Je bent hier
Home > Headlines > Zwanger van het zesde kindje | update week 9-10

Zwanger van het zesde kindje | update week 9-10

Het is in de afgelopen weken rondom Mommyonline erg stil geweest en voor de komende weken kan ik helaas ook niet anders beloven. De zwangerschap valt mij erg zwaar; de misselijkheid is slopend maar niets binnen kunnen houden al helemaal. De dagen kruipen dan ook tergend langzaam en geloof het of niet – ik verheug mij nu al op de bevalling.

Het heftig ziek zijn in mijn zwangerschappen is niets nieuws. Sterker nog; ik ken niet anders. Maar het blijf een klap om dit alles weer mee te moeten maken. De misselijkheid, niets binnen kunnen houden, uitdroging, opname, medicatie, vermoeidheid en ga zo maar door. Stiekem had ik toch wel op een ‘normale’ zwangerschap gehoopt. Om te kunnen ervaren dat zwanger zijn ook anders kan en helemaal niet zo erg is. Maar helaas.. ook dit keer is dit voor mij niet weggelegd en moet ik het hiermee doen. Het eindresultaat is het me absoluut helemaal waard, maar soms….

Het eerste trimester lijkt ook zo ontzettend lang te duren. De dagen gaan zo langzaam en daarbij komt nog bij dat ik een heel week terug ben gezet. Waar ik een paar weken terug nog dacht dat ik 9 weken zwanger was bleek ik op de 8 weken te zitten. Dat was flink balen. Inmiddels zit ik in week 11 van de zwangerschap en hebben we maar liefst twee keer in mijn buik mogen binnengluren. Dat is heel fijn, dan zie je ook echt waar je het allemaal voor doet. Dat geeft toch wel weer een soort van boost om sterk te zijn/blijven. En het blijft heel bijzonder om voor het eerst de hartslag van je kind te kunnen horen. Oja, mijn uitgerekende datum is 10 juni 2019! 

In week 9 was ik zo ontzettend ziek dat ik in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Ik was gevaarlijk uitgedroogd en moest aan de infuus. Gelukkig was het een dagbehandeling en kon ik laat in de avond nog naar huis. Omdat mijn misselijkheid nogal extreem is heb ik Primperan (medicatie tegen misselijkheid) voorgeschreven gekregen. En ook al is de misselijkheid nog flink aanwezig, het overgeven blijft weg en beetjes bij beetjes kan ik weer eten en drinken. En zoals nu: een blogje schrijven. Nou maar hopen dat het vanaf nu alleen nog maar beter zal gaan.

Tenslotte wil ik nog meedelen dat er een datum voor het plaatsen van een Cerclage, een ingreep waarbij een bandje om de baarmoedermond wordt gezet, bij mij vaststaat. Voor wie het nog niet weet, het plaatsen van een cerclage is bij mij door mijn geschiedenis van voeggeboortes nodig. Hiermee krijg ik de kans om van een voldragen baby te bevallen. In mijn volgende update vertel ik vast nog wel meer over deze ingreep. Voor nu houd ik het hierbij, tot de volgende update!

Lees ook mijn vorige updates:

Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 7-8
Waarom Ik Mijn Zwangerschap Zo Vroeg Bekend Maak
Zwanger Van Het Zesde Kindje?

 

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top