Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Parfum Review | Roberto Cavalli Paradiso

Parfum Review | Roberto Cavalli Paradiso

Sinds ik de geuren van Cavalli ontdekt heb, ben ik een groot fan. Twee van mijn favoriete geuren zijn dan ook van hem afkomstig. Toen ik erachter kwam dat hij een nieuw luchtje op de markt heeft gebracht was ik dan ook supernieuwsgierig en moest ik het uitproberen. Inmiddels heb ik wekenlang Paradiso kunnen testen en vandaag laat ik weten wat ik van het geurtje vind.

Roberto Cavalli Paradiso 2Aan de hand van de verpakking van een luchtje kun je al redelijk achterhalen wat voor soort geur het is. De opvallende kleuren van de verpakking van Paradiso verlopen van groen naar geel. Het verwijst naar de weerspiegeling van het zonlicht op de zee en naar de weelderige plantenwereld. En we weten allemaal dat zodra de zee en water in beeld komt het bijna altijd om een frisse en vrolijke geur gaat.

Roberto Cavalli Paradiso zit in een flacon van luxueus, zwaar en transparant glas met een kristalachtige dop in de vorm van een diamant. Om de hals van de flacon is er een ring van goudkleurige schubben gewikkeld. Dit als kleine herinnering voor de designersfascinatie voor dierenhuidprints. Het geheel straalt stijl en glamour uit.

Roberto Cavalli Paradiso wordt omschreven als een vrolijke en levendige geur met een zonnig karakter.
“De verfijnde, houtachtige, bloemige geur is als een symfonie van zonovergoten noten geïnspireerd door het Italiaanse landschap. Een opwindend voorspel van sprankelende citrus, dat zich vermengt met weelderig bergamot en zoete mandarijntjes, vangt de aandacht en prikkelt de zinnen. Het is een frisse en vrolijke opening, bruisend van leven en licht. De dierlijke hartnoot van wilde jasmijn die hier op volgt, geeft een weelderige ondertoon van wellust en sensualiteit. De geur wordt afgerond met een rijk en verfijnd akkoord van cipres, roze laurier en parasol-pijnboom. Een verfijnde mix van typisch Italiaanse geuren, die het hypnotiserende effect van jasmijn verlengt en versterkt en een lang aanhoudend, houtachtig geurspoor creëert”.

Roberto Cavalli Paradiso 4Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat het met dit geurtje zeker geen liefde op de eerste reuk was. Dit was met zijn geuren Nero Assoluto en Exotica wel het geval. In eerst instantie vond ik Paradiso geen geur die bij mij paste, de geur is fris en sprankelend, en laat het nou zo zijn dat ik meer van de warme en exotische geuren houd. Desondanks heb ik, om het zo goed mogelijk te kunnen beoordelen, de geur wekenlang gedragen. Als een niet-liefhebber van frisse geuren moest ik aan dit geurtje wennen maar na verloop van tijd ben ik de geur gaan waarderen. En nu, achteraf, kan ik oprecht zeggen dat ik Paradiso en haar vrolijke en sprankelende karakter lekker vind. Het is een fijne frisse geur om mee af te wisselen want soms wil je gewoon net wat anders dan gewoonlijk. En een groot pluspunt is dat Paradiso absoluut niet snel vervliegt; de geur ruik ik de volgende dag nog.

Als je het mij vraagt heeft Roberto het weer voor elkaar gekregen een heerlijke geur op de markt te brengen. Paradiso sluit heel goed aan bij zijn andere creaties en binnen zijn collectie is er voor eenieder wel een gepaste geur te vinden.

Roberto Cavalli Paradiso – de lijn
Eau de Parfum 30 ml € 49,94*
Eau de Parfum 50 ml € 71,06*
Eau de Parfum 75 ml € 92,17*
Perfumed Shower Gel 150 ml € 24,38*
Perfumed Body Lotion 150 ml € 24,38*
* adviesverkoopprijs

De producten van Roberto Cavalli zijn bij de geautoriseerde Roberto Cavalli Perfumes parfumerieën en warenhuizen verkrijgbaar.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top