Je bent hier
Home > Huis & Interieur > Binnenkijken bij.. > Binnenkijken bij | Blogger Saskia

Binnenkijken bij | Blogger Saskia

Ongegeneerd binnenkijken in het huis van een ander om hun inrichting te bewonderen en wellicht inspiratie op te doen, vinden we leuk. Wat is nou de stijl van de Mommy’s anno nu? Hoe hebben ze hun huis ingericht? Waar halen zij hun wooninspiratie vandaan? Wat is hun favoriete plekje in huis? Dit en nog veel meer bij Binnenkijken bij… Een nieuwe rubriek op Mommyonline.nl waar je de kans krijgt om te zien hoe anderen wonen.

Velen van jullie zullen haar vast wel kennen van haar persoonlijk lifestyle blog iliveformydreams waar ze dagelijks met veel plezier aan werkt. Saskia is 27 jaar en samen met haar man & twee katten woont zij in een appartementje van 75m2 in een stad waar ze is opgegroeid. Vandaag gluren we bij haar naar binnen, kijk je mee? binnenkijken sasWe wonen in een prachtige buurt waar vooral veel rust is. We kijken uit op een grote sloot met veel groen en natuur, iets wat ik zeker belangrijk vind. Naast ons appartementje is een groot park waar ik dan ook vaak te vinden ben met skates aan. We wonen op de 2de verdieping van een flat die in totaal 4 hoog is. Het ligt centraal van onze familie, vrienden en ons werk.

Ik woon samen met mijn man en onze woonstijl verschillen eigenlijk helemaal niet. We waren het ook altijd snel eens met de meubelen en kleuren die we op de muren wilde. Uiteraard, als vrouw zijnde zijn er wel heel wat leuke decoraties in huis komen te staan. Iets wat mijn man zelf niet zou hebben gedaan.
Ook staat er een vitrinekast van hem. Hij spaart namelijk ‘poppetjes’ (zoals ik ze noem) van games en series. Ze staan mooi opgesteld in een kast en zouden er uiteraard als het aan mij lag niet staan 😉binnenkijken sas 9

Inspiratie voor onze woning haal ik eigenlijk overal vandaan! Op internet vind je erg leuke foto’s en ook in deze rubriek op Mommyonline komen erg leuke interieurs voorbij. Voornamelijk letten we op het ‘bij elkaar passen’ van de meubelen en overige spullen die in huis staan. Decoratie koop ik vaak bij budget winkels zoals Big Bazar & Action.

Wat ik bij het inrichten van onze woning belangrijk vond was dat we de ruimte optimaal zouden benutten. Na jaren van puzzelen hebben we dit volgens mij nu dan ook eindelijk gedaan! Ik ben erg trots op mijn grote, ruime, open woonkamer en de sfeer die hier hangt. Ik ben van nature iemand die erg netjes is en dit zie je ook zeker terug. Ook vind ik het fijn dat het interieur bij elkaar past. Toen we net gingen samenwonen was het een bij elkaar geraapt zooitje, nu is het 1 geheel. Dit straalt zeker een stukje rust uit. binnenkijken sas 2Vooral de rust en de natuur om ons huisje heen vind ik het fijnst aan de plek waar wij wonen. Ook zijn er winkels op loopafstand en ligt het best centraal van alles waar we heen moeten. Ik vind het super fijn vanaf onze bank naar buiten te kijken en heel wat vogels te zien vliegen en eenden/ganzen/zwanen voorbij te zien komen.

De woonkamer is toch wel mijn favoriete plek in huis. Ik zit graag op onze grote hoekbank met een boek & een mok thee. Tevens staat in de huiskamer mijn laptop, waarop ik veel te vinden ben, onder andere voor mijn blog.

Of ik een echte huismus ben? JA. Daar kan ik heel kort over zijn. Ik ben iemand die zich heerlijk in huis kan vermaken. Zowel met een boek of een serie als lekker in huis aan het opruimen/schoonmaken zijn. Ik ben iemand die graag geordend is en het zeker fijn vind dat alles een eigen plekje heeft.

binnenkijken sas 4Onze slaapkamer is rustig. Toen we in het huisje kwam wonen waren de muren alle kleuren (echt in alle kamers, maar vooral de slaapkamer) we kozen erna voor een mint groene kleur. Na een aantal jaren kwam dit toch iets teveel op ons af en nu hebben we een combi van zwart/wit. Er staat een heerlijke boxspring en verder een hangkast en kledingkast. Meer past er dan ook niet in, aangezien de kamer niet bijster groot is. Toch is het een fijn en knus plekje.binnenkijken sas 5

Er zijn heel wat dingen waar ik erg blij mee ben. O.a. mijn mooie boekenkast met mijn grote collectie aan mooie boeken. Hiervoor hadden we een open boekenkast maar ik vind dit toch wel iets netter en fijner staan in de woonkamer. Ook hangen er veel foto’s van ons trouwen. Zo heb ik een foto met alle spulletjes van ons trouwen erin en een gastenboeklijst. Nog elke dag kijk ik hierop met een glimlach. In onze hal hangt ook een schilderij uit Kreta, erg mooi om te zien en heeft fijne herinneringen.binnenkijken sas 8

Ik ben erg blij met onze keuken, hier hebben we dan ook niets aan gedaan en zo gekocht. We hebben alleen een kastje ingekort i.v.m. het feit dat we een grote koelkast wilden en we hebben er een vaatwasser ingezet. De kastjes zijn erg ruim en we kunnen er genoeg in kwijt. Het is blauw en steekt mooi af bij de witte tegeltjes en het houte werkblad. Het enige nadeel is dat de keuken zelf erg smal is waardoor aan de andere kant weinig meer past. Wel hebben we aan de wand een mokkenkastje (met mijn mokken collectie erin) hangen. Ik kijk er elke dag met veel plezier naar. (en drink eruiteraard ook uit)  binnenkijken sas 6

Wij hebben 2 balkonnetjes, 1 die aan de keuken zit en 1 die aan onze slaap/woonkamer vast zit. Het balkonnetje voor schijnt bijna geen zon en is erg klein. Hier staat dan ook niks op. Aan de achterkant staat er bijna de gehele dag en avond zon en dat maakt de slaap & woonkamer altijd erg warm. Hier zet ik in de zomer altijd plantjes neer, er hangen zakjes met vogelvoer en staan wat stoelen op om met lekker weer daar te zitten of avondeten.

Onze badkamer is in 2014 geheel verbouwd! We hadden eerst een (hoe ik hem noem) ‘Hink-stap-sprong’ badkamertje waar je amper in kon staan. We hebben dan nu ook een ruim 4x zo grote badkamer gecreeërd door een kast in de woonkamer bij de badkamer te trekken. Ook de wc hebben we een tegel-makeover gegeven. Beide met dezelfde tegels: zwart op de grond en wit op de wanden. Nog steeds kijk ik met veel trots en plezier naar ons mooi verbouwde wc en badkamer. Mijn man is timmerman en heeft dan ook voor 80% alles zelf gedaan! *trots* binnenkijken sas 7

Met deze verbouwing is de woonkamer muur ook een stuk verplaatst & het verlaagde plafon is eruit gehaald waardoor de huiskamer nu ruimer lijkt terwijl hij in werkelijkheid een paar cm kleiner is.

Hoewel we hier echt een prachtige woning hebben missen we toch wel een zolder en een fijne tuin. We zouden dan ook graag ooit een eengezinswoning willen. Zeker een droom voor de toekomst. Voor de rest ben ik erg blij met ons huisje. Voorheen zou ik hebben gezegd de badkamer maar dat is nu niet meer nodig.
Het enige wat we ooit nog zouden willen doen aan deze woning is ander laminaat. Na al die jaren is het toch wel wat versleten en we zouden graag een andere kleur willen. Wat er nu ligt was in de uitverkoop en dat is ook wel te merken door de putten/gaten die er makkelijk in komen en het verschuiven van de plinten. Volgende keer willen we zeker kwalitatief goed laminaat hebben.

Ik kom heel graag bij de IKEA. Ons huis bestaat dan ook voor 90% uit IKEA meubelen die ik erg fijn vind. We hebben zelf gekozen voor witte en zwarte meubelen die afsteken tegen onze wit/grijze muren.

Wat is volgens jou dé budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven?
Wat ik al eerder aangaf: ik vind altijd veel leuke spulletjes bij de Big Bazar of de Action. Ook de Blokker heeft soms erg leuke dingen waardoor je toch even nét even iets anders heb. Pasgeleden heb ik een decoratie schaal van hout van de Action meegenomen. Popuri, steentjes en een bloemenkaars erin en het staat gelijk een stuk leuker!

Heb je nog andere tips voor de lezer?
Als je gaat samenwonen bedenk dan goed wat je qua intereur wil. Wij hebben bijna alles in al die jaren vervangen omdat het niet samen pastte of toch niet ons ding was. Ik zou voortaan iets beter nadenken over de aanschaf van dingen of kleuren die we op de muren smeren.

Saskia, bedankt dat we bij jullie binnen mochten gluren!

Nog meer binnenkijkers?
•Binnenkijken bij Dineke Post
•Binnenkijken bij Geertje Boekhouder
•Binnenkijken bij Mamablogger Lonneke de Kanter
•Binnenkijken bij Mamablogger Kelly Donders
•Binnenkijken bij Mamablogger Linda
•Binnenkijken bij Desirée Pelgrom-Geurts.
• Binnenkijken bij Manon Warger.
• Binnenkijken bij Sandy J
• Binnenkijken bij Cindy Koehorst.
• Binnenkijken bij Yvonne van der Wal.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Binnenkijken bij | Blogger Saskia

  1. Ik vind dit zo’n leuk rubriek, altijd leuk om bij anderen te mogen binnengluren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top