Je bent hier
Home > Headlines > Dit zijn mijn voornemens voor 2021

Dit zijn mijn voornemens voor 2021

Dit zijn mijn voornemens voor 2021

Het nieuwe jaar is in volle gang en velen hebben al enige tijd hun voornemens gemaakt. En als het goed is wordt hier ook hard aan gewerkt. Zelf loop ik ietwat achter. Nou, eigenlijk ook weer niet. Mijn nieuwe jaar is pas afgelopen week begonnen. Een jaartje ouder en absoluut wijzer. Tijd om stil te staan bij wat ik in het afgelopen jaar bereikt heb maar vooral wat ik in mijn nieuwe jaar wil bereiken. En dit heb ik op een rijtje gezet. Vandaag deel ik met jullie mijn voornemens/doelen voor 2021. Het delen van mijn doelen zie ik overigens als een stukje stimulans. Want door mijn doelen met jullie te delen, hoop ik strenger voor mezelf te zullen zijn. Ik verwacht dat ik dan minder snel geneigd zal zijn om te willen stoppen. Vanzelfsprekend wil ik einde van het jaar of begin volgend jaar kunnen melden dat ik mijn doelen behaald heb. Ik ga er gewoon voor!

Zelfontplooiing
Met stip op 1 staat zelfontplooiing. Hiermee bedoel ik ‘aan mezelf werken’. Zoals velen van jullie al weten was het afgelopen jaar op relatiegebied een zwaar en emotioneel jaar geweest. Ik kan dan ook niet ontkennen dat ik genoeg emotionele issues hebVeel van die emoties heb ik nog niet kunnen verwerken en hier wil ik de nodige aandacht aan gaan besteden. Na het nodige denk- en leeswerk ben ik ervan overtuigd dat ik baat zal hebben bij een vorm van therapie. Gewoon om, bij iemand die er verstand van heeft, mijn hart uit te storten. Om mijn gedachtes, mijn pijn, boosheid, teleurstelling, gevoel van verraad, verlies van vertrouwen, kortom, alles wat mij dwars zit op tafel te leggen en daar werk van te maken. Ik hoop dan ook van harte dat ik een therapeute zal vinden bij wie ik me voldoende op mijn gemak zal voelen om ongegeneerd, zonder terughoudendheid, mijn hart uit te storten.

Rijbewijs halen
Het behalen van mijn rijbewijs staat hoog op mijn doelenlijst. Want ook al zeg ik het zelf: ik heb het nu wel lang genoeg uitgesteld. Sinds ik in 2004, terwijl ik hoogzwanger was, voor mijn rijexamen zakte, heb ik niet meer achter het stuur gezeten. Ik ben er ooit aan begonnen en er nogal wat geld in geïnvesteerd, dus moet ik het van mezelf ook afronden. Eerlijk gezegd vind ik het nogal spannend, moet ik bekennen. Maar dat is alleen maar goed, toch? Waar ik tegenop zie is het theoriegedeelte, het zal een uitdaging zijn om in ons drukke gezinsleven te moeten leren. Heb ik overigens al verteld dat ‘as we speak‘ zoonlief nummer twee voor zijn theorie aan het leren is?

Administratie op orde
Zowel mijn privé- als zakelijke administratie moeten nodig op orde gebracht worden. Privé wil ik een goed overzicht hebben wat betreft mijn maandelijkse inkomsten en uitgaven. Hier ben ik dan ook al een tijdje terug mee van start gegaan. In Excel heb ik een superhandige en duidelijke spreadsheet waarin ik in één oogopslag mijn financiële toestand kan zien. Ook mijn spaardoelen zijn hier terug te vinden. Ben er ontzettend blij mee en ook wel trots op het geheel.

Zakelijk moet ik nog van alles doen; mijn huidige administratie is namelijk een ramp. Ik moet op z’n minst beter gaan organiseren, mijn facturen goed bewaren en ze beter ordenen. Maar ook voor mijn webshop moet ik de voorraad beter gaan bijhouden en in mijn administratie opnemen. Zoveel werk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier enorm tegenop zie.

Meer me-time
Naast zelfontplooiing zijn meer tijd voor mezelf en meer ontspannen mijn aandachtspunten. Als mama is het belangrijk om op regelmatige basis tijd voor jezelf vrij te maken. En als mama van zes is het bijna noodzakelijk wil je goed blijven functioneren. Hierin schiet ik tekort en daar wil ik graag verandering in brengen. Voor mij betekent dit vaker een goed boek erbij pakken. Maar ook van puzzelen word ik lekker ontspannen. Echter, om dit te kunnen realiseren moet ik eerst, samen met baby girl, een goede structuur zien te vinden.

Inkomsten uit mijn blog
Inmiddels blog ik al heel wat jaartjes op Mommyonline. Eerst hobbymatig, toen ging ik er geld mee verdienen en de afgelopen jaren is dit weer afgenomen. Door de corona is mijn prioriteit flink verschoven. Mijn planning om het fotograferen nieuw leven in te blazen is geheel stil komen te staan. Hierdoor is er weer volop ruimte om mijn ambitie voor het bloggen op te pakken. En dan wel met de intentie om er inkomsten mee te genereren. Om dit mogelijk te kunnen maken moet ik weer flink aan de slag gaan en veel meer tijd en energie in Mommyonline steken. En dat is precies mijn planning. Voor mezelf ben ik achter de schermen al druk bezig met uitzoeken wat wel en niet voor mij (en het gezin) werkt. Vooral momenten om enigszins rustig artikelen te kunnen typen zijn noodzakelijk. Zo ben ik op Instagram geïnteresseerd geraakt in de #5amclub. Binnenkort meer hierover.

Meer sparen
Last but not least wil ik graag meer gaan sparen. Door de corona besef ik meer dan ooit hoe belangrijk het voor een ondernemer is om spaarcentjes te hebben. Ook ik ben, zoals veel andere ondernemers, in dit coronatijdperk financieel achteruit gegaan. En in periodes als deze is het hebben van spaargeld een uitkomst. Je kunt dus gerust stellen dat ik dit alles als een soort van wake-up call zie. Meer sparen dus!

Wat zijn jouw voornemens voor 2021?

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Dit zijn mijn voornemens voor 2021

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top