Je bent hier
Home > Huis & Interieur > Binnenkijken bij.. > Binnenkijken bij | Charlotte Habraken

Binnenkijken bij | Charlotte Habraken

Ongegeneerd binnenkijken in het huis van een ander om hun inrichting te bewonderen en wellicht inspiratie op te doen, vinden we leuk. Wat is nou de stijl van de Mommy’s anno nu? Hoe hebben ze hun huis ingericht? Waar halen zij hun wooninspiratie vandaan? Wat is hun favoriete plekje in huis? Dit en nog veel meer bij Binnenkijken bij… Een nieuwe rubriek op Mommyonline.nl waar je de kans krijgt om te zien hoe anderen wonen.

In deze editie van Binnenkijken bij… nemen we een kijkje in het sfeervolle huis van Charlotte Habraken.Binnenkijken CharlotteWelkom in ons landelijk, tijdloos en sfeervol huis! Wij wonen met z’n drietjes in een boerderij aan de rand van Brandevoort, vlakbij Eindhoven. Het grootste gedeelte rechts is de zakelijke kant, en het stuk links dat overblijft is ons woongedeelte.

Zes jaar geleden is de boerderij gebouwd, helemaal naar het idee van mijn maan Maikel. Omdat hij hier al jaren mee bezig was en ik pas tegen het einde van de bouw in beeld kwam, heb ik me dus niet met de bouw bemoeid, maar des te meer met de inrichting van het huis haha 😉 Gelukkig houden we van dezelfde stijl en kan ik me prima vinden in de ideeën van Maikel (op een enkele uitzondering na, maar daar kom ik later op terug…)Binnenkijken Charlotte 2Je komt bij ons altijd achterom binnen (net zoals bij de boer inderdaad…) of via de zaak. Dan kom je na de hal als eerste in de keuken. De keuken was al uitgekozen door Maikel en is één van de keuzes waar ik erg blij mee ben! Ik vind het een mooie, landelijke, ruime keuken die goed bij de boerderij past. Over de tafel heb ik een doorzichtig plastic tafelkleed gelegd. Zo kan ik de tafel makkelijk schoonmaken na het eten of knutselen (dat is ook wel nodig met ons mupke, en eigenlijk ben ik gewoon te lui om bij elke maaltijd of bij eke knutselsessie een kleed op de tafel te leggen dus vandaar deze oplossing haha).Binnenkijken Charlotte 3Omdat we alleen maar lage kastjes hebben, kwamen we ruimte tekort voor ons servies. We zijn toen gaan zoeken naar een buffetkast die goed bij de keuken past en die hebben we gevonden.

Binnenkijken Charlotte 4Dan komen we in de woonkamer. Vooraan hebben we het zitgedeelte gemaakt, waar we ’s avonds heerlijk samen op de bank liggen. Op de bank, tegen mijn mannetje aan liggen, is van het hele huis de plek waar ik het liefst ben.
Boven de bank hebben we een soort schilderij hangen dat we enkele jaren geleden in Parijs hebben gekocht. Boven de tv hangt nog steeds niks… Al zes jaar niet… Zucht… We weten gewoon niet wat we daar op willen hangen, nou ja, we… Ik heb al meerdere ideeën gehad maar Maikel vindt het wat moeilijker. Vorig jaar heeft hij voor Moederdag iets moois laten maken (dank je wel ome Peter) maar we denken nu toch dat we dat beter ergens anders op kunnen hangen. Binnenkijken Charlotte 6Nu hebben we het idee om er een oude schilderstrap horizontaal op te hangen, met daarop en aan allemaal leuke accessoires en fotootjes enzo (lang leve pinterest!). Nu nog een trap zien te vinden/maken…

Binnenkijken Charlotte 5Achter in de kamer staat nog een eettafel met vier stoelen, maar we eten eigenlijk altijd in de keuken.
Binnenkijken Charlotte 7Dan komen we in de hal bij ons toilet. En hier is een klein verschil in smaak tussen Maikel en mij… Ik vind de gele tegeltjes namelijk echt afschuwelijk! Maar ja, die waren al gekocht dus helaas voor mij… Ik zal het ermee moeten doen en heb geprobeerd om er maar het beste van te maken.

Binnenkijken Charlotte 9Binnenkijken Charlotte 10Als we de trap op gaan dan kan je linksaf naar onze slaapkamer. Deze is nog niet af (ook nog steeds niet nee…) De kledingkast is bijna klaar, ik kan niet wachten om hem in te mogen richten (uiteraard met nieuwe kleding haha)!Binnenkijken Charlotte 11De wand in het midden van de kamer moet ook nog worden afgemaakt. Aan de achterkant willen we een grote spiegel, 2 grote kapstokhaken aan weerszijden en een gezellig bankje met mandjes ofzo onder er tegenaan.

Binnenkijken Charlotte 12Ons bed is net nieuw. Een fijne boxspring waar we nog bijpassende nachtkastjes voor moeten zoeken. Waarschijnlijk worden het kastjes die passen bij het meubel waar de tv op staat. Maar we willen graag hoge en brede nachtkastjes dus we moeten nog even goed zoeken.  
Onze trouwfoto’s wachten ook nog op de grond totdat ze opgehangen worden…

Binnenkijken Charlotte 13Naast onze kamer is de kamer van onze dochtertje Aukje. Neutrale kleuren op de muur en met roze accesoires aangekleed. Het hemeltje boven haar bed staat er niet meer, want dat trok ze ’s nachts door de spijlen heen en dat vond ik gevaarlijk.

Binnenkijken Charlotte 14 Binnenkijken Charlotte 15De badkamer is ook nieuw en helemaal naar onze smaak. Lekker ruim, ieder een eigen wasbak en een heerlijk ligbad om in te ontspannen.

Wat ik nog heel graag zou willen is zo’n mooie sierlijst tegen het plafond, door het hele huis. Maar ik denk dat ik daar nog wel even op kan wachten haha. Laten we eerst maar eens zorgen dat de muren wat minder kaal worden door alles op te hangen wat nu nog overal op de grond staat en hopelijk hangt er binnenkort ook een leuke ladder boven de tv. Wanneer alle basisdingen eindelijk klaar zijn, zal ik Maikel eens lief aankijken voor een sierlijst… 😉

Ik ben een gezelschapsdier, dus ik vind het gezellig dat er altijd bekenden in de zaak zijn. Even bijkletsen met het personeel, familie of andere gasten of samen een drankje doen. Kortom, altijd gezelligheid om me heen, daar hou ik van.

Wat is volgens jou dé budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven?
Ik ben zelf niet zo van het veranderen van interieur. Bij mij is het al vrij lang hetzelfde haha. Heel af en toe dan ga ik naar de Action om wat nieuwe accesoires te kopen, maar ook de Big Bazaar, Kwantum en Leen Bakker  hebben vaak voor relatief weinig geld leuke accesoires.

Heb je nog andere tips voor de lezer?
Wil je inspiratie opdoen kijk dan op welke.nl en pinterest.nl. Daar staan zo’n leuke dingen op, voor iedere smaak. Veel kan je zelf maken, maar als je wat makkelijker bent uitgevallen (zoals ik haha) kan je tegenwoordig ook veel leuke dingen kant en klaar kopen. Als je het zelf maakt dan weet je natuurlijk wel zeker dat je origineel bent en dat ze bij de buren niet hetzelfde aan de muur hebben hangen 😉

Charlotte, bedankt dat we in jullie sfeervolle huis binnen mochten gluren!

Nog meer binnenkijkers?
•Binnenkijken bij Blogger Saskia
•Binnenkijken bij Dineke Post
•Binnenkijken bij Geertje Boekhouder
•Binnenkijken bij Mamablogger Lonneke de Kanter
•Binnenkijken bij Mamablogger Kelly Donders
•Binnenkijken bij Mamablogger Linda
•Binnenkijken bij Desirée Pelgrom-Geurts.
• Binnenkijken bij Manon Warger.
• Binnenkijken bij Sandy J.
• Binnenkijken bij Cindy Koehorst.
• Binnenkijken bij Yvonne van der Wal.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Binnenkijken bij | Charlotte Habraken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top