Je bent hier
Home > Zwanger > Babykamer > Binnenkijken Babykamers | Babykamer Sarah

Binnenkijken Babykamers | Babykamer Sarah

Als aanstaande mommy kijk je vast uit naar het moment dat jullie met het inrichten van de babykamer kunnen beginnen.  In onze moderne tijd is er ontzettend veel beschikbaar om de babykamer naar jullie smaak te maken en kun je eindeloos naar hartenlust mixen & matchen. Ter inspiratie introduceert Mommyonline deze tweewekelijks rubriek waarin mommy’s jou een kijkje in hun zelfingerichte babykamers geven. Welkom in de wondere wereld van babykamers. Door mommy’s en voor mommy’s!

Ik ben Geertje Boekhouder, een 29 jarige positieveling met blauwe ogen en wonend in Ede. Sinds maart 2014 ben ik de trotse moeder van mijn dochtertje Sarah en met trots geef ik jullie een kijkje in haar kamertje.

babykamer SarahDe kamer van onze dochter is een echte meidenbabykamer, die gezelligheid en rust uitstraalt. Dat komt vooral door de kleuren fuchsia, wit en taupe. De inrichting is strak, maar ook weer speels. Dit hebben we zo gedaan met het oog op de komende jaren. Dan moet ze immers fijn kunnen spelen op haar kamer en haar speelgoed fijn kunnen opbergen.

De inspiratie voor de babykamer komt vooral van mijzelf. Ik had ideeën qua kleuren; fuchsia en taupe. Op internet en in de winkels heb ik vervolgens de meubels bij elkaar gezocht. Ik heb geen andere babykamers bekeken voordat we aan de slag gingen met kopen en inrichten.

babykamer Sarah 2Bij het inrichten van de babykamer vond ik het vooral belangrijk dat de inrichting functioneel zou zijn, nu, maar ook over een paar jaar. Ook vond ik het belangrijk dat de kamer lekker ruim zou blijven ondanks de meubels. Het was een kwestie van schuiven tot we de juiste, ruimtelijk ogende indeling hadden. Verder vond ik het belangrijk dat de kleuren bij elkaar zouden kloppen. Fuchsiaroze vonden mijn man en ik erg mooi, maar het moest wel leuk blijven. Dus enkele accessoires in deze kleur, i.p.v. alle accessoires. En afwisselen met wit en taupe.

babykamer Sarah 5De babykamer is licht en ruim. Over een paar jaar kan mijn dochter er fijn spelen en kan er nog meer speelgoed komen te staan! Graag zou ik er nog een schommelstoel neerzetten om haar voor te kunnen lezen. Hier ben ik nog naar opzoek, ik heb de juiste nog niet kunnen vinden. En ook niet onbelangrijk; in de zomer is de kamer heerlijk koel, doordat deze zich aan de achterkant van het huis bevindt.

babykamer Sarah 3 babykamer Sarah 4Het meest opvallende als je de kamer inloopt, is de commode en het bedje. De commode vind ik toch wel het leukste item uit de babykamer. Het is vrij groot (is eigenlijk een dressoir) maar werkt zo ontzettend fijn doordat deze hoog is. Geen rugklachten en heel veel opbergruimte. Al haar kleertjes kan ik er in kwijt. In de toekomst kan deze gewoon op haar kamer blijven staan, of eventueel naar beneden als dressoir. Het ledikantje en het dressoir zijn van Ikea.
babykamer Sarah 7Het speelgoed hebben we opgeborgen in een rieten speelgoedmand en in een schuine wandkast. Deze items zijn van de Karwei. In de kamer staat verder een babybadje, deze kreeg ik van mijn zus (weet ook niet waar hij vandaan komt). We maken gebruik van een afsluitende luieremmer, deze is van de Hema (goede tip als je deze luieremmers elders te duur vindt!)

babykamer Sarah 6De twee vierkante manden op de commode zijn ook van de Hema. Hier kun je handig alle kleine spulletjes in kwijt (thermometer, kruiken, alcohol, etc.) en luiers.
babykamer Sarah 10In één van de kubussen aan de muur staat een kaartje van haar geboorte, ingevuld door de verpleging. Deze lag in haar couveuse na de keizersnede. Doordat ik geheel onder narcose moest en alles bij de geboorte heb gemist, is dat kaartje erg waardevol geworden.

babykamer Sarah 9Het boekenkastje hebben we na lang zoeken uiteindelijk gevonden bij de Karwei. Ik had de kast in mijn hoofd, maar deze was helaas bijna nergens meer te krijgen. Hier staan de spulletjes op die mijn dochter heeft gekregen bij haar geboorte: knuffels, boekjes, speeltjes en een gegraveerde Nijntje- lepel. Ik vind hem net iets speelser dan een standaard boekenkast die tegen de muur staat. In de toekomst komt alles waar zij trots op is in dit kastje te staan!

babykamer Sarah 11Wij zijn erg tevreden met onze babykamer zoals het nu is.

Ben je ook zo trots op jouw babykamer en vind je het leuk deze te showen? Stuur ons dan een mailtje via info(at)mommyonline.nl 

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Binnenkijken Babykamers | Babykamer Sarah

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top