Je bent hier
Home > Huis & Interieur > Binnenkijken bij.. > Binnenkijken bij | Mamablogger Linda

Binnenkijken bij | Mamablogger Linda

Ongegeneerd binnenkijken in het huis van een ander om hun inrichting te bewonderen en wellicht inspiratie op te doen, vinden we leuk. Wat is nou de stijl van de Mommy’s anno nu? Hoe hebben ze hun huis ingericht? Waar halen zij hun wooninspiratie vandaan? Wat is hun favoriete plekje in huis? Dit en nog veel meer bij Binnenkijken bij… Een nieuwe rubriek op Mommyonline.nl waar je de kans krijgt om te zien hoe anderen wonen.

Linda is getrouwd met Ruben, trotse moeder van twee en de persoon achter de blog  mamaliefde.nl. Naast de zorg voor haar twee kinderen vangt ze pleegkinderen op en werkt ze thuis als gastouder. Hun interieur is hierop afgestemd; kindvriendelijk en functioneel. Met trots geeft ze ons een kijkje in de inrichting van hun stulpje.

SONY DSCWelkom in mijn huis. Voor ik jullie het een en ander zal laten zien zal ik wat over ons gezin vertellen. Ik ben Linda en 29 jaar, mijn man Ruben wordt straks 32. We kenden elkaar al een paar jaar voordat we een relatie kregen. Daarna ging het snel, binnen een jaar woonden we samen en een jaar later waren we getrouwd. De huwelijksreis naar Indonesië bleek zeer vruchtbaar en in juni 2012 kregen we ons eerste kind. In november 2013 volgde een zoon. Tussendoor vangen we ook nog pleegkinderen op. Dit in combinatie met het werken als gastouder; zijn aspecten die van invloed zijn op het interieur en de inrichting.

Toen we na onze huwelijksreis zwanger terugkwamen moesten we met spoed op zoek naar een nieuwe woning. Destijds woonden we nog in mijn ‘studentenwoning’, een tweekamerwoning met weinig ruimtes, zelfs niet voor een ledikantje. Veel tijd om dingen op te knappen hadden we niet. En namen we ook niet. De kinderkamer had de grootste prioriteit en dat werd vaak opgemerkt. Het functionele aspect is heel belangrijk; zo vond ik het erg lastig om een kleur te kiezen voor de gordijnen in de woonkamer. Mijn schoonmoeder kwam toen met donkerblauwe gordijnen aanzetten die we dankbaar hebben aangenomen. Die hangen er nu tweeëneenhalf jaar later nog steeds. In de winter houden ze de warmte binnen, in de zomer de hitte buiten en ze verduisteren ontzettend goed.

SONY DSC SONY DSCEen echte woonstijl heb ik niet. Een strakke inrichting spreekt me ook wel erg aan. Als je onze woonstijl toch in een woord zou moeten omschrijven zou het vooral kindvriendelijk of functioneel zijn. Dit betekent dat alles veilig is; dus traphekjes, hoekjes op de tafels, ladebeschermers, antislip op de trap, raamuitvalbeschermers, brandblussers en dat soort maatregelen. Maar ook functioneel; er moet lekker veel ruimte zijn. Zo heeft de salontafel plaatsgemaakt voor twee kleine tafeltjes met stoelen die je makkelijk aan de kant plaatst. Spelen kost nu eenmaal veel ruimte. Over de berg speelgoed mogen ze ook niet klagen. Dat staat voornamelijk in de woonkamer; de slaapkamers hier in huis zijn om te slapen. Net zoals de stofzuiger; lekker voor het grijpen. Natuurlijk moet er ook veel bergruimte zijn. Mijn man en ik zijn echte verzamelaars, voor van alles en nog meer.

SONY DSCHet fijnst aan onze interieur is dat het niet erg is als er iets kapot gaat. Klinkt misschien raar, en ik probeer mijn kinderen echt wel ‘regels’ bij te brengen. Maar als er iets kapot gaat, jammer dan. Daar is het ook op uitgezocht; het moet tegen een stootje kunnen.

SONY DSC Binnenkijken bij Linda 13Het fijnst aan de plek waar wij wonen is toch wel de ruimte; voor het budget dat we hadden voor de aanschaf van een huis was dit veruit de beste optie. Drie verdiepingen en lekker veel ruimte. Aan de voorkant hebben we een zeer ruime voortuin met oprit en carport en aan de achterkant een tuin die grenst aan het water. Ik ben opgegroeid in een huis met tuin, dus dat was wel echt een pre. Verder is de omgeving waar we wonen ook wel fijn. Op loopafstand heb je een goedkope supermarkt, het zwembad, bibliotheek en overdekt winkelcentrum. Je zit ook zo op de snelweg en er is veel groen en speeltuintjes in de omgeving.

Mijn favoriete plek in huis is toch altijd wel de bank geweest. Een bank moet stevig zijn om goed op te kunnen zitten, maar ook zacht genoeg om een beetje te kunnen hangen. Heerlijk met een paar kussens onder je hoofd en een deken over je heen. Verder vind ik een hoekbank altijd wel prettig. Vanaf de bank kan je de hele woonkamer overzien. Ideaal!

SONY DSCEr zijn niet veel meubels en spullen in ons huis waar ik erg aan gehecht ben. Ik zou er geen problemen mee hebben als er een make-overprogramma langs zou komen en alles weg doet. Op twee dingen na; de buffetkast die uit het huis van mijn oma komt. Een mooie eiken kast die al heel wat jaartjes mee gaat en waarvan ik echt blij ben dat hij als een stukje erfenis bij ons in huis staat. Toen hij er net stond kreeg ik zelfs te horen dat hij daar beter stond dan in het huis van mijn oma.
Het andere is het magneetbord met magneetjes van alle bezochte bestemmingen dat in de woonkamer hangt. Reizen is en blijft mijn grootste hobby en vooral alle magneetjes zou ik niet graag kwijtraken.

Binnenkijken bij Linda 5Als ik dan toch bezig ben zijn er nog wel een paar spullen waar mooie herinneringen aan verbonden zijn zoals het gegraveerde zwaard dat mijn man op onze bruiloft heeft gedragen en natuurlijk alle foto-albums van onszelf als kleine kinderen, de bruiloft, huwelijksreis en onze kinderen.

SONY DSC SONY DSCOnze slaapkamer is erg basic. Een van de kamers in huis had eerst dienst als home library, maar is nu door onze dochter in beslag genomen. De boekenkasten die daar stonden staan nu bij ons op de kamer. Daarnaast hebben we een kledingkast en bed. Echt een allegaartje. Tijdens de verhuizing had ik hier wel over nagedacht en een soort walk-in-closet gecreëerd. Dit idee bleek echter leuker dan dat het in de praktijk was.

SONY DSC SONY DSCHet belangrijkste aan een slaapkamer is dat het rustgevend is, dus geen felle kleuren en te veel frutsels. De kinderkamers zijn daarom ook vrij basic en rustig. Deze zijn bedoeld om er te slapen, en te veel ditjes en datjes zorgt voor afleiding. De babykamer is vooral heel licht ingericht met wit laminaat, witte muren, witte gordijnen met Nijntjes erin geweven en witte meubels. Op de muur is een muurschildering van Nijntje. En een muur is behangen met wolkjes. Lekker natuurlijk. Voor de geboorte van onze zoon is onze dochter verhuisd naar een ‘grotemeisjeskamer’ zodat dit een babykamer kon blijven. Aangezien onze zoon echter nog steeds naast mij op de kamer slaapt is dit ook de kamer voor een pleegkind. Mocht onze zoon toch toe zijn aan een eigen kamer, is er op zolder nog een mogelijkheid om een kinderkamer in te richten. Het bed staat er in ieder geval al.

SONY DSC SONY DSCDe grote meisjeskamer van onze dochter heb ik geprobeerd zo ruim mogelijk te houden. Hier staat een grote kast voor haar kinderboeken, en deel van het speelgoed voor als ze vroeg wakker is. Verder een (nu nog lege) kledingkast, aangezien we haar altijd op de babykamer omkleden. En een bed. We hebben gekozen voor een bed van de Ikea dat nu gewoon een laag bed is. Maar ook de mogelijkheid heeft om dienst te doen als halfhoogslaper.

SONY DSCOnze keuken is oud en aan vervanging toe. Beter kan ik het niet omschrijven. De keuken zit er al sinds de bouw van het huis in de jaren ’70. De vorige bewoners hebben er niets aan vervangen dus dat wordt hoog tijd. Door het kwijtraken van mijn baan hebben we nu echter niet het geld daarvoor. Een likje verf en nieuwe deurtjes zou iets schelen, maar vind ik zonde van de tijd en energie. De keuken is wel van alle gemakken voorzien; we hebben een zeer ruime oven, magnetron, koelkast, diepvries en een vaatwasser. Gelukkig zit er een deur naar de keuken, dus kan die dicht als er visite is. In mijn hoofd heb ik al wel ideeën over hoe ik hem het liefste zie. Meer open met een L-vormige aanrechtblad.

Vroeger vond ik het nog wel leuk om op de televisie naar programma’s te kijken zoals het Blok om inspiratie op te doen. Zo jammer dat dat niet meer uitgezonden wordt. Momenteel haal ik veel inspiratie van het internet; vooral op instagram of op blogs van andere moeders (dus geen interieurblogs) kijk ik mijn ogen uit. Zo zag ik op Facebook bij een oude medestudent dat ze voor haar kinderen twee lack-tafeltjes had staan in plaats van een salontafel. Ideaal, hebben wij nu ook.

Echte favoriete woonwinkels heb ik niet. In ons huis vind je veel Ikea; dit is vaak niet duur, kan tegen een stootje en is makkelijk te vervangen of te combineren met een hele serie. Verder ben ik erg blij met budgetstores zoals de Action. Voor weinig haal je daar accessoires waarmee je je huis ‘eigen’ kan maken.

SONY DSCAls ik een zak met geld zou winnen zou ik als eerste wat achterstallig onderhoud laten doen. De kozijnen moeten echt bijgewerkt worden. Er komt een nieuwe keuken in en de badkamer kan ook wel een oplapbeurt gebruiken. Het zeer brede bad mag echter blijven, tenzij het vervangen wordt door eentje met bubbeltjes. Als er geld overblijft komt er ook een nieuwe vloer in. De authentieke houten vloer was een van de redenen om dit huis te kopen, maar nu we er eenmaal wonen doet het me vrij donker aan. Ook is het direct op de ondergrond gelijmd waardoor alles drie huizen verder nog te horen is als ik de buren moet geloven. We hebben het destijds laten oliën, maar toch ontstaan er rondom de eettafel slijtageplekken van het gesleep met stoelen (waar van die viltjes onder zitten).

Binnenkijken bij Linda 15Wat zijn volgens jou dé budgettips om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven?
Doe het zelf; zoals ik in het begin al schreef ben ik toe aan verandering. Dit probeer ik zo veel mogelijk zelf te doen. Voordeel is ook dat mijn zus net is verhuisd en graag onze servieskast wou hebben, die hebben we ingeruild voor de speelgoedkasten die bij mijn moeder stonden, die weer met mijn broertje heeft geruild. Zo heb je allemaal iets nieuws. Verder kan een andere indeling vaak ook al schelen; gewoon even wat schuiven met een aantal meubels en klaar.
Geniet van wat je hebt; het gras bij de ander is altijd groener.

Linda, thanks dat we bij jullie mochten binnengluren!

 Ben je ook zo trots op jouw interieur en vind je het niet erg dat we bij jou binnenkijken? Stuur ons dan een mailtje via info(at)mommyonline.nl

Nog meer binnenkijkers?
• Binnenkijken bij Desirée Pelgrom-Geurts.
• Binnenkijken bij Manon Warger.
• Binnenkijken bij Sandy J
• Binnenkijken bij Cindy Koehorst.
• Binnenkijken bij Yvonne van der Wal.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Binnenkijken bij | Mamablogger Linda

  1. Wat leuk om een kijkje te nemen!
    Ik weet niet wat het is, maar vind het altijd zo leuk!

  2. Heerlijk hoe kindvriendelijk jullie inrichting is, je kunt zien dat er kinderen in wonen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top