Je bent hier
Home > Huis & Interieur > Binnenkijken bij.. > Binnenkijken bij | Dineke Post

Binnenkijken bij | Dineke Post

Ongegeneerd binnenkijken in het huis van een ander om hun inrichting te bewonderen en wellicht inspiratie op te doen, vinden we leuk. Wat is nou de stijl van de Mommy’s anno nu? Hoe hebben ze hun huis ingericht? Waar halen zij hun wooninspiratie vandaan? Wat is hun favoriete plekje in huis? Dit en nog veel meer bij Binnenkijken bij… Een nieuwe rubriek op Mommyonline.nl waar je de kans krijgt om te zien hoe anderen wonen.

Dineke is 21 jaar en woont samen met haar man Lubbert van 26 en dochtertje Marissa (3) in Urk. Dineke is zwanger van hun 2e kindje waarvan ze in juli uitgerekend is. Ze is visagiste en blog op haar persoonlijke mamablog lippenstiftenluiers.nl binnenkijken Dineke woonkamerIk heb een heel eigen stijl, ik zie iets en dan weet ik of ik het wil hebben of niet. De stof van ons bankstel kwam ik in het woonblad Ariadne At Home tegen. Als ik een nieuw huis bijvoorbeeld opnieuw in zou moeten richten dan zou het helemaal Eric Kuster style worden. Die heb ik later pas ontdekt.
Mijn man en ik verschillen qua woonstijl in alles. Hij houd van strak en robuust, ik houd van kitsch. binnenkijken dineke woonkamer2Onze woonstijl is niet alledaags. Het is warm, gezellig, romantisch, beetje kitsch en brocant. Bij het inrichten van onze woning vond ik het belangrijk dat het ook echt als ’thuis’ zou voelen. Verder moesten de meubels praktisch zijn maar ook mooi. Daarom hebben we in alle bankhoezen ritsen laten maken zodat we het uit kunnen wassen. Erg handig met een peuter in huis! 
binnenkijken dineke eethoekbinnenkijken dineke buikkastjeHet aller-leukste aan onze interieur is dat alles bij elkaar past, de kleuren zijn goed op elkaar afgestemd en het is helemaal mij 😉 binnenkijken dineke 3We wonen in een jonge, kinderrijke buurt en alle belangrijke voorzieningen zijn op loopafstand. Het winkelcentrum kunnen we vanuit ons raam gewoon zien, heerlijk. Dit is voor mij toch wel het fijnst aan de plek waar wij wonen. binnenkijken dineke make up kamer1 binnenkijken dineke make up kamer2Mijn make-up kamer is mijn favoriete plek in huis. We hebben vorig jaar 1 van de 2 zolderkamers opgeknapt, in totaal hadden we 5 slaapkamers waarvan we maar 2 in gebruik hadden. Dus heb ik een zolderkamer ingericht als make-up kamer en doordat de lichtinval goed is maak ik hier meestal ook mijn blogfoto’s.

Ik ben best wel een huismus. Overdag vind ik het fijn om lekker thuis bezig te zijn. Maar als het heel erg lekker weer is of in de zomer warm dan ben ik juist buiten te vinden. binnenkijken dineke canvasAan onze canvas schilderijen ben ik gehecht. We hebben er 3 hangen; 1 op onze slaapkamer van ons samen, 1 van ons dochtertje toen ze kleiner was en een van ons drieën waar ik nog heel vaak complimenten over krijg. Straks als ons 2e kindje geboren is willen we een nieuwe maken. binnenkijken dineke werkplekIk heb niet echt een werkruimte in huis. Ik heb gewoon een hoekje van de tafel waar de printer staat met mijn laptop en een bakje met rommeltjes die ik nodig heb. Ik had eerst wel een werkruimte op zolder, maar omdat ik dan geen zicht had op Marissa heb ik de boel weer naar beneden verhuist. Nu kan ik op alle tijdstippen van de dag wanneer ik wil achter mijn laptop kruipen. binnenkijken dineke ouder slaapkamer binnenkijken dineke muurtekst slaapkamerOnze slaapkamer is strak door het materiaalgebruik en warm door de gebruikte kleuren. binnenkijken dineke slaapkamer marissa1 binnenkijken dineke slaapkamer marissa2De kamer van onze dochter is heel druk, met pip studio- en felroze behang. Ik vind het belangrijk dat Marissa echt een eigen ruimte heeft. Daarom hebben we ook een klein speelhoekje gemaakt zodat ze zich even kan terug trekken als ze daar behoefte aan heeft.
De babykamer blijft nog even geheim tot na de geboorte 🙂 binnenkijken dineke keukenOnze keuken is strak en functioneel. Jammer genoeg past er net geen eettafel met stoelen, vandaar dat we die in de kamer hebben staan. binnenkijken dineke badkamerDe badkamer is nodig aan vervanging toe. Op het eerste gezicht zie je het misschien niet maar er zit schimmel in en nouja hij is gewoon van de vorige bewoners geweest wat wij geen fijn idee vinden. binnenkijken dineke toiletHet toilet beneden hebben we laten restaureren toen we in ons huis zijn komen wonen. Die vind ik wel echt mooi. binnenkomst halIk ben heel tevreden met onze woning maar het liefst zou ik een grotere achterstraat/tuin willen en een nieuwe eethoek. De nieuwe eethoek komt er hopelijk snel, ik heb al iets gezien wat niet al te duur is. Nu nog realiseren 😉

Ik heb 1 plaatselijke woonwinkel waar ik bijna alles heb gekocht: Your Dreamgifts. Verder heb ik meerder Expedit kastjes van Ikea, ik vind ze gewoon onwijs handig en ze staan nog leuk ook.

Wat is volgens jou dé budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven?
Gebruik rustige en neutrale kleuren, daarmee houd je het stijlvol. Leg bijvoorbeeld een luxe ogend kleed of kussen van bijvoorbeeld bont of satijn op je bankstel en het oogt meteen chique.

Heb je nog andere tips voor de lezer?
Laat je niet beïnvloeden door anderen tijdens het inrichten van je huis. Luister naar je hart en koop niet impulsief. Zo heb je zolang mogelijk plezier van jouw meubels en woning!

Dineke, bedankt voor het delen van jullie mooie inrichting!

Nog meer binnenkijkers?
•Binnenkijken bij Geertje Boekhouder
•Binnenkijken bij Mamablogger Lonneke de Kanter
•Binnenkijken bij Mamablogger Kelly Donders
•Binnenkijken bij Mamablogger Linda
•Binnenkijken bij Desirée Pelgrom-Geurts.
• Binnenkijken bij Manon Warger.
• Binnenkijken bij Sandy J
• Binnenkijken bij Cindy Koehorst.
• Binnenkijken bij Yvonne van der Wal.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

7 thoughts on “Binnenkijken bij | Dineke Post

  1. Wat een leuke rubriek! Ik zie soms wel wat foto’s van Dinekes huis voorbij komen op facebook en wat stiekem wel heel benieuwd hoe het er allemaal uitzag! Heel erg leuk dat alles zo in je eigen stijl is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top