Je bent hier
Home > Baby & Kind > Baby > Baby uitzet – Mijn musthaves voor onze zesde kindje!

Baby uitzet – Mijn musthaves voor onze zesde kindje!

Nu dat ik volop in mijn derde trimester zit wordt het wel heel spannend. Ik ben nu 30 weken zwanger en de dagen gaan nu wel heel snel voorbij! Ondanks dat we al vijf kinderen hebben moeten we vrijwel alles opnieuw in huis halen, dit heeft natuurlijk te maken met het leeftijdverschil. Zo staat bijvoorbeeld het bedje er nog steeds niet en hebben we nog geen autostoel gekocht. Maar buiten de grote noodzakelijke items, dat zeker nog gaan komen, zijn er ook diverse producten die ik voor onze zesde kindje graag zou willen hebben. Het gaat hier om items die ik bij mijn andere kinderen niet gebruikt hebt maar mij wel ontzettend handig lijken of waarvan ik enorm tevreden over was en dus nu ook niet zonder zou willen. Benieuwd welke items dit zijn? Lees dan snel verder!

Babynestje

Met stip op nummer 1 staat bij mij een babynestje. Dit is voor mij een must-have en moet ik dan ook echt in huis hebben! Jaren geleden met mijn couveuse-kindjes creëerde ik door het rollen van doeken een coconnetje (nestje) voor ze en wat vonden ze dit fijn. Zo’n nestje beperkt de ruimte waardoor ze zich geborgen voelden en zo heerlijk konden slapen. Tegenwoordig is een babynestje een trend en vind je ze dan ook echt overal. Ook voor onze zesde wondertje wil ik graag een nestje hebben. Wel twijfel ik er nog aan of ik dit product zelf zal gaan maken of gewoon uit de winkel halen. En welke merk het dan zal gaan worden is voor mij ook nog de vraag. Een nestje is echt heel fijn om bijvoorbeeld op de bank gebruik van te maken. Omdat baby’s het grootste gedeelte van de dag slapen kun je zo je kindje toch dicht bij je houden. En zo kan ik met haar in de buurt rustig werken, een artikel typen bijvoorbeeld. Daarnaast kan onze kindje zo ook lekker dicht naast me in het grote bed een dutje doen.

Tripp Trapp van Stokke

Een babyproduct die ik de laatste tijden veel voorbij zie komen is de Tripp Trapp stoel. Wat lijkt dit kinderstoel mij handig. De Stokke Tripp Trapp newborn set in de nieuwe frisse roze kleur zou ik dan ook heel graag in huis willen hebben voor onze zesde baby. Naast dat dit een functionele stoel is dat echt jaren mee gaat is het ook fijn dat we de baby gezellig aan tafel kunnen aanschuiven. Zo kunnen we toch met z’n allen aan tafel zitten. Enige nadeel aan de Stokke Tripp Trapp complete newborn set, dat ik kan bedenken, is dat het een dure aanschaf is.

Puckababy Original Piep

Door mijn couveuse-kindjes ontdekte ik jaren geleden het grote voordeel van inbakeren. Mijn inmiddels tiener zonen hebben daar enorm baat bij gehad. Ik ben groot fan! Door baby’s in te bakeren neem je namelijk heel veel onnodige prikkels bij ze weg, ze voelen zich geborgen en worden er heerlijk rustig van. Ook onze zesde wondertje wil ik daarom gaan inbakeren, door middel van een inbakerdoek of met de Puckababy. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Bij mijn andere kinderen heb ik dit altijd met een doek gedaan maar over de Puckababy Original Piep hoor ik ook hele goede dingen dat ik deze ook wel zou willen uitproberen. Is gewoon net wat makkelijker in gebruik.

Draagzak/Draagdoek

Wat verder voor mij toch wel onmisbaar is, is een goede draagzak dat vanaf geboorte gebruikt kan worden. Super handig wanneer je door drukte moet en een kinderwagen toch wel teveel is. Zo wie zo gaat mijn voorkeur, hier in Amsterdam, vaak uit naar een draagzak wanneer ik de deur uitga. Tenzij ik boodschapjes moet halen, dan is een kinderwagen praktischer. Met een draagzak heb je je kindje dicht bij je terwijl je je handen vrij hebt en het is gemakkelijk, met name in het openbaar vervoer. Ook binnenshuis vond ik het dragen van mijn kinderen in een draagzak vaak een prima uitkomst. Wanneer een baby wat ouder is heeft dragen op de rug in een draagdoek mijn voorkeur. Voor het dragen op de rug heb ik al genoeg draagdoeken in huis.

Liefs,
Nicky

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top