Je bent hier
Home > Columns > Mijn autotheorie examen halen

Mijn autotheorie examen halen

Voor 2024 heb ik enkele grote doelen waar ik al druk mee bezig ben. Een van deze doelen is mijn autorijbewijs halen. Ja, je leest het goed. Klinkt dit jou nou ook zo bekend in de oren? Dat is helemaal niet zo gek. Want wie al langere op Mommyonline.nl meeleest weet dat ik al vaker de voornemens had om voor mijn rijbewijs te gaan. Nou… dit keer is het menens. Na vele jaren getwijfeld en uitgesteld te hebben, heb ik dan eindelijk besloten om echt voor mijn rijbewijs te gaan. Dit jaar gaat het gebeuren!

Mijn autotheorie examen halen

Het zat er natuurlijk aan te komen. 2024 wordt definitief het jaar waarin ik mijn rijbewijs zal halen. En hierbij geldt: hoe eerder des te beter. Dus ben ik gelijk van start gegaan. Om mijn autorijbewijs te kunnen bemachtigen moet ik, zoals een ieder ander, eerst mijn theorie halen. Hier wilde ik niet al te lang mee wachten en daarom schreef ik mij begin januari gelijk in voor een zogeheten dagcursus. Bij zo’n dagcursus krijg je een halve dag lang les om vervolgens dezelfde dag nog bij het CBR je theorie te gaan doen.

Op 9 januari melde ik mij voor de dagcursus aan. Precies 7 dagen later ontving ik een mailtje met de mededeling dat mijn examenmoment en plaats op de theoriecursus zijn vastgelegd. Mijn cursusdag en dus ook theorie bij CBR stond vast op vrijdag 9 februari. De cursus was gepland van 06:30 uur tot 12:45 uur en het CBR theorie-examen om 15:20 uur. Voor deze dagcursus op locatie betaalde ik €99,- en het standaard CBR theorie-examen €48,-. In totaal dus €147,-

De ruim 6 uren durende cursus ging goed. Er werd goed en duidelijk uitleg gegeven en het tempo zat er lekker goed in. Waar ik tijdens de cursus achter kwam is dat ik de regels betreft het rijden met aanhangwagen op de snelweg lastig vind. Achteraf gezien had ik hier wat meer aandacht aan moeten besteden want, het moest natuurlijk zo gebeuren dat er meerdere vragen hierover gesteld werd. En je raad het al…. dit was een van de fouten die ik maakte. En ook het door elkaar halen van stadslicht en dagrijverlichting heeft mij een punt gekost. Mede hierdoor had ik bij onderdeel inzichtvragen niet 3 maar 5 fouten. Twee fouten teveel wat automatisch betekent.. gezakt!

Enorm balen natuurlijk maar opgeven doe ik uiteraard niet. Zoals ik hierboven al aangeef, dit jaar gaat het gebeuren. Na afloop van mijn CBR examen heb ik mij gelijk weer voor een nieuwe cursus ingeschreven. Dit keer geen dagcursus op locatie maar een online cursus inclusief 15 oefenexamen waarmee ik flink aan de slag kan. Een nieuwe datum voor mijn theorie examen staat nog niet vast maar dat zal niet al te lang gaan duren. So…round two, here I come!!!

 

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Mijn autotheorie examen halen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top