Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Persoonlijk | Terug naar de gerenoveerde woning

Persoonlijk | Terug naar de gerenoveerde woning

Zoals velen weten (althans personen die mij via instagram volgen) zijn we alweer een tijdje in onze gerenoveerde woning teruggekeerd. Ik ben enorm blij dat het hele verhuisgedoe achter de rug is en dat het huis zo goed als klaar is.woningVerhuizen naar de wisselwoning vond ik al erg maar terug verhuizen naar onze gerenoveerde woning was zelfs nog erger. Tijdens ons verblijf in de wisselwoning lieten we zo veel mogelijk dozen onuitgepakt. Gezien onze korte verblijfsduur van 9 weken was alles uitpakken geen optie. In principe zou terug verhuizen dus grotendeels een geval van inpakken en wegbrengen zijn. Niet dus! In verband met muizenoverlast in de wisselwoning bedacht manlief dat het verstandig zou zijn om in de wisselwoning eerst alle dozen uit te pakken om ze op muizen te controleren. Dit om te voorkomen dat er geen muizen met ons mee zouden verhuizen. Klinkt logisch maar wat was het een gedoe. En dan kom je er tegen het einde achter dat ondanks alle moeite in de gerenoveerde woning muizen blijken te zitten. Inmiddels is de gemeente ingezet om door het hele gebouw muizen te bestrijden.

Wat betreft onze gerenoveerde woning ben ik niet helemaal tevreden, lichtelijk teleurgesteld zelfs. Ik had er denk ik te veel van verwacht. Qua afwerking lieten ze naar mijn mening veel te wensen over. Perfectie was zeker niet hun streven en dat is dan ook in het resultaat goed terug te zien. Ondanks mijn teleurstelling zijn er gelukkig ook punten waar ik blij mee ben. Zo is, na vele jaren met een slechte kachel in huis geleefd te hebben, centrale verwarming in ieder kamer een fijn gevoel. Maar ook met de vernieuwde keuken en badkamer zijn we tevreden. Van de balkon hebben ze een loggia gemaakt (helemaal afgesloten met schuiframen) waar ik ook blij mee ben. Die ruimte tover ik momenteel om in een werkruimte. Een aparte werkruimte is zeker iets dat ik al een lange tijd wilde en wat een perfecte lichtval dat het heeft.

woning 3
Werkruimte in wording
woning 2
Gedeelte van de woonkamer en hier nog verkeerde kleur keukenblok

Ondanks dat ik meer van de renovatie verwacht had ben ik wel enigszins blij. Laten we het maar zo stellen; alles is beter dan wat we voorheen hadden. Op enkele punten na is het inrichten van ons huis ook zo goed als klaar. Binnenkort zal ik dan ook een kijkje in onze woning geven.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Persoonlijk | Terug naar de gerenoveerde woning

  1. Wat jammer dat je toch wel ontevreden bent over bepaalde punten, kun je dit niet alsnog aankaarten? Ik vind de werkkamer in worden echt geweldig. Als ik een balkon had gehad en ze hadden het naar een loggia omgetoverd dan had ik er ook meteen mijn werkruimte van gemaakt. Heel gaaf!
    Ben erg benieuwd naar de inrichting, succes nog!

  2. @Cassandra,
    Helaas is dat geen optie. Omdat de woning in eerste instantie gesloopt en opnieuw gebouwd zou worden had ik denk ik te hoge verwachting van de renovatie. Deuren bijvoorbeeld zijn niet allemaal vervangen zoals ik gedacht had. Maar goed.. we maken het beste ervan 🙂
    Bedankt!

  3. Was dat een kast waar je een kast in hebt gezet? Ziet er ontzettend leuk uit.

  4. Wat jammer dat niet alles naar je smaak was. Ik hoop dat inmiddels wel alles is zoals je het graag wilde. Persoonlijk vond ik het op de foto’s er al heel netjes uitzien, maar das natuurlijk heel persoonlijk. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top