Je bent hier
Home > Baby & Kind > Baby > Tips voor het kopen van babykleding wanneer je zwanger bent

Tips voor het kopen van babykleding wanneer je zwanger bent

Inmiddels zit ik alweer in de derde en laatste trimester van mijn zwangerschap. In tegenstelling tot (vooral) de eerste trimester heb ik nu werkelijk waar het gevoel dat de dagen snel voorbij gaan. Ik kom dan ook steeds weer tot de pijnlijke besef dat we, qua voorbereiding op de komst van de baby, eigenlijk nog niet heel veel gedaan hebben. Zelfs het bedje staat nog niet klaar! Wat ik wel gedaan heb is onze kleine wondertje van een goedgevulde kledingkast voorzien. In dit artikel geef ik de nodige tips voor het kopen van babykleding wanneer je zwanger bent. Maar ook hoe je voordelig een complete garderobe voor je baby kunt shoppen. Lees gauw verder…

Begin op tijd

Wat jouw smaak in babykleding ook is, shoppen voor een garderobe voor jouw baby kost tijd en energie. Mijn eerste tips is dan ook: begin op tijd! Alles begint met het denkwerk: wat is jouw smaak in babykleding? Van welke babymerken word jij enthousiast? Moet een merk een bepaalde visie hebben? Houd je van printjes of juist niet? Van grappige teksten? Allemaal zaken waar je over na gedacht moet hebben alvorens je van start kunt.

Shop zoveel mogelijk in de sale

Een groot voordeel van op tijd beginnen met het aanschaffen van babykleding is dat je geen haast hebt en dus gerust op leuke aanbiedingen kunt jagen. Dat brengt mij dus bij mijn tweede tips: shop zoveel mogelijk in de sale! Voor een complete baby uitzet zullen jullie namelijk veel geld kwijt zijn. En als je dan op bijvoorbeeld babykleertjes kunt besparen is dat mooi meegenomen. Niet waar? Ongeacht in welke seizoen je zwanger bent en je uitgerekend bent, er zullen altijd wel leuke aanbiedingen te vinden zijn. Let bij het shoppen wel op dat je kleding koopt dat past bij het seizoen waarin je kindje wordt geboren. Door op tijd met het shoppen te beginnen kun je alle babykleertjes, zo niet een groot deel hiervan, in de sale scoren.

Ga voor comfortabele babykleding!

Babykleertjes: wat zijn ze onwijs schattig en lief. Vooral voor aanstaande mama’s onweerstaanbaar. Je kunt jezelf er makkelijk in verliezen. Maar ondanks de hoge schattigheidsgraad van babykleertjes is het belangrijk dat je voor jouw newborn comfortabele kleertjes kiest. Omdat baby’s het grootste gedeelte van de dag slapen kun je het beste voor natuurlijke materialen zoals katoen kiezen. Maar ook gemakkelijke kledingstukken zonder franjes en capuchon hebben de voorkeur. Om deze redenen zijn boxpakjes en overslag rompers voor newborns onmisbaar.

Koop niet teveel newborn maatjes

Pasgeboren baby’s groeien veel te snel. Vaak zijn ze binnen de eerste twee maanden uit de eerste kleertjes gegroeid. Het is daarom niet verstandig om teveel kleertjes in maatje 50 en 56 aan te schaffen, hoe verleidelijk dit ook moge zijn. Omdat je niet weet hoeveel je baby bij de geboorte weegt is het verstandig om kleertjes in zowel maat 50 als 56 in huis te hebben. Maat 56 zal je pasgeboren baby altijd wel passen terwijl maat 50 in het geval dat jouw baby groter is niet of net zal passen. Koop daarom meer kleertjes in maat 56 en minder in maat 50. Een goede richtlijn is om de volgende aantallen in huis te halen:

  • 8 rompertjes waarvan 3 in maat 50 en 5 in maat 56. Omdat je een overslag romper niet over het hoofdje van je kindje hoeft aan te trekken heeft deze de voorkeur.
  • 5 boxpakjes: 2 stuks in maat 50 en 3 stuks in maat 56
  • een stuk of 6-8 setjes kleding, denk aan jurkjes, broekjes en truitjes verdeeld over de maten 50 en 56.
  • minimaal 2 mutsjes
  • En (dikke) vestje of jas in maat 56 (liever wat aan de grote kant dan te klein)
  • sokjes, een stuk of 4 paar
  • 2 tot 3 mutsjes

Met bovenstaande aantallen kun je al heel ver komen. Mocht het, na de geboorte van je kindje, toch blijken dat je meer nodig hebt, is bijkopen altijd beter dan teveel kleertjes in huis hebben.

Beperk je niet enkel tot de maat 50/56

Koop kleertjes vooruit! Naast de newborn maatjes (50 en 56) kun je ook gerust grotere maatjes in huis halen. Zeker wanneer je in de sale shopt. Onze kleine wondertje is nog niet geboren maar toch heb ik al diverse kledingstukken in grotere maten zoals maatje 74. Kledingstukken in de sale (denk minimaal 50% sale) die ik echt erg leuk vind maar waarvan de kleinste maatjes uitverkocht zijn, koop ik gerust in een grotere maat. Ook hier geldt: let bij het vooruit kopen van kleertjes op dat deze past bij het seizoen waarin je kindje ze zal gaan dragen.

Tenslotte natuurlijk heel veel shopplezier!

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top