Je bent hier
Home > Columns > Seven Sling

Seven Sling

Draagdoeken worden steeds populairder. Waar vroeger de meeste moeders een draagzak gebruikten wordt er tegenwoordig door vele van ons fanatiek gebruik gemaakt van diverse soorten draagdoeken. Een draagdoek of draagzak is in tegenstelling tot een kinderwagen met name erg handig op drukke locaties. Met een draagdoek voorkom je bepaalde irritaties en hoef je niet steeds uit te kijken dat je tegen anderen aanrijdt.

Er zijn verschillende soorten draagdoeken te vinden. De keuze van een draagdoek is natuurlijk afhankelijk van jouw perssonlijke voorkeuren: Wil je bijvoorbeeld de knoop zelf kunnen maken of moet deze al voorgeknoopt zijn? De draagmanier is ook iets waar je over na moet denken voordat je een draagdoek aanschaaft. Om je wat werk te besparen presenteren wij je de Seven Sling. De Seven sling is een draagdoek die je zonder knopen kunt gebruiken. Dat vind ik bij voorbaat een voordeel dat je het niet zelf hoeft te knopen.

De draagdoeken van Seven zijn in verschillende leuke dessins verkrijgbaar. De doek is een mix van katoen en lycra waardoor er lichte stretch in zit en is machine wasbaar. De draagdoek is in vier maten (xs, s,m, l) verkrijgbaar. De passende maat is afhankelijk van de shirt maat van de drager, de afstand tussen je schouder en je heupbeen. De Seven sling is dus een doek die helemaal bij jouw postuur past.

Bij bestelling van de draagdoek ontvang je overigens standaard gratis een bijpassende armband voor de trotse mama, helemaal hip dus! Daarnaast is het mogelijk om beenwarmers voor je kindje los erbij te bestellen. Dit alles is ook in de vorm van een voordelige giftset te koop. De giftset bevat naast de sling met standaard gratis armband ook beenwarmertjes passend bij het dessin van de draagdoek voor de kleine!!
De Seven sling heeft verschillende draagmanieren. De juiste draagmanier is afhankelijk van de leeftijd van de baby: lig manier voor pasgeborenen, half zittend voor iets ouder en heup houding voor vanaf een maand of 9 tm 16 kg (2.5 jaar ongeveer).

Ik ga, samen met mijn dochtertje van 5 maanden, de liggende draaghouding uitproberen. Ik heb zin om de draagdoek uit te proberen en pak ‘m direct uit. Omdat de gebruiksaanwijzing in het Engels is, is het voor mij een drempeltje om de draagdoek meteen om te doen. Dit zou natuurlijk heel simpel opgelost kunnen worden door het toevoegen van een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Zal denk ik door veel gebruikers gewaardeerd worden.
Ook ben ik wat voorzichtig omdat ik mijn dochtertje van 5 maanden erin ga doen en natuurlijk niet wil dat ze er uit gaat vallen. Dus ik vraag aan manlief, bouwkundige van huis uit en dus aan ruimtelijk inzicht geen gebrek, of hij meekijkt of ik de doek goed omdoe. Zeker met je kind geen half werk natuurlijk!

Op de achterkant van de gebruiksaanwijzing staan foto’s die aanwijzingen geven voor het gebruik van de draagdoek en de verschillende manieren van het dragen van je kindje Dat vind ik erg handig. Met behulp van de foto’s doe ik de doek met mijn dochtertje erin om. Zij heeft het prima naar haar zin en ligt lekker te sabbelen op haar handjes. Ondanks het ontbreken van de Nederlandse gebruiksaanwijzing is het ons gelukt het doek correct om te krijgen. Het volgen van de foto’s werkte prima!

Ik was van te voren een beetje bang dat ik last zou krijgen van mijn schouder. Ik heb toen mijn dochtertje geboren was, dergelijke draagzak geleend van een vriendin. Ik kreeg toen last van mijn schouder. En nu met 7 kilo schoon aan de haak in de draagdoek, lijkt me dit best zwaar worden. Maar ik ga er met open vizier in. Zoals bij iedere draagdoek kan ik er vanuit gaan dat ik na lange tijd dragen last van mn rug ga krijgen; deze doek is hierop waarschijnlijk geen uitzondering, maar ik ben er niet uren mee op pad geweest om dat daadwerkelijk te ondervinden.
Ik persoonlijk ben gewend aan een buikdrager en ik kan helaas niet goed wennen aan de deze manier van schuin dragen over 1 schouder. Voor mij is deze draagdoek dan ook minder praktisch gebleken.

Voor wie er hip bij wil lopen met kind in de draagdoek is de Seven sling een leuk en moderne draagdoek waar je heel lang, tot dat je kindje ongeveer 2,5 jaar is, heel veel draagplezier van zult beleven. En uiteraard is de Giftset een leuk kado voor mede draagdoek mama’s.

Mommyonline mag namens smartmamashop.nl twee Seven slings in dessin naar keuze weggeven. Je ontvangt de Seven sling met een bijpassende mama armband.
Kans maken? Beantwoord dan via dit formulier het volgende vraag: Hoeveel dessins zijn er van de Seven slings? Antwoord te vinden op de site van smartmamashop.nl
Laat ons vervolgens hieronder weten waarom je de Seven Sling graag zou willen winnen.
Deze actie loopt van maandag 24 januari tot en met maandag 14 februari 2011

Tanya van Wilgenburgh is de persoon achter smartmamashop.nl en smartmama.nl, lees hier het eigen verhaal van Tanya

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

16 thoughts on “Seven Sling

 1. Waarom ik graag de Seven Sling wil winnen;

  Omdat ik het prettig vind, dat mijn zoontje heel dicht bij mij ligt.
  En omdat hij dan ook veel rustiger wordt, als hij tegen mijn borst aanligt.
  Hij is best vaak onrustig en door de Seven Swing (als ik hem win) kan ik mijn
  zoontje bijna de hele dag bij mij dragen.
  Misschien dat ie dan nog rustiger wordt en het is veel makkelijker
  als je in een drukke omgeving bent, waar veel mensen zijn.
  Dan rijd je de mensen niet op hun hakken.

 2. Ik heb mijn dochter tien maanden gedragen met een draagdoek. Geweldig vond ik het, vooral in de winter. Je kan je kindje helemaal inpakken ermee, lekker wassen in de wasmachine en dan ruikt het ook nog fris.
  Je kan je kindje er ook liggend in leggen, heerlijk voor pasgeboren baby’s. En je kan hem altijd naar de maat maken die je zelf wilt.
  Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hem voor de zomer soms wat warm vond, tijdens de wandeling ofzo.

  Maar alsnog kan ik het aanraden!

 3. waarom ik de seven sling zou willen winnen!

  ik heb bij mijn oudste zoon (inmiddels 3,5 jaar) in het begin heel veel gewerkt met een draagdoek. Dit kwam voornamelijk omdat ik bevallen ben met een keizersnee. het in mijn armen dragen was voor mij te intensief en te zwaar de eerste weken dus was dit een uikomst.
  ook omdat ik van mening ben dat de baby aangezien die 9 maanden onder je hart heeft gelegen het erg onveilig is (voelt) om direct bij mama (of papa) weg te gaan en in een wagen te belanden.
  kindjes zijn (in mijn ogen) erg vatbaar voor gevoelens van buitenaf en door hem of haar dicht bij je te dragen kun je ze toch een beetje beschermen voor negatieve gedachtes.
  ik ben dus ook zo’n moeder die liever niet wil dat haar kind van hand tot had gaat.
  as april ben ik uitgerekend van ons 2e kindje (weer een zoon) en ook die wil ik in een draagdoek gaan verpakken. aangezien wij ook nog een hond hebben en die natuurlijk ook wel eens wil plassen is een draagdoek (of een 7 sling) een geweldige uitkomst. dan hoef ik niet met 1 hand de kinderwagen vast te hebben, met de andere hand de hond proberen bij me te houden en dan hopen dat onze 3 jarige peuterpuber luistert en blijft staan als ik de weg over wil steken.
  en natuurlijk is een sling voor mijn man iets makkelijker om te doen en te dragen dan een draagdoek. dat geknoop en gepriegel is helemaal niets voor hem. hij was blij dat onze oudste in de rugdrager kon die kon hij gewoon op en afzetten :-).

  hopelijk is dit een goede reden en mocht hetniet zo zijn dan heb ik nog mijn draagdoek en als hij wat groter is de rugdrager!

  groetjes,

  Lillian

 4. Ik ben erg benieuwd naar de Seven Slings! Ik maak zelf gebruik van de Beco Butterfly maar vind dit voor “even snel in huis met een jengelende baby” niet heel praktisch. Mij lijkt de Seven Sling dan een hele comfortabele, makkelijke en snelle oplossing die er ook nog eens super leuk uitziet!

 5. Bij mijn eigen kinderen heb ik toen ze jong waren een buikdrager gebruikt en toen ze iets ouder waren een rugdrager. Deze sling lijkt me ideaal voor mijn dochter, wanneer haar kindje geboren is. Erg handig om in huis te gebruiken, je kunt lekker je eigen gangetje gaan en tegelijkertijd je kindje lekker bij je dragen zonder dat je er last van hebt

 6. mijn middelste was nogal een onrustige baby. Veel aan het huilen en erg bewegelijk. Een vergelijkbare draagboek heeft hem veel rust gegeven. Iedereen aan te raden!

 7. Ik ben gewoon benieuwd of het iets voor mijn baby en mij is. Ik word voor de eerste keer moeder en weet eigenlijk niet zo goed wat nu echt praktisch is.

 8. In verwachting van ons eerste kindje… zo bijzonder! Ik kwam tot dusver niet vaak mensen met een draagdoek tegen maar in mijn hoofd zag ik het al helemaal voor me; ons eigen kindje in een draagdoek dicht tegen je aan! Dat moet toch heerlijk zijn en zo ook voor het kindje! Daarnaast denk ik dat het zeker kan zorgen voor gemak… ja, ik zie het wel voor mij hoor, zeker met de designs van seven sling!

 9. Drie maanden geleden ben ik voor het eerst moeder geworden van een heel mooie zoon. Ik woon 4 hoog met een prachtig uitzicht maar we hebben geen lift… Het valt me nu al heel zwaar om elke dag de maxi-cosi met mijn kindje erin 8 trappen op te tillen, in totaal 64 treden naar boven.

  De maxi-cosi (weegt leeg al 5 kilo) kun je in één hand tillen maar moeder krijgt nu toch nekklachten…. Hoe moet ik naar boven als het kindje 8 of 9 kilo is? De Seven Sling lijkt een goede oplossing omdat het kindje gedragen wordt aan de voorzijde van moeders lichaam waarbij de kilo’s worden verdeeld. Zou het niet heerlijk zijn om de Seven Sling te bemachtigen, het leven wordt dan een stukje aangenamer.

 10. Ik vind de Seven sling er echt geweldig uit zien, wat een mooie dessins! Ik zie het al helemaal voor me om in de zomer, helemaal stylisch verantwoord, lekker met mijn dan pasgeboren mannetje te gaan genieten van het mooie weer buiten.

 11. De Seven Sling ziet er superhip uit! Iets waarmee ik prima gezien wil worden als ik komende zomer als troste mama met m’n kleintje door de stad loop saampjes met m’n 2 andere kids. Veel buikdragers en draagdoeken zijn van een vrij neutraal design. Seven Sling heeft maar liefst 7 hippe doeken, dus er zit echt wel wat bij. Op mijn wensenlijstje staat ie genoteerd!

 12. Waarom ik de Seven Sling wil winnen:
  Omdat het me heerlijk lijkt om mijn kindje (nog niet geboren) dicht bij te dragen. Bij mijn oudste heb ik een doek geprobeerd die ik zelf moest knopen maar dat vond ik helemaal niet handig, dus nooit gebruikt. De Seven Sling lijkt me dus ideaal! M’n kindje kan overal mee naar toe en ik heb m’n handen vrij voor de oudste.

 13. Ik zou graag de sling winnen aangezien ik zwanger ben van ons tweede kindje. De eerste heb ik veel in een lange draagdoek gedragen (vanaf ongeveer 9 maanden). Ik denk echter dat een pasgeboren kindje makkelijker te dragen is in de sling. Zeker met een kindje van bijna 2 lijkt het mij ideaal om zo ook je handen wat vrij te hebben.

 14. Ik zou heel graag de sling willen winnen, omdat ik tot nu toe nog niet veel gebruik heb kunnen maken van de reguliere draagzak die ik heb.
  Onze dochter Felicia is 8 maanden geleden geboren via een keizersnede. Omdat ik hierdoor veel last heb gehad van mijn buikspieren, kon ik de draagzak niet gebruiken tot zij een maand of 5 was. Pas toen kon ik echt langere tijd met haar op deze manier wandelen en dergelijke. De draagzak die ik heb, mag ik maar gebruiken tot zij 9 kg is. ZOOO zonde want als er iets is waar ik van geniet…dan is het haar lijfje dicht tegen mij aan voelen. Felicia is ook weg van de draagzak, ze vindt het heerlijk om op deze manier ‘rondgesjouwd’ te worden. Het is zo knus en gezellig.
  De reden dat ik de sling dus zou willen winnen is dat ik op die manier nog heel lang door kan gaan met haar op deze manier bij me dragen (letterlijk en figuurlijk). Ik zie nu al uit naar de zomerperiode en de uitstapjes die ik kan maken met haar in zo’n supermooie sling!!

 15. Hoi! Wat een leuke draagdoek! En zo makkelijk! Bij mijn eerste heb ik geklooid met onhandige stugge draagzakken die ik in mijn eentje helemaal niet vast kreeg. En dat terwijl ik zo graag lekker mijn baby-tje tegen me aan wilde dragen! Bij de tweede wil ik het anders doen, dus die sling die komt er! Hij lijkt me heel gebruiksvriendelijk en ziet er ook nog eens heel leuk uit!

 16. Iedereen bedankt voor het meedoen.
  De winnaars van de Seven Sling zijn geworden:
  Erica
  lillian ellen

  Beide van harte gefeliciteerd, wij nemen via de mail contact met jullie op

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top