Je bent hier
Home > Headlines > Eerste maand met baby Infinicha

Eerste maand met baby Infinicha

Het is vandaag precies een maandje dat onze zesde kindje en zusje, met precies 34 weken zwangerschapsduur, is geboren. Mijn bevallingsverhaal zal ik overigens binnenkort nog wel gaan uittypen. Omdat Infinicha te vroeg geboren is heeft ze op de neonatologie afdeling gelegen. Tot ieders verbazing mocht onze kleine dame, ondanks haar gewicht van 2370gr, op dag 8 mee naar huis. Zo goed deed ze het! Inmiddels is Infinicha dus een maandje thuis en ik klets jullie graag bij over onze eerste maand als complete gezin van 8 en ons vervolgafspraak na ontslag.

Ontslaggesprek

Infinicha doet het ontzettend goed! Vanaf haar geboorte drinkt ze alle voeding zelf, haar temperatuur houdt ze goed op peil en alle uitslagen van uitgevoerde bloedonderzoeken zijn goed. We zien dan ook geen reden om haar nog langer hier te houden.

Gezin van 8!

Ons gezin is met de thuiskomst van Infinicha compleet en wat zijn wij super blij! De eerste weekje thuis moesten we echter extra voorzichtig met haar zijn. Op advies van de arts en verpleegster hebben we haar dan ook zo goed mogelijk van de drukte van een groot gezin afgezonderd. Omdat ze toch nog heel klein is, kan ze ook snel overprikkeld raken. Bezoek ontvangen we nog niet en met haar broers en zussen is afgesproken om vasthouden en helpen met flesjes geven zeker de eerste maandje te minimaliseren.

Poli vervolgafspraak

Drie dagen na haar thuiskomst hadden we een vervolgafspraak in het ziekenhuis en ze is weer lekker gegroeid. Haar voeding mogen we wanneer zij dit aangeeft verhogen. In die drie dagen dat ze thuis is, is ze 150gr aangekomen. Ze is van 2370gr (ontslaggewicht) naar 2520gr gegaan. Ze doet het dus ontzettend goed!

Wat doet ze het goed!

Het is fijn om weer zo’n piepklein mensje in huis te hebben. Wel moeten we weer een goede ritme zien te vinden en is het weer wenen om voor nachtvoedingen te moeten opstaan. Vooral omdat ik overdag vrijwel geen dutjes doe. Hier moet ik zeker verandering in brengen voordat ik uitgeput raak. Zoals verwacht slaapt Infinicha nog heel veel. Ze huilt weinig en wanneer ze wel huilt, laat ze zich heel makkelijk troosten. Drinken gaat ook lekker goed, inmiddels zit ze op 100 ml moedermelk per 3-4 uurtjes. Aan de borst aanleggen doe ik niet maar kolf ik moedermelk af en krijgt ze het per fles. Grote voordeel hiervan is dus dat ik precies weet hoeveel Infinicha binnen krijgt. Moedermelk afkolven doe ik om de 4 uurtjes en mijn melkproductie is mooi op gang gekomen. De eerste twee dagen na de bevallen was dit wel anders: het heeft mij namelijk veel moeite gekost om mijn moedermelk op gang te krijgen. Dat heeft zeker ook de nodige onzekerheid bij mij opgeroepen.

Het gaat echt ontzettend goed met Infinicha en daar zijn wij uiteraard erg blij om. Het is mij opgevallen dat onze kleine dame van de drukte om haar heen houdt. Daar is ze vanuit de buik gewend aan geraakt, denk ik zo. Ze slaapt wanneer haar broers/zussen thuis zijn dan ook beter dan wanneer het huis rustig is. Mijn creatieve oplossing tijdens schooluren is dan ook continu muziek voor haar afspelen zodat ze lekker kan slapen zonder steeds wakker te schrikken. Met dit in gedachte is het dus niet zo gek dat ze overdag beter slaapt dan ‘s nachts. ‘s Nachts is ze onrustiger en wilt ze ook het liefst bij mama of papa op de borst liggen.

Hoe dan ook: Wij zijn ontzettend trots op onze kleine dame!

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top