Je bent hier
Home > Huis & Interieur > Binnenkijken bij.. > Persoonlijk | Kijkje in onze gerenoveerde Woonkamer

Persoonlijk | Kijkje in onze gerenoveerde Woonkamer

woonkamerKijkje in onze gerenoveerde Woonkamer; zomer editie

In de afgelopen maanden heb ik in twee artikelen ( hier, en hier ) updates van de voortgang van  de renovatie van onze woning bijgehouden. En zoals jullie hier al konden lezen is de renovatie achter de rug en zijn we al een tijdje terug in onze gerenoveerde woning.

Nu wij zo goed als klaar zijn met onze gerenoveerde woning, leek het mij wel leuk om jullie eens een deel van de woning te laten zien. We beginnen met de woonkamer. 100% klaar is die niet want zoals jullie zo wel kunnen zien hangt er bijvoorbeeld nog niets aan de muren. Daarnaast is het mijn wens om de eetstoelen binnen korte termijn over te verven. Ondanks deze twee punten, en andere kleine dingetjes, is onze woonkamer grotendeels af.

Onze vorige inrichting was gevuld met beuken; het dressoir, de vitrine, tv-kast, noem maar op. De renovatie van onze woning vond ik dan ook het geschikte moment om voor een andere inrichting te gaan. Ik vind beuken meubilair nog wel mooi maar na ruim acht jaar dit in huis gehad te hebben was ik wel toe aan iets nieuws. En dit vond ik in de kleur wit; om precies te zijn de landelijke stijl. Wit combineert met alle kleuren, geeft de ruimte een frisse blik en is tijdloos. Voor mij reden genoeg om er, ondanks dat het met kleine kinderen nogal onhandig kan zijn, toch voor te gaan.woonkamer 6Ons interieur is landelijk met een rustgevende uitstraling. Ik heb bij de inrichting geprobeerd het rustig te houden maar tegelijkertijd wel een warme sfeer te creëren. Een landelijke inrichting met ‘a touch of pink’ is hier het resultaat van.

Tijdens ons verblijf in de wisselwoning heb ik praktisch de hele inrichting uitgedacht. Ik heb de tijd genomen om erachter te komen wat ik precies wilde en vervolgens de tijd genomen om alle meubelstukken te verzamelen. Uren heb ik op Marktplaats doorgebracht. Een groot voordeel, dacht ik, was dat de wisselwoning bijna dezelfde indeling als onze eigen woning heeft. Ik kon dus al wel zien wat wel en niet kon. Eenmaal in onze eigen woning bleek dit zwaar tegen te vallen. Waar ik dacht dat we praktisch enkel nog alles op zijn plek hoefden te plaatsen moesten we veel heen en weer schuiven. Met name het dressoir konden we niet kwijt terwijl dit in de wisselwoning geen enkel probleem was.

woonkamer 8Onze woonkamer is in tweeën verdeeld; het zit- en eetgedeelte. Het grote dressoir hebben we, na vaak heen en weer geschoven te hebben, als scheiding tussen beide gedeeltes gebruikt. En wat ben ik blij met deze oplossing. De scheiding vind ik echt erg fijn en voor de kinderen creëert het extra duidelijkheid. Zo weten de kinderen inmiddels dat bij het zitgedeelte rustig naar tv gekeken wordt en dat er daar niet gegeten mag worden. Eten en drinken gebeurt dus uitsluitend aan tafel.woonkamer 4Onze bank is van de Ikea. Met kleine kinderen in huis hebben manlief en ik wel even getwijfeld wat onze witte bank betreft. Zwart is vanzelfsprekend praktischer maar wit vinden we beide mooier. Als oplossing hebben we van iedere bank een tweetal hoezen zodat het bankstel geregeld van een schone hoes voorzien kan worden. En worden we de witte banken toch zat, hebben we nog altijd de keuze om één van de hoezen zwart te kleuren of gewoon voor een andere kleur te gaan.
woonkamer 5Nicky woonkamer 3Onze tv-kast heb ik op Marktplaats gescoord. Toen ik deze kast zag was ik er gelijk verliefd op en ik moest het dan ook hebben. Tot de dag van vandaag ben ik er nog steeds erg blij mee. Het is een ideale kast en het biedt genoeg ruimte voor manlief zijn muziekapparaten en cd’s.woonkamer 7Dit is een inbouwkast met deur. De kastdeur hebben we eruit gehaald en een passende vitrinekast in gezet. Hier ben ik ook erg blij mee. In deze kast vind je onder andere de trofeeën van man- en zoonlief en een gedeelte van mijn boekencollectie.woonkamer 3Zoals ik eerder al aangaf ben ik nog van plan om de eetstoelen te gaan oververven. Deze moeten uiteindelijk wit worden. Met name in een groot gezin vind ik het belangrijk dat er aan tafel gegeten wordt. Ondanks dat onze eettafel maar ruimte biedt voor 6 personen ben ik er erg blij mee.

woonkamer 10We hebben in huis welgeteld vier gameconsoles en als het aan onze kinderen ligt staan ze allemaal tegelijk aan. Omdat we geen tv-/gameconsoles in de kinderkamers willen plaatsen hebben de jongens in de zitkamer een playstation staan. Aan de andere kant van de woonkamer, tegenover de eettafel, hebben manlief en ik een soort ‘gamehoekje’ gecreëerd. Hier kunnen, met name de dames, vrij gamen en hebben zij de ruimte om op de Wii te spelen zonder dat hun broers er last van hebben. De tv hebben we opgehangen zodat de kast vrij blijft. Ook deze kast onder de tv is afkomstig van Marktplaats.

Het mooie aan onze inrichting is dat, ondanks alle meubelstukken los van elkaar gekocht zijn, het toch een prachtig geheel vormt. Alles past mooi bij elkaar en dat is, als je het mij vraagt, een groot voordeel van een landelijke inrichting.woonkamer 9Ons interieur is precies zoals ik me van tevoren voorgesteld had. Het is een plek waar we ons allemaal in thuis voelen. En ondanks het gebrek aan ruimte hebben de kinderen de ruimte om zich te verplaatsen. Een drukke inrichting moest het zeer zeker niet worden en dat is goed gelukt.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

5 thoughts on “Persoonlijk | Kijkje in onze gerenoveerde Woonkamer

  1. Ik vind je inrichting echt heel leuk geworden. De dressoir als scheiding is leuk bedacht en het past er ook helemaal bij.

  2. Mooi, zie nu inderdaad het antwoord hier over de kast / in de kast. Leuk gedaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top