Je bent hier
Home > Huis & Interieur > Binnenkijken bij.. > Binnenkijken bij | Sandy J

Binnenkijken bij | Sandy J

Ongegeneerd binnenkijken in het huis van een ander om hun inrichting te bewonderen en wellicht inspiratie op te doen, vinden we leuk. Wat is nou de stijl van de Mommy’s anno nu? Hoe hebben ze hun huis ingericht? Waar halen zij hun wooninspiratie vandaan? Wat is hun favoriete plekje in huis? Dit en nog veel meer bij Binnenkijken bij… Een nieuwe rubriek op Mommyonline.nl waar je de kans krijgt om te zien hoe anderen wonen.

In deze derde editie van Binnenkijken bij nemen we een kijkje bij Sandy J(1976) Samen met haar man en hun twee jongens wonen ze in een kindvriendelijke buurt met een speeltuintje als buren.Binnenkijken bij SandyDe inrichting van ons huis vind ik lastig te beschrijven. Mijn vriendin vindt het fris en opgewekt zonder te veel poespas. En dat vind ik wel een goede beschrijving. Fris en opgewekt zonder te veel poespas. Er zijn een aantal spullen met een verhaal en ik vind dat het ook vooral praktisch moet zijn met kleine kinderen. Ons bankstel is eigenlijk al een tijdje aan vervanging toe. Het is ingezakt en begint nu toch we heel hard te kraken. Ik hoop echter dat hij nog een tijdje meegaat omdat het praktisch is. De hoezen kun je eraf halen en in de wasmachine wassen. Erg fijn met kleine kindjes. Met een nieuw bankstel zou ik toch wel steeds bezig zijn met dat glas limonade wat vooral niet mag worden omgestoten. Daar heb ik geen zin in, dus ik hoop dat we er nog lang niet doorheen zakken.

Ik heb een aantal favoriete plekjes in huis maar de woonkamer staat toch op nummer één. In de woonkamer heb ik het meeste het gevoel van ’thuis zijn’. Ik vind het de gezelligste plek omdat daar altijd wel iemand is. De kinderen met vriendjes spelen daar, de eettafel staat in de woonkamer dus het is de plek waar alles plaatsvindt.Binnenkijken bij Sandy 2Het fijnst aan de plek waar we wonen is denk ik wel dat het gewoon ons huis is. Het is een plek waar we ons thuis en fijn voelen. Het is niet te groot maar ook niet te klein. De kinderen hebben allebei een fijne kamer. We hebben een speeltuintje als buren, wat natuurlijk erg fijn is voor de kinderen. We hebben geboft met de mensen in de buurt. Er wonen hele aardige mensen. Zit er een spin dan gil ik over de schutting en dan komt de buurman me verlossen. De kinderen worden door iedereen in de gaten gehouden en we maken een praatje met elkaar zonder dat we de deur bij elkaar plat lopen want dat hoeft voor mij nou ook weer niet. We wonen in een klein straatje met heel weinig verkeer. Mijn droomhuis is het echter niet. Ik hou eigenlijk van oude huizen. Het liefst zou ik in een oud boerderijtje wonen ergens een beetje afgelegen met een paar geitjes, kippen en konijntjes. Misschien dat dat er ooit nog eens van komt.Binnenkijken bij Sandy 3 Binnenkijken bij Sandy 4Binnenkijken bij Sandy 5Het allerleukste aan ons interieur is dat het van alles wat is. Er hangt een oude antieke kast met een kristal glasservies erin dat ik van mijn oma heb gekregen. Het lag al jaren op zolder omdat het donkerbruin was en niet paste bij de rest van de spullen. Na lang denken heb ik het wit geschilderd en nu past het goed in de woonkamer. Had ik het niet geschilderd dan had het nu waarschijnlijk nog op zolder gelegen. Nu hebben we plezier van oma’s kastje. We hebben spullen van bijvoorbeeld Ikea maar ook van andere winkels. We hebben niet echt 1 winkel waar we onze spullen kopen. Als we iets tegenkomen wat we leuk vinden dan kopen we dat. De grote witte kast hebben we gevonden op Marktplaats. Ook die hebben we geschilderd en fungeert als opslagplaats voor spelletjes en speelgoed. De oude kist zit overigens ook vol met speelgoed. Die kist heeft mijn opa gemaakt toen opa en oma met hun gezin verhuisden van Australië naar Nederland. Op de boot zijn ze al hun spullen kwijtgeraakt behalve die kist. Ik wilde hem eerst opknappen maar vond het eigenlijk ook wel wat hebben. Het is een oude kist en dat mag best gezien worden.
Aan het kastje van oma en de kist van opa ben ik het meest gehecht. En dat is ook eigenlijk het enige. De rest zou ik zonder moeite inruilen voor iets anders.Binnenkijken bij Sandy 7Echt een plek waar ik inspiratie vandaan haal heb ik niet. Overal zie ik wel dingen die ik leuk vind. Het is nu vooral wit met grijs maar als ik morgen een kanariegele lamp tegenkom die ik leuk vind dan koop ik die. Schilder dan wat potjes kanariegeel en koop idem kaarsjes en dan vind ik het alweer helemaal goed.
Ik ben wel fan van Ikea! Inslaan als een dolle voor een zacht prijsje. Ik denk dat als we alles wat we bij Ikea hebben gekocht weg moesten doen we dan een vrij leeg huis zouden hebben. Het fijne vind ik ook dat omdat het niet duur is het ook niet zo erg is als je het na een paar jaar zat bent. Een kastje van 100 euro ruil je toch sneller om voor iets anders dan een kastje van 800 euro.Binnenkijken bij Sandy 6De slaapkamer is een plek waar we nog mee bezig zijn. Er komen nog nieuwe nachtkastjes en de tv moet nog worden aangesloten. En een ladekastje zou erg fijn zijn om de administratie in op te bergen. Deze ligt nu op een hele hoge stapel in de klerenkast. En die stapel wordt steeds hoger. In een la ben je zo klaar met stapelen en op die manier is er in de klerenkast weer plaats voor een aantal paar nieuwe (dames)schoenen.Binnenkijken bij Sandy 13De kamers van de jongens zijn echte jongenskamers. Ze zijn wel alle twee toe aan een update. Dean heeft nog behang van zijn babykamer en bij Jake hangt Bumba nog aan de muur. Zelf vinden ze het nog steeds prima maar ik vind dat het tijd wordt voor wat anders alleen weten ze dat zelf nog niet. Ik ben van plan om hun kamers te veranderen als ze op school zitten, scheelt een hoop onderhandeling. Jake heeft nu al een dekbed van de Minions en ik zag laatst op internet muurstickers van de Minions die ik binnenkort ga omruilen met het Bumba spul en op die manier is zijn kamer weer net anders.Binnenkijken bij Sandy 8De keuken is niet mijn smaak. De keuken zelf niet en de ruimte ook niet. Ik vind het veel te klein. Als ik samen met de kinderen cakejes of iets aan het maken ben kunnen we er onze kont niet keren. Ik zou graag een grote leefkeuken willen. Zo’n keuken waar altijd iedereen gezellig zit. Dat had ik vroeger bij mijn ouders en dat is iets wat ik echt mis. Met zijn allen om de keukentafel spelletjes doen en waar de kinderen later hun huiswerk maken en met hun vriendjes zitten. Ik vond dat vroeger altijd gezellig. We zaten eigenlijk altijd in de keuken, zelden in de woonkamer. Nu nog steeds als ik bij mijn ouders ben zit ik het liefst in de keuken.Binnenkijken bij Sandy 9 Binnenkijken bij Sandy 14De achtertuin en de voortuin moet bij ons vooral onderhoudsvriendelijk zijn. We hebben allebei geen groene vingers en het gras maaien en plantjes water geven vinden we dan ook genoeg. Het fijne aan de overkapping is dat je in het voorjaar en in het najaar lang buiten kunt blijven zitten. In de zomer is het veel te warm onder de overkapping en zitten we in de schaduw van de boom. Dat is die paal met vijf blaadjes die je ziet staan. Dit jaar zullen we weinig schaduw krijgen door een overenthousiaste snoeibeurt. Ik vrees dat we volgend jaar ook nog naar schaduw moeten zoeken, maar uiteindelijk komt het wel goed.Binnenkijken bij Sandy 12

 Tips van Sandy

Dé budgettip om voor weinig geld toch je interieur een andere look te geven is Verf! Koop een potje of spuitbus in een kleur die je wilt en schilder dat kastje of spuit die bloempot. Schilder één muur een andere kleur en laat die kleur terugkomen in b.v. kaarsjes. Met 100 euro kom je zo een heel eind. Zet de bank tegen een andere muur en draai de eettafel een slag. Met hele simpele dingen krijg je een hele andere uitstraling.

Maak een huis naar jouw zin. Kijk niet naar wat anderen hebben. Het is jouw huis en jij moet je er lekker in voelen. Maak van je huis een thuis en geen museum.

 

Sandy, bedankt dat we een kijkje in jullie fijne woning mochten nemen!

Ben je ook trots op jouw interieur en vind je het niet erg dat we bij jou binnenkijken? Stuur ons dan een mailtje via info(at)mommyonline.nl

 

Nog meer binnenkijken?
• Binnenkijken bij Manon Warger.
• Binnenkijken bij Cindy Koehorst.
• Binnenkijken bij Yvonne van der Wal.

7 thoughts on “Binnenkijken bij | Sandy J

  1. Wat een leuk interieur! Jammer van de keuken. Je salontafel vond ik prachtig; ik heb ook zo’n opiumtafel gehad, maar dan in het wit. Misschien een idee om hem wit te lakken; past het beter bij de rest van je meubels. 🙂

  2. Je hebt helemaal gelijk Yvonne. Ik stond op het punt om hem wit te maken totdat ik me bedacht dat een witte tafel geen goede combinatie is met mijn kinderen 😉 Er ligt niet voor niks een tafellaken op de eettafel haha. Je wil niet zien wat daar onder zit. En dan kies ik voor praktisch.

  3. Leuk huisje! Ik vind het toch echt een erg toffe rubriek om zo een kijkje te nemen bij mensen binnen 🙂

  4. Dat is wel lekker dat jullie zo dichtbij de speeltuintje wonen. Leuke inrichting, tegenwoordig ben ik helemaal voor witte meubels/inrichting 🙂

  5. Ontzettend gezellig…ik zou de Salontafel gewoon een kwastje geven… Wat butsen en vieze vingertjes is toch geen punt? Beter dan een toonzaal. Wat heb je voor kleur wit gebruikt? Ik moet nl. Ook nodig aan de slag…alles is erg vergeeld?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top