Je bent hier
Home > Huis & Interieur > Binnenkijken bij.. > Binnenkijken bij | Yvonne van der Wal

Binnenkijken bij | Yvonne van der Wal

Ongegeneerd binnenkijken in het huis van een ander om hun inrichting te bewonderen en wellicht inspiratie op te doen, vinden we leuk. Wat is nou de stijl van de Mommy’s anno nu? Hoe hebben ze hun huis ingericht? Waar halen zij hun wooninspiratie vandaan? Wat is hun favoriete plekje in huis? Dit en nog veel meer bij Binnenkijken bij… Een nieuwe rubriek op Mommyonline.nl waar je de kans krijgt om te zien hoe anderen wonen.

We trappen af met Mommyonlines trouwe redactielid Yvonne van der Wal (1975). Samen met haar partner, hun twee kinderen en kat wonen ze in een eengezinswoning in een kindvriendelijke buurt. Yvonne is schrijfster van twee boeken, haar derde verschijnt in juli en daarnaast is ze freelance tekstcorrector.

binnenkijken yAls mensen voor het eerst bij ons binnenkomen, ontvangen we vaak complimenten. Gevolgd door: ‘is dit een húúrhuis?’ Ja, ons huis is gewoon een huurwoning. We wonen er sinds 2005. Het verbaast mij waarom men daarover verbaasd is. Waarom zou je niet leuk willen wonen omdat het ‘maar’ een huurhuis is? Op dit moment zouden we het prima kunnen doen, maar we zijn niet van plan te kopen; ik zie te vaak ellende om me heen. Mensen die hun baan plots kwijtraken en vervolgens tot over hun oren in de stront zitten. Nee bedankt. Zolang je moet aflossen, is een huis niet van jou, maar van de bank. Ik hoef maar de verhuurder te bellen als er iets kapot gaat, en tegenwoordig mag je best veel aan je woning sleutelen, als je het maar overlegt. En mocht een van ons ooit niet meer kunnen werken, of erger: wegvallen, dan is er nog huursubsidie.

binnenkijken bij yvonneOns huurhuis is redelijk klein, maar fijn. De woonkamer heeft maar één lange muur; en daarmee de enige muur om er een bank te kunnen plaatsen. Een grote kast kunnen we er dus nooit kwijt. Dat is wel jammer, maar ik krijg er veel voor terug. De buurt is rustig, heb nooit last van mijn buren. In onze vorige woning was dat wel anders. Ik houd van gezelligheid; met een enorme woonkamer ben je dat al snel kwijt. Op dit moment ben ik dol op de landelijke stijl, maar ik houd ook van afwisseling; we wisselen nogal eens van meubels. Dit doen we dan ook geregeld via Marktplaats. Met een druk op de knop zet ik een salontafel in de verkoop en van dat geld kopen we bijvoorbeeld weer een andere. De bank is van Ikea, ons hele huis is nagenoeg een mini-Ikea. De hoezen kunnen verwisseld en/of gewassen worden en dat is met huisdieren en kinderen natuurlijk geen overbodige luxe. Maar als onze kat er niet meer is – ze is nu 15 jaar – belonen we onszelf met een nieuwe, grote loungebank. Nu zou dat zonde zijn; binnen de kortste keren zou die naar de knoppen zijn door haar nagels.

binnenkijken bij yvonne 1 binnenkijken bij yvonne 2Vorig jaar hebben we een compleet nieuwe keuken geplaatst. (Ook van Ikea!) Voor het eerst in m’n leven geen huurkeuken maar een keuken die we echt zelf hebben uitgekozen. Ik ben er zo blij mee! De oude keuken was kersenkleurig en paste totaal niet meer bij de huidige landelijke stijl.

binnenkijken bij yvonne 3Deze kast komt van Intratuin. Niet goedkoop, maar er past veel in. Als we deze kast niet hebben, zou ik niet weten waar we dan al onze keukenspullen moeten laten.

binnenkijken bij yvonne 4Het toilet hebben we pas geleden nog opgefrist. Ik ergerde me dood aan de gelige oude tegeltjes en de nog gelere voegen. Dat was niet weg te krijgen, wat we ook probeerden. Voegenwit vind ik geen optie; dat rafelt er alleen maar weer af. Met wat accessoires en frutsels van Leen Bakker, Xenos en Groenrijk heb ik het wat gezelliger gemaakt.

binnenkijken bij yvonne 5 binnenkijken bij yvonne 6Tijdens de zomer zitten we graag in de tuin, in ons loungehoekje. Tijdens feestjes en verjaardagen zitten we daar vaak nog met z’n allen tot laat in de avond. Heel gezellig!

binnenkijken bij yvonne 7Het eerste wat me opviel aan dit huis is deze heerlijk ruime hal op de eerste verdieping. Je moet wel oppassen dat je er niet te veel rommel neerzet, maar dat houden we redelijk in toom. 😉 Links zit onze slaapkamer, rechtsonder op de foto zit een computerkamer en rechtsboven is de ingang van de slaapkamer van ons zoontje. In het midden de deur van de badkamer.

binnenkijken bij yvonne 8Ik zei het al: ons huis is één kleine Ikea. Zo ook de slaapkamer van ons zoontje. De Expedit-kasten zijn perfect. Er kan enorm veel in en het staat mooi strak. In bijna elke kamer staat wel zo’n kast. Helaas stopt Ikea met deze kasten. Het bed is ideaal. Er zitten lades onderin, maar het bed kan ook uitgeschoven worden tot een tweepersoonsbed. Handig voor als iemand komt logeren.

binnenkijken bij yvonne 9 binnenkijken bij yvonne 10Ik duik graag vroeg mijn bed in om lekker tv te kijken. En niet zomaar een televisie, nee, een bioscoopscherm met een beamer! Dat scherm rolt zo naar beneden met een druk op de knop. Superluxe natuurlijk! Aan de kaptafel…je raadt het al…ook van Ikea…tut ik me elke dag op. Er kan ontzettend veel in. Al mijn make-up zit erin, maar ook sieraden, haartools en nog het een en ander aan beautyspul.

binnenkijken bij yvonne 11Bij dat optutten hoort natuurlijk ook douchen. Ik vind het heerlijk om heel lang onder de straal te gaan zitten om dan letterlijk alles van me af te laten stromen. De badkamer is wel klein en heeft geen raam – vooral dat laatste vind ik een groot nadeel. Daarom laten we de badkamerdeur meestal open staan, om zo toch goed te kunnen doorluchten.

binnenkijken bij yvonne 12Op zolder doe ik niet alleen de was; er is ook een aparte slaapkamer voor onze dochter. Net als haar moeder heeft ze een kaptafel en ook hier weer van Ikea. Evenals de spiegel, maar die was aanvankelijk zwart en hebben we wit gespoten. Het ruitjesbehang is vliesbehang. Blijft lang mooi! Ik heb haar dan ook uitdrukkelijk verzocht daar geen posters te hangen. 😉

Al met al wonen we hier heerlijk. Mijn vriend vindt het huis een poppenhuis, maar ik ben wel tevreden met de ruimte die er is. Elk huis heeft wel zo zijn plus- en minpunten. Ik hoef hier niet zo nodig weg. Alles zit dichtbij: scholen, winkelcentra en uitvalswegen en er valt veel licht in huis. Tijdens de zomer is er veel zon in de achtertuin, tot etenstijd. Dat vind ik prima, want ik zit niet graag volop in de zon te eten en te zweten. In het voorjaar zitten we veel in de voortuin, de zon schijnt daar flink tot vroeg in de avond. Prettig om nog even een kop thee te drinken in het avondzonnetje, of overdag met een wijntje en een schaal borrelnootjes terwijl we mensen voorbij zien fietsen/lopen/rijden. Dat is dan ook mijn favoriet plek. Verhuizen doen we pas als we er écht op vooruit gaan. Voorlopig blijf ik hier dus nog even lekker zitten!

Yvonne, bedankt dat we een kijkje in jullie gezellige huis mochten nemen!

Ben je ook zo trots op jouw interieur en vind je het niet erg dat we bij jou binnenkijken? Stuur ons dan een mailtje via info(at)mommyonline.nl

 

Nog meer binnenkijken?
• Binnenkijken bij Manon Warger.
• Binnenkijken bij Cindy Koehorst.
• Binnenkijken bij Sandy J

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

12 thoughts on “Binnenkijken bij | Yvonne van der Wal

  1. Mooi inrichting! Ik dacht in eerste instantie ook dat het een koopwoning is..dus niet. Als je goed woont waarom zou je dan nog verhuizen? Groot gelijk om het naar jullie smaak te maken. Mooi grote tuin hebben jullie.

  2. Wat een leuke rubriek. Ik vind het ook altijd leuk om bij mensen naar binnen te gluren hihi. Ook fijn voor inspiratie. Mooie woning ook in jullie artikel!

  3. Hoi hoi, wat een leuk huis? hoe heb je de wc tegels nu opgefrist? Nieuwe tegels? Grtjs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top