Je bent hier
Home > Headlines > Mommy Review | Babybjörn Baby carrier One

Mommy Review | Babybjörn Baby carrier One

Babybjörn Baby carrier One 1Wij denken dat velen het merk Babybjörn wel kennen. Onlangs heeft Geertje hun Baby carrier One uitgebreid kunnen testen en haar bevindingen deelt zij vandaag met ons.

Babybjörn Baby carrier One is een multifunctionele draagzak met een ergonomisch ontwerp en voorzien van een heupriem voor dat extra ondersteuning. De heupriem zorgt er namelijk voor dat het gewicht van je kindje naar jouw heupen wordt verplaatst zodat de rug en schouders ontzien worden. Het product is duurzaam en biedt veel draagcomfort. In samenwerking met kinderartsen werd deze draagzak ontwikkeld, die zowel op de buik als op de rug te gebruiken is. De draagzaak is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot 3 jaar. Mijn dochter is nu 14 maanden en wij namen haar ook wel eens mee in een ander merk draagzak.

Eerste indruk:
De draagzak wordt in een mooie doos met handvat afgeleverd. Deze doos kun je gebruiken om de draagzak voor een tijdje op te bergen of ergens beschermd mee naartoe te nemen.
Wanneer ik de draagzak eruit haal valt het op dat de draagzak al bijna goed ‘geïnstalleerd’ is en dat de constructie niet al te moeilijk moet zijn.
Wanneer ik hem wil gaan testen kom ik erachter dat de draagzak minder geschikt is voor kleine mensen met een korte romp, ik dus. Mijn man besluit hem verder te testen en hij staat dus ook het meest op de foto’s en is te zien in de video.

Gebruiksaanwijzing:
Er zit een duidelijke handleiding bij, in verschillende talen en met afbeeldingen wordt het gebruik van de draagzak duidelijk toegelicht. Naast de verschillende manieren van dragen wordt er aandacht besteed aan het materiaal, wasinstructies en waarschuwingen.

Uiterlijk:
Stevige banden voor de schouders, een fijne stof en een mooi tijdloos ontwerp. Kleur zowel voor jongens als meisjes. De stof is makkelijk schoon te krijgen.

Draagcomfort ouder:
Door de stevige maar zachte schouderbanden voelt de draagzak prettig aan op de schouders. Om de middel zit het ook fijn en kun je met gemak een afstand lopen met je kind. Ik vond het op de buik dragen plezieriger dan op de rug. Omdat ik een flinke ‘voorgevel’ heb werd dit een beetje afgekneld tijdens het dragen van mijn kindje op de rug. Deze positie is wellicht voor mannen het meest geschikt.
Doordat mijn romp kort is draagt het sowieso niet prettig. Niet voor het kind en niet voor mij.
Daarentegen vond mijn man de draagzak erg prettig. De stevige schouderbanden vindt hij lekker zitten en ondanks dat hij breed gebouwd is knelt het niet op de schouders. De heupgordel vindt hij prettig dragen, deze wordt niet pijnlijk ervaren en last van zijn rug had hij ook niet. Zo als je kunt lezen vond mijn man de draagzak heel fijn in gebruik maar ook makkelijk te stellen.Babybjörn Baby carrier One 2Draagcomfort baby:
Mijn dochter vond de draagzak fijn, vooral wanneer deze op de buik werd gedragen. Zo kon ze goed contact met ons houden. Wanneer we haar van ons af draaiden kon ze ook nog eens goed om zich heen kijken.
Mijn dochter vond het op de rug minder prettig, omdat ze wat minder bewegingsvrijheid leek te hebben. Maar dit kan natuurlijk ook te maken hebben dat ze wat vermoeid was.
De ruimte bij de benen voelt zacht aan en knelt niet af en haar rug wordt goed ondersteund wat dus erg fijn is. Over het algemeen heeft ze tijdens het dragen voldoende vrijheid om met haar hoofd en armen te bewegen.Babybjörn Baby carrier One 3Pluspunten:
Veel mogelijkheden met betrekking tot dragen: op de rug, op de buik, met gezicht naar je toe of van je af. Eenvoudig te bevestigen en aan te trekken.
Mooie sterke stof met zachte dikke banden voor de schouders. Goed te begrijpen gebruiksaanwijzing.
Een fijn en stevig kliksysteem. Kwaliteit oogt heel erg goed en duurzaam.
De draagzak is goed wasbaar, wat ik heel belangrijk vind.

Minpunten
Deze draagzak is minder geschikt voor kleine, korte mensen. Het kindje komt dan oncomfortabel in de draagzak te zitten, zowel voor als achter. Dit vind ik jammer, want je kunt hierdoor een flinke miskoop doen (het staat ook nergens vermeld).
Het instellen van de draagzak moesten we wel met zijn tweeën doen, vanwege het  afstellen van de banden op de rug.Babybjörn Baby carrier One 4Eindoordeel
Lange tijd was er een discussie rondom de houding van de beentjes van de baby bij gebruik van de Babybjörn draagzak (deze houding zou namelijk niet ergonomisch zijn). Nou kan ik zeggen dat dit om oudere modellen gaat en dat Babybjörn haar nieuwe draagzakken aangepast heeft zodat je je kindje ook in de ‘ergonomische kikkerhouding‘ kan dragen. Maar ergonomie is meer dan de kikkerhouding alleen. Het is bijvoorbeeld ook het draagcomfort door een heupgordel en brede schouderriemen en een goed ondersteund hoofdje van de baby. De nieuwe modellen Babybjörn draagzakken, waaronder deze, voldoen hierin dus wel.

Wat een mooie draagzak! Veel mogelijkheden, draagt fijn en oogt mooi en praktisch. Een dikke 8 wat mij betreft. Doordat ik hem als kleine vrouw niet kan gebruiken kan ik de draagzak geen hoger cijfer geven.


Wat zijn jouw ervaringen met de draagzakken van Babybjörn?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Mommy Review | Babybjörn Baby carrier One

 1. Goeie review! Alleen jammer dat hij voor jezelf niet geschikt is. Ik heb een nogal zwakke rug, maar mijn man vindt draagzakken helemaal geweldig. Je hebt wel je handen lekker vrij.

 2. Alleen het harde rugpand van BabyBjorn… Dat blijft altijd zo helaas…

  De natuurlijke bolling van het ruggetje kan daardoor niet (en kan überhaupt nooit bij face forward dragen). De rug wordt hierdoor in een onnatuurlijke houding geduwd.

  Dus helaas blijven ze niet ergonomisch een kind, en zeker bij heel jonkies moet je daar voorzichtig mee zijn.

 3. Mooi review! Vroeg me alleen af of je ook langere stukken ermee hebt gedragen? Is ie dan nog steeds zo prettig voor je schouders?
  En ik mis de beroemde kikkerhouding (M-vorm) bij het face forward- en het rugdragen… Vrees dat deze draagzak nooit ergonomisch wordt! 😉
  Dragen is verder wel super hè! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top