Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Persoonlijk | Verhuizen naar de wisselwoning

Persoonlijk | Verhuizen naar de wisselwoning

wisselwoningOp het moment zitten we midden in de verhuizing. De verhuizing stond natuurlijk al jaren in de planning maar een verhuizing van zeven personen blijft erg vermoeiend en tijdrovend. In eerste instantie zou onze woning gesloopt worden maar na wat jaren uitstel is er uiteindelijk besloten niet te gaan slopen, maar te renoveren. Als bewoners kregen wij de keuze om elders met voorrang een woning te zoeken of gedurende de renovatie naar een wisselwoning te verhuizen. Wij kozen voor de laatstgenoemde optie en het moment is aangebroken.

Er zijn mensen dat niet zo goed begrijpen waarom wij, ondanks dat de woning eigenlijk te klein voor ons is, toch besloten hebben om niet te verhuizen. Moet zeggen dat het voor ons ook geen gemakkelijke beslissing is geweest maar uiteindelijk wegen de voordelen zwaarder om in onze huidige woning te blijven. Zo hoeven onze kinderen bijvoorbeeld niet van omgeving en school te veranderen. Het veranderen van school kan tenslotte heel veel invloed op een kind hebben. Maar ook het achterlaten van buurtvriendjes en schoolvriendjes is niet nodig. En aangezien we uiteindelijk toch wel willen gaan kopen, willen we de kinderen behoeden voor een teveel aan verandering. Dit alles bij elkaar heeft er dus voor gezorgd dat wij voor de wisselwoning gekozen hebben om zo later naar onze eigen woning terug te keren. En ik moet zeggen dat ik met deze beslissing blij ben.

Het fijne aan onze wisselwoning is dat het in hetzelfde gebouw is en slechts een paar portieken verder. Het bijvoorbeeld huren van een verhuiswagen is niet nodig en spulletjes kunnen gewoon lopend overgebracht worden. Ook is het leven tussen twee woningen zo wat minder stressvol. We kunnen zonder enig gedoe naar de wisselwoning lopen om reeds overgebrachte spullen, wat we achteraf dan toch wel weer nodig hebben, terug te halen. Ook voor de kinderen is het zo nog makkelijker, en wellicht ook leuker om met het overbrengen van spulletjes te helpen.

Het verhuizen is dus in volle gang en ik merk dat het veel meer inspanning kost dan ik gedacht en wellicht gehoopt had. Een van de nadelen aan zo’n verhuisperiode is alles inpakken en toch de woning leefbaar houden. Het blijkt een ware opgave te zijn om onze huidige woning netjes te houden terwijl spullen naar de wisselwoning overgebracht worden. Het is letterlijk een chaotische bende hier in huis. Tijdens zo’n verhuizing besef je opeens ook goed hoeveel spullen het gezin heeft. Daarnaast is het leven in ‘dozen’ een heel opgave; voor de acht weken dat we in de wisselwoning zitten heeft het naar mijn mening totaal geen zin dozen uit te pakken. En natuurlijk het feit dat je simpelweg niet in je eigen woning zit en opeens in een ander badkamer moet douchen of in een ander keuken moet koken. Dit alles valt mij best wel zwaar.

Ondanks dit alles ben ik blij dat het na al die jaren eindelijk zover is en de woning gerenoveerd gaat worden. Ik verheug mij op onze terugkeer in de gerenoveerde woning en het (her)inrichten ervan. Deze vooruitzichten houden me gaande.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Persoonlijk | Verhuizen naar de wisselwoning

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top