Je bent hier
Home > Headlines > Heb ik een voorkeur voor geslacht?

Heb ik een voorkeur voor geslacht?

Voordat ik einde vorige jaar besloot om het rustig aan te doen en mij niet met de site bezig te houden, had ik reeds enkele artikelen geschreven welk niet gepubliceerd zijn. Onderstaand artikel is dan ook van weken terug maar nog wel relevant genoeg om alsnog online te zetten. Dus hierbij…

Dat ik de trotse moeder van vijf geweldige kinderen ben, hoef ik jullie vast niet te vertellen. En dat manlief en ik zowel jongens als meiden hebben, is bij jullie ook wel bekend. Inmiddels ben ik 10 weken zwanger van onze 6de kindje. En als zwangere kun je erop rekenen dat er vanuit de omgeving vragen gesteld zullen worden. Zo is de vraag of het gepland is vrijwel standaard. Maar ook of je voorkeur voor een geslacht hebt.

Op de vraag of ik liever een jongen of meisje zou willen krijgen is het brave ‘politiek correct’ antwoord simpelweg: wij hebben geen voorkeur, als het kindje maar gezond is. Nou is de gezondheid van mijn baby uiteraard het allerbelangrijkste maar als ik heel heerlijk ben heb ik zeker wel een voorkeur.

Heb ik een voorkeur voor geslacht?

Ik heb altijd al zes kinderen willen hebben, om precies te zijn drie jongens en drie meiden. En dan bedoel ik in precieze volgorde van eerst drie jongens, gevolgd door drie meiden. Tot dus ver zijn mijn wensen uitgekomen. Mijn drie oudsten zijn jongens en mijn twee jongsten meiden. Nu dat ik van de 6de zwanger ben kan ik niet ontkennen dat ik een voorkeur voor het geslacht van mijn kindje heb. Dat ik stiekem (of toch niet zo stiekem) op een meisje hoop/reken.

Laat ik gelijk duidelijk maken dat ik zowel met een jongen als meisje heel blij ben. Ik zal uiteraard niet minder van de baby houden wanneer het een jongen blijkt te zijn. Het is echter zo dat ik jaren met de gedachte leef dat mijn laatste kindje een meisje zal zijn. In zekere zin is het niet zozeer dat ik het hoop maar meer dat ik het verwacht. In hoeverre mijn verwachting klopt moet uiteraard nog blijken, de Chinese geslachtskalender heb ik in ieder geval wel aan mijn kant.

Chinese geslachtskalender

10 weken zwangerschap is natuurlijk te pril om achter het geslacht te komen. Echter beweren diverse methodes al vanaf de bevruchting het geslacht te kunnen bepalen. Zo beweert de Chinese geslachtskalender aan de hand van de maand waarin de baby is verwekt en de leeftijd van de moeder het geslacht van de baby te kunnen bepalen. Vele vrouwen schijnen hierin te geloven en de Chinese geslachtskalender ook nog eens gelijkheid te geven. En gezien ik ook heel benieuwd ben wat, volgens de geslachtskalender, het geslacht van mijn baby zal zijn ben ik het gaan checken. Ik kan melden dat mijn eigen verwachting van het geslacht en uitkomst van de Chinese geslachtskalender hetzelfde zijn. Volgens de Chinese geslachtskalender ben ik namelijk in verwachting van een meisje!!!

Wat is jouw ervaring met de Chinese geslachtskalender? In hoeverre is deze bij jullie waarheid geworden?

Lees ook mijn vorige updates:

Zwanger Van Het Zesde Kindje | Het Tweede Trimester
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 9-10
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 7-8
Waarom Ik Mijn Zwangerschap Zo Vroeg Bekend Maak
Zwanger Van Het Zesde Kindje?

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Heb ik een voorkeur voor geslacht?

  1. Dat het kind gezond is, is natuurlijk het allerbelangrijkste maar een voorkeur voor geslacht hebben moet toch ook kunnen? Ben nu wel heel benieuwd of jullie inderdaad een meisje krijgen. Spannend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top