Je bent hier
Home > Headlines > Zwanger van het zesde kindje | Update 21-26 weken

Zwanger van het zesde kindje | Update 21-26 weken

Het is inmiddels langer dan een maandje terug dat ik een persoonlijke zwangerschapsupdate gegeven heb. Tijd dus om even bij te kletsen. In de afgelopen 5 weken heeft er immers genoeg ontwikkeling plaatsgevonden. Zo heb ik de welbekende suikertest gedaan en heeft de baby een belangrijke mijlpaal bereikt. Lees je weer gezellig mee?

In tegenstelling tot de eerste 20 weken van mijn zwangerschap gaan de weken voor mijn gevoel nu sneller. Eindelijk! Mijn buik groeit er flink op los maar ook de baby groeit in gestaag tempo door. Met de dag kan het wondertje in mijn buik ook meer en zijn de zachte plofjes inmiddels in stootjes, trapjes en stompjes veranderd. Ze is een erg actief baby. Gezien we al weten dat we een meisje verwachten zijn we thuis ook weer druk over de naam aan het brainstorm. Wij zijn er nog niet uit. Verder wordt het nu toch wel tijd dat we, langzaam maar zeker, op de komst van de baby gaan voorbereiden en de babyuitzet bij elkaar ga verzamelen. Met uitzondering van onlangs gekochte kleertjes (en onze oude babybedje) hebben we letterlijk nog niets in huis.

Het wordt nu echt dikker, ik bedoel mijn buik en dat is mooi om te zien. Weliswaar ben ik er laat mee van start gegaan maar ik probeer nu wekelijks buikfoto’s te maken. Leuk om zo de groei van mijn buik te kunnen volgen maar het is zeker ook leuk voor later om naar terug te kijken. Wekelijks plaats ik wel een buikfoto op mijn instagram account, mocht je het leuk vinden kun je mij hierop volgen.

Wat gebeurde er in week 21 – 26?

Tussen de 20-weken echo en het doen van de suikertest is er niets bijzonders gebeurd. Laat ik daarom maar met de suikertest beginnen. Ook ik kreeg namelijk de keuze hieraan deel te nemen en met 23 weken zwangerschap was het dan zover. Hoe ik dit ervaren heb en mijn uitslag lees je in mijn artikel hierover: suikertest.

Vanaf 24 weken zwangerschap ben ik eindelijk gestart met het kopen van kleertjes. En wat is het leuk om weer babykleertjes te mogen shoppen! Tot op dit moment was de Vans schoentjes het enige item dat ik voor het wondertje in mijn buik gekocht heb. Hier moest dus hoognodig verandering in komen. Omdat ik nog steeds erg veel last van mijn bekken heb, is in stenen winkels shoppen voor mij helaas geen optie. Ik moet het daarom met het online aanbod doen maar gelukkig is de keuze in leuke webshops/merken enorm. Een shoplog met mijn geshopte kleertjes zal deze week nog online komen. Houd de site dus in de gaten!

Met 25 weken zwangerschapsduur heeft het wondertje in mijn buik een belangrijke mijlpaal bereikt: ze is vanaf nu levensvatbaar. Dit wilt zeggen dat mocht ze nu geboren worden haar overlevingskans toegenomen is. Vanzelfsprekend moet de baby nog flink doorgroeien en is het derhalve beter als ze gewoon lekker in mijn buik blijft zitten. Onze doel is immers om minstens de 36 weken te halen. Afgaand van het vele en vaak harde getrappel kan ik hopelijk wel van uitgaan dat ze nog lang niet klaar is om eruit te komen. Houden zo dus!

En toen arriveerde het kraampakket, met 26 weken zwangerschapsduur. Leuk dat er in een kraampakket niet enkel de broodnodige items zitten maar ook extra’s zoals dit knuffeltje. Deze week hebben we dan eindelijk iets ondernomen: baby’s klerenkast is gereed gemaakt. Verder hebben wij de indeling van mijn slaapkamer (ook een beetje van manlief) veranderd en zo ruimte voor het babybedje gecreëerd. Echter zal deze voorlopig nog niet in de kamer komen te staan. En natuurlijk heb ik nog veel meer babykleertjes gekocht. Het babymerk Feetje heeft mijn hartje gestolen en een Feetje babykleding shoplog zit eraan te komen.

Hoe gaat het met mij?

Inmiddels ben ik 27 weken zwanger en geniet ik met regelmaat van mijn zwangerschap, ik bedoel van het getrappel in mijn buik. Een kindje in je buik mogen dragen blijft een wonder en wat ben ik dankbaar dit voor de zesde keer te mogen meemaken. Dat gezegd te hebben, ik kan haast niet wachten tot dat de baby er is. De enorme bekkenpijn waardoor ik haast niet kan lopen ben ik meer dan zat. Iedere beweging aan mijn onderlichaam doet pijn en in en uit bed komen blijft een onaangename uitdaging. Dus ja…. mijn ervaring met zwanger zijn blijft onprettig. Desondanks wil ik hierover niet al te veel klagen…. Ik neem mijn pijnklachten voor lief want ik besef immers al te goed dat wij er iets prachtigs voor terug krijgen. Tot de baby geboren is blijft ik het rustig aan doen en blijft mijn bed voor mij the place to be.

Liefs,
Nicky

Lees ook mijn vorige updates:

Zwanger Van Het Zesde Kindje | Suikertest
Zwanger Van Het Zesde Kindje | 20 Weken Echo En Geslachtsbepaling
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Heb Ik Een Voorkeur Voor Geslacht?
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Het tweede trimester
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 9-10
Zwanger Van Het Zesde Kindje | Update Week 7-8
Waarom Ik Mijn Zwangerschap Zo Vroeg Bekend Maak
Zwanger Van Het Zesde Kindje?

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Zwanger van het zesde kindje | Update 21-26 weken

  1. Fijn dat je zwangerschap voor jou gevoel nu sneller gaat. En wat heb je een mooi ronde buik

  2. Heel erg leuk om zo met jou mee te leven Nicky, echt fijn dat alles goed verloopt, leuke column!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top