al twee dagen lang minder goed gevoeld te hebben, werd mij gevraagd om langs te komen. En daarbij waren de bewegingen die ik wel voelde veel minder krachtig als dat ik gewend ben. Allereerst moest ik urine afgeven voor controle op eventuele blaasontsteking en vervolgens werd ik aan de ctg aangesloten. Beide uitslagen zagen er goed uit en mocht ik naar huis.

De dagen die hierop volgende waren niet veel anders dan dat ik gewend was, wel had ik het gevoel dat de harde buiken iets wat pijnlijker werden. De week verliep verder normaal, tot zondagavond althans. Het was rond half elf in de avond dat ik klaar was met douchen en mijn huid ingesmeerd had. Ik had mijn pyjama aangetrokken en wilde in bed gaan liggen toen ik een soort van ‘plof’ voelde. Het voelde alsof iets van binnen geknapt was en ik wist direct wat het betekende. Even later voelde ik vocht langs mijn benen lopen en was mijn onderbroek nat. Ik had graag willen aannemen dat het hier om urineverlies ging maar helaas was er geen ruimte om mezelf voor de gek te houden. Voor heel even was ik dan ook in shock maar besefte al gauw dat het zover was: de bevalling is begonnen! De baby komt!

Ik haalde manlief erbij die vervolgens het ziekenhuis belde. Rond 23:00 uur waren we in het ziekenhuis aangekomen en moest eerst gecontroleerd worden of het vocht inderdaad vruchtwater is. Toen dit bevestigd was werd ik naar een verloskamer gebracht en moest de cerclage nog geknipt worden. Het verwijderen van de cerclage was pijnlijk en duurde veel langer omdat het hoofdje van de baby in de weg zat. Om 01:25 mocht ik persen en drie minuten later, om 01:28 uur, werd onze prachtige dochter Infinicha geboren. Op Maandag 29 april, met precies 34 weken zwangerschapsduur en een geboortegewicht van 2405 g! 

Liefs,
Nicky

Lees ook mijn vorige updates:

Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update 27-30 Weken
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update 21-26 Weken
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Suikertest
Zwanger Van Het Zesde Kindje | 20 Weken Echo En Geslachtsbepaling
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Heb Ik Een Voorkeur Voor Geslacht?
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Het tweede trimester
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 9-10
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 7-8
Waarom Ik Mijn Zwangerschap Zo Vroeg Bekend Maak
Zwanger Van Het Zesde Kindje?

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top