Je bent hier
Home > Zwanger > Babykamer > Binnenkijken Babykamers | Babykamer Amber

Binnenkijken Babykamers | Babykamer Amber

Als aanstaande mommy kijk je vast uit naar het moment dat jullie met het inrichten van de babykamer kunnen beginnen. In onze moderne tijd is er ontzettend veel beschikbaar om de babykamer naar jullie smaak te maken en kun je eindeloos naar hartenlust mixen & matchen. Ter inspiratie introduceert Mommyonline deze tweewekelijks rubriek waarin mommy’s jou een kijkje in hun zelfingerichte babykamers geven. Welkom in de wondere wereld van babykamers. Door mommy’s en voor mommy’s!

Een leuke babykamer is tijdloos. Dat bewijs dit acht jaar geleden ingerichte babykamer. Marijke richtte acht jaar geleden deze neutrale kamer voor haar dochter Amber in en vandaag de dag is het de kamer van tweejarige broertje Tijs.

babykamer MarijkeIk ben dol op Nijntje, dus toen ik zwanger was, wilde ik iets met Nijntje doen. Tevens passen daar primaire kleuren leuk bij. Omdat we niet wisten of we een jongen of een meisjes baby zouden krijgen, kozen we voor groen tinten op de muren. Twee verschillende tinten.

babykamer Marijke 2De grote van de babykamer vind ik heel fijn. Officieel is deze kamer de ouderslaapkamer van het huis. Daardoor is het de ruimste kamer. Een heerlijke plek waarin genoeg ruimte was voor alle spullen, zonder dat het vol oogt.
De kamer is op het westen en daardoor kan het in de zomer nogal licht zijn als er geslapen moet worden. De gordijnen moesten dus verduisterend zijn, dat vond ik bij het inrichten van de kamer toch wel heel belangrijk.

babykamer Marijkebabykamer Marijke 4babykamer Marijke 3De kast, commode en het bedje komen bij de Prenatal vandaan en zijn alweer acht jaar oud. Ook de plank boven de commode. Ze zijn nog steeds mooi en in goede staat. Echt top kwaliteit. Een derde (alleen niet van ons) zou er zo ook nog plezier van kunnen beleven.
babykamer Marijke 6Aan de andere kant staat een kastje met Nijntjefiguren. Deze heb ik 8 jaar geleden gewonnen met een belactie uit dat gratis blad dat je krijgt als je zo’n cadeaudoos aanvraagt. Past perfect bij de kamer dus.

babykamer Marijke 5Het wandkleed met de Nijntjes, boven de commode, vind ik de leukste item uit de babykamer. Deze heb ik zelf gemaakt, samen met mijn moeder en zus. Uniek en beide kinderen vonden het prachtig. Mooie primaire kleuren en Nijntjes van vilt. Het was een paar avonden werk met zijn drieën, maar het eindresultaat mag er zijn. Tijs van nu twee jaar beleeft er nog dagelijks plezier aan.

babykamer Marijke 7babykamer Marijke 9De lamp is een toevalstreffer. We zochten naar iets dat bij de kamer paste, met primaire kleuren. Of dus van Nijntje. In die tijd beide bijna niet te vinden. Ergens op een meubelboulevard liepen we er toch toevallig tegenaan. Er hingen nog 2 van deze lampen, alleen niet meer met voldoende figuurtjes eraan. We hebben beide gekocht en van een van de lampen hebben we toen alle dolfijnen afgehaald en samengevoegd met de lamp van onze keuze. Niet in het thema Nijntje, maar voldoende geel om aan de primaire kleuren te voldoen. Beide kinderen vonden de visjes heel leuk om naar te kijken en proberen te pakken. Eigenlijk een wonder dat de lamp nog hangt en nog heel is dus 🙂
De treksnoeren voor de lamp heb ik zelf gevlochten van dik wit touw en verrijkt met houten kralen in de primaire kleuren. Zo vormt de kamer 1 geheel.

8 jaar geleden maakte ik dit filmpje van de babykamer voor hij bewoond werd

Nog meer babykamer inspiratie?
• Binnenkijken Babykamer Bobbie
• Binnenkijken Babykamer Jenthe
• Binnenkijken Babykamer Ezra
• Binnenkijken Babykamer James
• Binnenkijken Babykamer Sophia
• Binnenkijken Babykamer Willem
• Binnenkijken Babykamer Sarah

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Binnenkijken Babykamers | Babykamer Amber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top