Je bent hier
Home > Headlines > Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update 27-30 Weken

Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update 27-30 Weken

Ik ben officieel in mijn derde en laatste trimester beland en wat voelt dat fijn! We gaan alweer richting het einde en het wordt nu allemaal toch wel heel spannend. Deze periode was voor mij extra spannend en emotioneel beladen omdat zoonlief nummer 3 met 27 weken zwangerschapsduur geboren was. Een gebeurtenis die mij voor het leven getekend heeft en waar ik met deze zwangerschap enorm bang voor was. Dus ja… ik ben enorm opgelucht en dankbaar dat, ook dit keer, ons zo’n vroeggeboorte bespaard is.

Wat gebeurde er in week 27 – 30?

Het kleine wondertje in mijn buik doet het gelukkig erg goed en is super actief. Haar getrappel in mijn buik wordt naast krachtiger ook iets wat pijnlijk. Qua ontwikkeling is haar hoofdje in verhouding tot haar lijfje nu net zoals bij de geboorte. Tot de 27ste week was dit namelijk niet het geval, het hoofdje was in verhouding tot het lijfje veel te groot. Met 27 weken hadden we weer controle en konden we zien dat babygirl al met haar hoofdje naar beneden ligt. Ze ligt dwars door mijn buik in een soort c-vorm met haar kontje richting mijn navel. Maar goed.. ze heeft nog genoeg ruimte en kan het zomaar gebeuren dat ze zich anders gaat nestelen of zelfs naar een stuitligging veranderd.

Het blijft een bijzonder ervaring; een groeiende mensje in je buik. Naast alle gerommel en getrappel in mijn buik ervaar ik nu ook hoe het voelt wanneer de baby de hik heeft. Zo bijzonder! En dan zijn we bij de 30 weken beland en heeft de baby zich volledig ontwikkeld! Babygirl is dus af!!!! Alles is naar verhouding en zou naar behoren moeten werken. Daarnaast heeft ze vanaf nu genoeg onderhuids vet om zichzelf warm te kunnen houden. De komende weken in de buik zijn nog nodig om de hersenen flink te laten groeien. Daar gaan we uiteraard voor!

Hoe gaat het met mij?

De harde buiken waar ik al zolang last van heb neemt helaas niet af, sterker nog; het is iets wat toegenomen en daarnaast worden ze ook pijnlijker. Ik heb dagen gehad waarop ik echt bang was dat de bevalling misschien wel op gang kwam. Maar gelukkig zit babygirl nog gewoon heerlijk in mijn buik. Met een buik dat regelmatig hard en opgezet is en zware bekkeninstabiliteit kan ik nog steeds niet veel anders dan grotendeels van de dag in bed doorbrengen. En alsof dat niet voor genoeg ellende zorgt, heb ik sinds kort ook veel last van mijn onderrug. Ik wil zoveel ondernemen, maar ik kan niet en dat kan zo nu en dan behoorlijk frustrerend zijn. Er moet immers nog zoveel gebeuren voordat de baby geboren wordt.  Het nog steeds rustig aan doen zodat babygirl goed kan blijven groeien is wat op dit moment telt. En als dat betekent dat we na de geboorte nog van alles moeten regelen, dan moet het maar. Ik breng overigens dagelijks nog steeds twee progesteron pillen bij mezelf naar binnen en ik geloof dat dit spul zijn werk doet. Mijn baarmoeder is weliswaar onrustig maar wel onder controle. Maar ondanks dit alles ben ik nog steeds ontzettend dankbaar en trots om weer zwanger te mogen zijn. Maar ook kijk ik enorm naar uit om onze wondertje in mijn armen te kunnen houden.

Aankomende vrijdag hebben we afspraak in het ziekenhuis voor een groei-echo. Dan mogen we weer in mijn buik naar babygirl koekeloeren. Daar kijk ik uiteraard heel erg naar uit….

Liefs,
Nicky

Lees ook mijn vorige updates:

Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update 21-26 Weken
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Suikertest
Zwanger Van Het Zesde Kindje | 20 Weken Echo En Geslachtsbepaling
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Heb Ik Een Voorkeur Voor Geslacht?
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Het tweede trimester
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 9-10
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 7-8
Waarom Ik Mijn Zwangerschap Zo Vroeg Bekend Maak
Zwanger Van Het Zesde Kindje?

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update 27-30 Weken

  1. Wat een mooi zwangere buik heb je
    Sterkte met alle klachten en pijn, nog even volhouden en mag je jullie kleine wondertje in jouw armen houden (K)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top