Je bent hier
Home > Zwanger > Babykamer > Binnenkijken Babykamers | Babykamer Chloé

Binnenkijken Babykamers | Babykamer Chloé

Als aanstaande mommy kijk je vast uit naar het moment dat jullie met het inrichten van de babykamer kunnen beginnen. In onze moderne tijd is er ontzettend veel beschikbaar om de babykamer naar jullie smaak te maken en kun je eindeloos naar hartenlust mixen & matchen. Ter inspiratie introduceert Mommyonline deze tweewekelijks rubriek waarin mommy’s jou een kijkje in hun zelfingerichte babykamers geven. Welkom in de wondere wereld van babykamers. Door mommy’s en voor mommy’s!

In deze editie babykamers nemen we een kijkje in het kamertje van baby Chloé, dochtertje van Josan die je wellicht van haar blog goodgirlscompany kent.babykamer josanDe inrichting van het kamertje voor mijn dochter is vooral warm en lief. Lief met persoonlijke unieke details. Er hebben verschillende mensen tijd, aandacht en liefde in dit kamertje gestoken waardoor haar geboorte ook echt als heel welkom voelt. Die positieve vibe hangt in dit kamertje.

Wij zijn een typisch meidenhuishouden. Echt, ik kan mijn was zelfs scheiden op de kleur roze. Maar voor al mijn dochters heb ik nog nooit een roze babykamer gemaakt. Ik heb niks tegen de kleur roze, maar het heeft mij gewoon nog nooit aangesproken. Nu ik er achteraf zo over nadenk heb ik bij alle meiden wel redelijk uniseks kamers gemaakt. Niet bewust vanuit een bepaalde visie. Ook niet omdat ik niet wist wat ik verwachtte. Maar blijkbaar spreken kleuren die niet typisch jongens of meisjesachtig zijn mij meer aan.babykamer josan.jpg 3De babykamer inrichten vond ik eigenlijk helemaal niet moeilijk. Om eerlijk te zijn vind ik het altijd wel leuk om een woonruimte in huis in te richten. Vorig jaar zijn we verhuisd. De inrichting van de kamers van mijn oudere dochters heb ik toen ook helemaal op mij genomen. Ik moet wel de vrije hand krijgen om alles naar eigen inzicht in te richten. Het oeverloos overleggen, dimdammen over details en compromissen sluiten werkt bij mij niet. Dat haalt mijn motivatie en werklust onderuit. Als ik eenmaal een idee heb, wil ik het ook zelf graag uitvoeren. Egaliseren, verven, behangen? Ik draai er mijn hand niet voor om. Mijn man is absoluut geen klusser. Stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Zolang ik het zelf doe heb ik de vrijheid om dingen naar eigen inzicht aan te passen en soms vraag ik hulp aan anderen.babykamer josan 8Inspiratie voor de babykamer haalde ik van Pinterest. Ik had een aantal uniseks Scandinavische babykamers in de tinten grijs met wit gezien. Deze clean look sprak mij meteen aan. Maar ik vind de kleurencombinatie soms ook wel een beetje te klinisch en kil. Ik zocht naar een iets warmere kleur erbij. Zo stuitte ik op mintgroen en was meteen verkocht. Uiteindelijk is het niet helemaal mintgroen met grijze geworden. Eerder lindegroen met taupe. Maar dat geeft de kamer wel wat warmte.

babykamer josan.jpg 8Bij het inrichten van de babykamer van i het belangrijk dat het echt een gezellig en warm kamertje zou worden. We wonen in een huis met 5 slaapkamers. De overige 4 kamers zijn mooie grote kamers, maar de babykamer is het kleinste kamertje in het hele huis. Ik wilde voorkomen dat het heel hokkerig voelt. Voorheen was dit mijn man zijn studeerkamer. Het stond bomvol met zijn spullen waaronder een heel groot bureau. Het was moeilijk om daardoor de mogelijkheden van deze kamer te zien. Ik vond het haast zielig voor de baby dat ze in zo’n klein hokje terecht kwam. Maar toen eenmaal al zijn spullen eruit waren, viel het me best mee.

Ik vind het fijn dat mijn babykamer een prettige sfeer uitademt. Zoals ik in het begin beschreef, hangt er een positieve vibe. Mede doordat persoonlijke details met heel veel liefde en aandacht speciaal voor mijn kindje gemaakt zijn. Maar de kamer is ook lekker licht, opgeruimd en de kleuren zijn fris. Hij is niet al te groot maar ik ben er blij mee dat we het door goed kleurgebruik en details geen bedompt hokje is geworden.babykamer josan.jpg 7Omdat ik een muurschildering wilde, heb ik een muur geëgaliseerd. Ik dacht namelijk dat deze glad moest zijn. Achteraf bleek dat het ook op de oorspronkelijke muur kon. Had ik dat maar geweten! Ik ben heel Arnhem afgereden en heb 4 bouwmarkten bezocht omdat ik maar een halve emmer egaliseerpasta had en dit niet voldoende was. Ik moest nog een klein beetje extra hebben. Zal je net zien dat het bij de ene bouwmarkt niet meer in het assortiment zat en bij de ander tijdelijk op was. En ik had het NU nodig! Dus toen lag alles weer een paar dagen stil. Uiteindelijk toch maar iets anders genomen waarmee we nog extra werk hadden om de laag even dik te krijgen.babykamer josan.jpg 1Dit is mijn laatste kind. Hierna is het gezin compleet. Daarom wilde ik geen nieuwe babykamer kopen. Marktplaats staat immers vol oude babykamers. Ik vond het zonde om nu iets nieuws te kopen dat over  2 ½ jaar weer op Marktplaats staat. Maar ik greep telkens net achter het net of verkopers reageerden niet. Op een gegeven moment was ik het zat. Mijn man ook. Nog diezelfde zaterdag stonden we bij Babypark in Kesteren een kamer uit te zoeken die 2 weken later geleverd werd. Doordat we er montageservice bij hadden genomen, hoefden we er helemaal niks aan te doen.babykamer josan.jpg 6Als mama blogger kon ik natuurlijk niet om het eigenwijze T-shirt van Sproet & Sprout heen met de tekst “Mom stop blogging me”. De eerste keer dat ik hem zag, toverde het meteen een grote glimlach op mijn gezicht.
babykamer josan.jpg 5De meubeltjes komen van Babypark Kesteren. Ik wilde een kamertje dat tussen modern en klassiek inzat. Het is niet te modern maar ook weer niet te romantische klassiek. Ik heb speciaal voor dit ledikant gekozen omdat het 3 standen heeft. Zelf ben ik niet al te groot. Ik vind het prettig als ik straks na de bevalling mijn rug kan ontzien.
Het wandlampje, de opbergzak aan het bed en de poster met de tekst I love you to the moon and back komen van Roozje. Een webshop met leuke schattige spulletjes voor het bedtijdritueel van je kindje. Ik ontdekte deze webwinkel toevallig doordat ik hun standje dit jaar op de Huishoudbeurs tegenkwam. Ik was meteen verkocht. Nadat ik een blog over hen schreef, zocht ik contact en kocht er een aantal leuke spulletjes die perfect in de inrichting pasten.babykamer josan.jpg 2De muurschildering is gemaakt door Mats Art. Ik wilde graag een persoonlijke unieke muurschildering met pom poms. Ik heb mijn ideeën aan eigenaresse Mattanja voorgelegd en we hebben de mogelijkheden besproken. Uiteindelijk heeft zij in april op een zaterdagochtend het schilderij gemaakt terwijl ik beneden in de woonkamer de pom poms uitvouwde en in elkaar zette.
Ook webwinkel Droomwieg heeft een aantal unieke babyspulletjes voor mij gemaakt. Via Twitter raakte ik in contact met eigenaresse Saskia. We hadden een  leuke mailconversatie. Saskia beloofde een aantal handgemaakte unieke items met de naam van mijn dochter erop te maken. Een dromenvanger, wiegslinger, labeldoekje, bijtring en speenkoord. Toen ik het pakketje per post kreeg, was ik erg ontroerd en sprakeloos. Zo mooi, uniek en zo perfect.

Josan, bedankt dat we een kijkje in jullie babykamer mochten nemen!

Nog meer babykamer inspiratie?
• Binnenkijken Babykamer Amber
• Binnenkijken Babykamer Bobbie
• Binnenkijken Babykamer Jenthe
• Binnenkijken Babykamer Ezra
• Binnenkijken Babykamer James
• Binnenkijken Babykamer Sophia
• Binnenkijken Babykamer Willem
• Binnenkijken Babykamer Sarah

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Binnenkijken Babykamers | Babykamer Chloé

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top