Je bent hier
Home > Huis & Interieur > Binnenkijken bij.. > Binnenkijken bij | Geertje Boekhouder

Binnenkijken bij | Geertje Boekhouder

Ongegeneerd binnenkijken in het huis van een ander om hun inrichting te bewonderen en wellicht inspiratie op te doen, vinden we leuk. Wat is nou de stijl van de Mommy’s anno nu? Hoe hebben ze hun huis ingericht? Waar halen zij hun wooninspiratie vandaan? Wat is hun favoriete plekje in huis? Dit en nog veel meer bij Binnenkijken bij… Een nieuwe rubriek op Mommyonline.nl waar je de kans krijgt om te zien hoe anderen wonen.

Geertje is getrouwd met Giorgio en sinds 10 maanden zijn zij de trotse ouders van dochtertje Sarah. Geertje is van oorsprong verpleegkundige en werk op dit moment op therapeutische basis omdat ze heel erg ziek is geweest. Naast af en toe voor Mommyonline te schrijven heeft Geertje ook een eigen blog op Lifesabout Binnenkijken Geertje

Onze woonstijl is knus, rustig en warm. Ik ben niet dol op felle kleuren in het interieur, maar meer van de kleuren taupe, wit en grijstinten. Het interieur is strak en modern en komt overal en nergens vandaan. Ik weet niet of ik het landelijk kan noemen, maar het heeft er zeker wel iets van weg.
Binnenkijken Geertje 2Het aller-leukste aan onze interieur vind ik dan ook dat het vrij strak en tijdloos is. Het is met veel kleuren te combineren en het geeft weer wie wij zijn als gezin: rustig en warm.

Binnenkijken Geertje 4Het fijnst aan de plek waar wij wonen is dat de woning heel erg ruim is. Wij hebben een grote tuin, een grote badkamer en 5 slaapkamers. Daar kunnen we heerlijke plekjes van maken zoals een werkkamer of een walk in closet. Of een grote speelkamer voor Sarah. Dit zijn nog projecten die liggen net als nieuwe toiletten en deuren. Het huis is voorlopig nog niet af, maar we hebben de tijd!

Binnenkijken Geertje 3Mijn man en ik verschillen qua woonstijl niet veel. Eigenlijk vinden we allebei hetzelfde mooi en dragen wij beiden ideeën aan waar we allebei enthousiast over zijn. Nooit is er een meningsverschil geweest over het inrichten van ons huis. Klinkt heel saai, maar het is wel heel makkelijk.

Binnenkijken Geertje 5Bij het inrichten van onze woning vond ik het belangrijkst dat de inrichting en de meubels lang mee gaan. Ook vonden wij het belangrijk dat de woning ruim zou blijven ondanks de meubels die erin staan en de mogelijkheid om te kunnen schuiven met meubels. Regelmatig hebben we al momenten gehad dat de bank of de stoelen een ander plekje krijgen.

Binnenkijken Geertje 6Inspiraties voor onze interieur haal ik door in winkels rond te kijken of op internet. Instagram is daar een handig medium voor, ik zie regelmatig iets moois voorbij komen wat ik kan vertalen naar ons huis. Dol ben ik ook op de Action, Ikea of Karwei. Voor weinig geld kun je ontzettend leuke meubels en accessoires kopen.

Binnenkijken Geertje 12Eigenlijk geef ik niet heel veel om spullen, omdat het maar materiaal is. Maar ik ben toch wel een beetje gehecht aan de keuken en mijn ligbad. Dierbare plekken zijn het plankje met herinneringen (zoals de 3D echo en spulletjes van onze trouwdag) en de fotolijstjes in de woonkamer. Hier zitten foto’ s in van onze familie en uit onze kindertijd.

Binnenkijken Geertje 7 Binnenkijken Geertje 8De keuken is mijn favoriete plekje in huis omdat ik erg veel van koken houd en wij de keuken hebben laten plaatsen toen wij het huis kochten. Het is helemaal onze smaak en ik geniet er zo van, elke dag weer. De keuken is praktisch, strak en tijdloos. Het werkblad is hoog en dat werkt heel fijn. Wij hebben ervoor gekozen om niet teveel kasten boven te plaatsen, waardoor de keuken heel open en ruim lijkt.

Binnenkijken Geertje 16 Binnenkijken Geertje 17Ook het ligbad is favoriet, waar ik heerlijk in kan ontspannen na een vermoeide dag. Een ligbad was ook mijn enige wens bij het zoeken naar een huis.

Ik kan een echte huismus zijn, vooral in de herfst en de winter. Ook nu ik conditioneel nog niet de oude ben, vertoef ik veel thuis. Ik vind het ook niet erg om een huismus te zijn, maar een heerlijk uitje of avondje op stap vind ik erg leuk. Op vakantie heb ik ook geen heimwee, maar eenmaal thuis is het weer fijn vertrouwd. Als het lentezonnetje eenmaal doorkomt gooi ik het liefst de keukendeuren open of ga ik erop uit.

Binnenkijken Geertje 9 Binnenkijken Geertje 10Wij hebben een heerlijke grote tuin, alleen is de tuin 1 grote wildernis en nog lang niet af. Vanuit de keuken ga je via de openslaande deuren naar de tuin en loop je na 10 meter tegen een schuurtje. Dit schuurtje gaat dit jaar weg, want er staan twee schuren. Hierdoor kunnen we een patio creëren om onder te zitten als het kouder en natter wordt. Verder staan er nu weinig planten in en willen we alles opnieuw bestraten met langs de zijkanten ruimte voor planten en een zandbak.
Leuk project dus!

Binnenkijken Geertje 15 Binnenkijken Geertje 14Ook de slaapkamer is nog niet af, maar tot nu toe zijn de kleuren ook in die kamer heel rustig. Er staan een grote kledingkast in welke ik geweldig vind en mijn wens is om de kamer aan te kleden met leuke accessoires in de kleur turquoise en grijs.  Hier ben ik nog naar opzoek. Verder ontbreekt er nog een mooie lamp.

Binnenkijken Geertje 13Wij hebben een kamer waar de computer staat met bureau en wat kasten. Ook deze kamer heeft nog een metamorfose nodig maar de plek is heerlijk. De kamer staat naast de kinderkamer en is lekker warm. Hij is ook precies groot genoeg.

babykamer SarahDe kinderkamer is net als de rest van de woning rustig en strak. Voordat Sarah werd geboren wisten wij dat zij een meisje was, maar toch hebben we neutrale kleuren als taupe en wit gebruikt. Wel zijn er accenten aangebracht in de kleur Fuchsia roze.

babykamer Sarah 5Bij het inrichten van de kinderkamer vond ik dat er genoeg ruimte overbleef om te spelen en dat de kamer heerlijk licht zou blijven het meest belangrijk. En dat is gelukt. De meubels die er nu staan kan Sarah voorlopig nog gebruiken, ook niet geheel onbelangrijk!

Binnenkijken Geertje 11Er is nog genoeg te sleutelen aan onze huis, maar door mijn ziek zijn staat dit even op een laag pitje. Ik noemde al de tuin, de toiletten en de slaapkamer. Sommige kozijnen moeten ook nog een keer worden vervangen, maar dit komt vanzelf een keer. De twee kamers op zolder kunnen ook nog een likje verf nodig. Van één kamer maken we een logeerkamer en de andere kamer wordt een foto/film ruimte en loungeplek.

Mijn favoriete woonwinkels zijn Woonexpress, Ikea, Kwantum en de Action. Eijerkamp vind ik ook een heerlijke woonboulevard maar deze is vrij prijzig.

Wat is volgens jou dé budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven?
Shoppen bij de Kwantum of de Action. Leuke, tijdloze en kwalitatief goede accessoires voor een lage prijs.

Heb je nog andere tips voor de lezer?
Eens in de zoveel tijd lekker schuiven met meubels om een andere look van je woning te creëren. Vooral rond de lente met de grote schoonmaak, voelt dat altijd erg goed!

 

Nog meer binnenkijkers?
•Binnenkijken bij Mamablogger Lonneke de Kanter
•Binnenkijken bij Mamablogger Kelly Donders
•Binnenkijken bij Mamablogger Linda
•Binnenkijken bij Desirée Pelgrom-Geurts.
• Binnenkijken bij Manon Warger.
• Binnenkijken bij Sandy J.
• Binnenkijken bij Cindy Koehorst.
• Binnenkijken bij Yvonne van der Wal.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Binnenkijken bij | Geertje Boekhouder

  1. Zo heerlijk om binnen te kijken. Helaas is ons appartement zo ingedeeld met mijn te grote meubels dat schuiven niet kan. Soms jammer hoor. Gelukkig blijven we hier niet voor altijd wonen.

  2. Wat wonen jullie leuk. Ik vind je keuken heel mooi, leuk zo zonder bovenkasten. Het oogt ook gelijk ruimer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top