Je bent hier
Home > Zwanger > Babykamer > Binnenkijken Babykamers | Babykamer Willem

Binnenkijken Babykamers | Babykamer Willem

Als aanstaande mommy kijk je vast uit naar het moment dat jullie met het inrichten van de babykamer kunnen beginnen.  In onze moderne tijd is er ontzettend veel beschikbaar om de babykamer naar jullie smaak te maken en kun je eindeloos naar hartenlust mixen & matchen. Ter inspiratie introduceert Mommyonline deze tweewekelijks rubriek waarin mommy’s jou een kijkje in hun zelfingerichte babykamers geven. Welkom in de wondere wereld van babykamers. Door mommy’s en voor mommy’s!

Ik ben Anna de Jong en samen met mijn man Stephen zijn wij de troste ouders van Willem geboren in juni 2014. Onze stulpje is gelegen in het kleine maar fijne stadje Almere. Via deze weg geef ik een kijkje in het kamertje van onze Willem.

Babykamer WillemOnze babykamer is rustig, neutraal en natuurlijk. Heel lang wist ik niet zo goed hoe ik de babykamer wilde inrichten. Toen ik het voorbeeld in de Ikea-catalogus zag, was ik geïnspireerd en wist ik hoe het zou worden.
Mijn man wilde graag de gordijnen hebben die er hingen. Van die collectie hebben we dus meerdere dingen gekocht. De collectie is geïnspireerd op de natuur, dus hebben we eigenlijk als thema ‘bos/natuur’.

Babykamer Willem 4Babykamer Willem 6Bij het inrichten van de babykamer vond ik het belangrijk dat het niet te druk werd. Ik vind rust in een slaapkamer heel belangrijk. Ook heb ik gelet op de hoogte van de commode; daar sta je toch regelmatig en een verkeerde hoogte kan voor rugklachten zorgen. Verder wilde ik genoeg opbergruimte hebben voor alle babyspullen.

Babykamer Willem 5De commode hebben mijn ouders vroeger gebruikt. Mijn vader heeft hem opnieuw geverfd en missende onderdelen gemaakt. De kleur van de commode is van Praxis Decomode in beige.

Babykamer Willem 3Babykamer Willem 9Dit stoere beer heeft Willem gekregen van de collega’s van mijn man. Hij werkt bij de landmacht en op de uitgerekende datum zou hij eigenlijk op oefening zijn in Amerika. Gelukkig hoefde mijn man niet mee, omdat ik tijdens de oefening natuurlijk was uitgerekend. Als cadeautje hebben zijn collega’s de beer gekocht en toen ze terug waren gegeven.

Babykamer Willem 10 Babykamer Willem 11 Babykamer Willem 8Ik vind het lettertreintje het leukste item uit de babykamer. Vroeger had ik zelf ook zo’n treintje met mijn naam en ik vind het leuk dat mijn zoon nu ook zo’n trein heeft. Daarentegen vind mijn man de gordijnen het leukste. Deze lettertreintje heb ik bij de Prenatal gehaald.

Babykamer Willem 12 Babykamer Willem 13Bij het inrichten van Willem zijn babykamer heb ik me, zoals ik eerder al aangaf,  door de Ikea-catalogus laten inspireren.  Spulletjes zoals Ledikant, vloerkleed, gordijnen, kapstok met uiltjes en kast komen dan ook van deze woonwinkel vandaan.

Het fijnste aan de babykamer vind ik de rustige uitstraling en dat er veel plek is om te ‘werken’.
Ik wil nog plankjes aan de muur voor boeken en dergelijke en wat fotolijstjes ophangen. Willem slaapt nu nog bij ons op de kamer, dus dat moet ik nog doen. Ook wil ik nog een stoel neerzetten, zodat ik als hij straks op die kamer slaapt daar kan voeden en voorlezen voor het slapen gaan.

Nog meer babykamer inspiratie?
• Binnenkijken Babykamer Sarah

Ben je ook zo trots op jouw babykamer en vind je het leuk deze te showen? Stuur ons dan een mailtje via info(at)mommyonline.nl 

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

5 thoughts on “Binnenkijken Babykamers | Babykamer Willem

  1. Lekker rustige babykamer. Wij hebben een kleinere kamer, maar het is ook lekker rustig. Veel felle kleurtjes is niet helemaal mijn ding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top