Je bent hier
Home > Headlines > Zwanger van het zesde kindje | Het tweede trimester

Zwanger van het zesde kindje | Het tweede trimester

Allereerst wil ik jullie allemaal een fantastische nieuwjaar toewensen en dat 2019 een topjaar moge zijn. Voor ons is 2019 het jaar waarin wij ons zesde kindje verwachten. Dit zal voor ons als gezin uiteraard een grote verandering zijn, maar wij kijken er enorm naar uit!

Het bijzondere nieuws dat wij een zesde kindje verwachten, evenals updates over de eerste trimester, heb je ongetwijfeld al op de site gelezen. Ik heb mij, ook met deze zwangerschap, heel erg ziek gevoeld wat zowel voor mezelf als voor mijn gezin erg pittig was. Na mijn laatste zwangerschapsupdate had ik dan ook besloten om niet meer te forceren maar de rust te pakken. Ik had de energie noch behoefte om artikelen te schrijven niet en naar mijn gevoel (en lichaam) luisteren was voor mij de enige oplossing. Ook zaten we tegen het einde van het jaar en in het nieuwe jaar zou ik het schrijven van artikelen wel weer oppakken. Dit maakte het voor mij makkelijker om alles neer te leggen en de rust te pakken. Op dat moment was ik 11 weken in verwachting.

Het tweede trimester

Inmiddels zit ik in het tweede trimesterzijn we vele weken verder en ben ik nu ruim 18 weken zwanger. Bijna op de helft van de zwangerschap! Afgelopen weken ben ik mij, langzaam maar zeker, beter gaan voelen. De misselijkheid is afgenomen wat voor mij een enorme opluchting is. Ik kan helaas nog steeds niet van alles eten, als vanouds, maar dat komt nog wel. Mijn grootste struggle op het moment is de bekkenpijn waar ik mee te kampen heb en de harde buiken die ik zo nu en dan heb. Advies is het rustig aan doen. Moet lukken, niet waar? Voor de rest geef ik mij vooral toe aan mijn vermoeidheid en slaap ik overdag veel.

De cerclage dat met 12 weken zwangerschap gepland stond heeft uiteraard plaatsgevonden en is goed gegaan. Deze zal rond 36 weken zwangerschapsduur (als ik mij niet vergist) worden verwijderd. Naast de cerclage is er nog een tweede maatregel genomen om de kans op een vroeggeboorte bij mij te verkleinen. Met 16 weken ben ik met een hormoon behandeling, in de vorm van pilletjes, begonnen. Het gaat hier om progesteron, een natuurlijk, vrouwelijk hormoon. De behandeling duurt tot einde van mijn zwangerschap en dient om mijn baarmoeder rustig te houden en dus vroegtijdige harde buiken te voorkomen/verminderen.

Iets waar ik enorm naar uitkijk, maar ook erg spannend vind, is de zogeheten 20-wekenecho dat over een weekje gepland staat. Zoals de meesten van jullie vast wel weten wordt er tijdens de 20-wekenecho een lichamelijk onderzoek bij de baby gedaan om zo eventuele afwijkingen op te sporen. Daarnaast kan ook het geslacht van de baby bepaald worden. En hier ben ik erg benieuwd naar. Zelf heb ik sterk het gevoel dat de baby een meisje is, meer hierover lees je in mijn volgende blog.

Tenslotte zal ik mijn best doen om geregeld een artikel online te zetten, maar kan uiteraard niet garanderen dat dit mij daadwerkelijk ook gaat lukken.

 

Lees ook mijn vorige updates:

Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 9-10
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 7-8
Waarom Ik Mijn Zwangerschap Zo Vroeg Bekend Maak
Zwanger Van Het Zesde Kindje?

 

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Zwanger van het zesde kindje | Het tweede trimester

  1. Dat klinkt heftig allemaal..heel veel sterkte. Er uiteraard van uitgaande dat alles goed is, deel je hier of het een meisje of toch een jongetje gaat worden of blijft dat jullie mooie geheim?

  2. @Sonja, Bedankt!
    Wat mij betreft deel ik het geslacht van de baby zodra ik het weet maar manlief neigt toch meer naar het voor ons houden. Mocht hij van gedachte veranderen dan zal ik het delen, anders blijft het tot de geboorte geheim 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top