Je bent hier
Home > Headlines > Zwanger van het zesde kindje | 20 weken echo en geslachtsbepaling

Zwanger van het zesde kindje | 20 weken echo en geslachtsbepaling

Donderdag 17 januari was de dag dat mijn 20-weken echo gepland stond en wij dus ook achter het geslacht van onze 6de kindje zouden komen. Erg spannend vond ik het en de dagen telde ik dan ook ongeduldig af. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik nogal teleurgesteld was toen in het ziekenhuis bleek dat de echo niet door kon gaan.

Vol verwachting arriveerde manlief, oudste zoonlief en ik in het ziekenhuis voor de 20-weken echo en zouden wij achter het geslacht van het wondertje in mijn buik komen. De afspraak stond om 14:00 uur gepland maar na ruim drie kwartier gewacht te hebben bleek de echo niet op die tijdstip te zijn maar een uurtje eerder. Dus om 13:00 uur!!! Foutje van het ziekenhuis want de tijdstip was niet juist naar ons toe gecommuniceerd. De echo kon derhalve niet doorgaan en moesten we opnieuw een afspraak maken. Dat was even balen maar niets aan te doen. De nieuwe afspraak werd voor vijf dagen later gemaakt, op dinsdag 22 januari.

De 20-weken echo

En dan is het zover…. de 20-weken echo vond plaats, ik ben dan 20+1 weken zwanger. De baby werd nagekeken en diverse lichaamsdelen werden uitgelicht en gemeten. De hersentjes, rugje, buikje, armpjes en benen kwamen aan beurt. Maar ook het neusje en mondje werd naar gekeken. Makkelijk ging dit overigens niet want de baby wilde maar niet het gezichtje laten zien. Omdat we vanzelfsprekend een complete meting wilden, stelde de echoscopiste voor om een kwartiertje pauze in te lassen, in de hoop dat de baby, na een wandeling, gedraaid zal zijn. Helaas voor ons vond de baby de positie waarin het lag veel te lekker. Een tweede pauze werd vervolgens ingelast. En ja hoor… babylief was gedraaid en kon het gezichtje goed in beeld worden gebracht. Alles zag er gelukkig allemaal goed uit en de baby ontwikkeld zich prima. Wij hebben vingers en tenen gezien. Maar ook dat de baby een slokje nam. Uit de metingen is naar voren gekomen dat de baby, net als grote broer en zus, lange benen heeft. Wel leuk om nu al overeenkomsten met oudere broers/zussen te zien.

Een jongen of meisje?

En dan het geslacht. Ook wat betreft het zien van het geslacht moesten we geduld hebben. Babylief was in eerste instantie, denk ik, niet van plan om ons haar geslachtsdeel te laten zien maar later gelukkig wel. Mijn eigen voorgevoel/verwachting van het geslacht is altijd al een meisje, ook manlief was team meisje en zoals jullie in mijn update ‘heb ik een voorkeur voor geslacht?‘ kunnen lezen voorspelde de Chinese geslachtskalender dat ik in verwachting van een meisje ben. Zouden we allemaal gelijk hebben of stond ons een groot verrassing te wachten? Ik kan melden dat, met de komst van de baby, in huize Mommyonline een mooi balans ontstaan is. Wij verwachten namelijk een baby-meisje!!!! Er komt een dochtertje en zusje bij en daar zijn we allemaal enorm gelukkig mee! Een derde meisje die ervoor gezorgd heeft dat mijn langgekoesterde wens is uitgekomen. Ik ben gezegend met een groot gezin met drie jongens en drie meisjes. Allemaal gezond en bijzonder op hun eigen manier. Mijn gezin is compleet!

Lees ook mijn vorige updates:

Heb ik een voorkeur voor geslacht?
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Het Tweede Trimester
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 9-10
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 7-8
Waarom Ik Mijn Zwangerschap Zo Vroeg Bekend Maak
Zwanger Van Het Zesde Kindje?

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Zwanger van het zesde kindje | 20 weken echo en geslachtsbepaling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top