Je bent hier
Home > Columns > Column – Vol verwachting klopt mijn hart…

Column – Vol verwachting klopt mijn hart…

sinterklaasVoor de kids kon het maar niet snel genoeg gaan; de dagen werden afgeteld en dagelijks werd er fanatiek gezongen met de verwachting vroeg in de ochtend lekkernij in de schoenen te zullen vinden. Vol verwachting leefden de kids naar pakjesavond en aten ze, tot mijn grote ergernis, overmatig snoepgoed. Tussen het snoepen en zingen door werd er gelukkig ook heel gedreven een surprise voor op school gemaakt. Voor dit jaar stond de teller voor de te maken surprises op twee. En na heel veel passen en meten, de nodige brandwonden veroorzaakt door de lijmpistool en overuren, zijn beide surprises gelukkig op tijd op school gearriveerd.

Ondanks dat zowel manlief als ik vroegtijdig hadden aangekondigd dit jaar niet met de surprises te zullen bemoeien eindigde ik, zoals voorgaande jaren, toch nog als voorvrouw van de surpriseafdeling. Het gevecht tussen zoonlief van negen jaar en zijn vele fantasierijke uit te werken ideeën zonder te weten hoe te beginnen, en zijn wanhopige kreten gingen mij niet in de koude kleren zitten. Je kunt gerust zeggen dat ik een zwakte heb voor wanhopige kinderkoppies, want voor ik het zelf doorhad dook ik er bovenop. En zo toverden zoonlief ensinterklaas surprise deze creatieve mama een heuse laptop voorzien van een muis in elkaar. Zoonlief van dertien knutselde op zijn beurt met enige hulp van papa een prachtige vrachtwagen. Zo hebben we wederom ongewillig aan de surprises van de kids meegeholpen. Volgend jaar toch maar wat strenger optreden en ze hun eigen surprises zelfstandig laten maken.

De voorbereiding voor pakjesavond is as we speak nog in volle gang. Last minute-shopping moet nog gedaan worden, cadeautjes moeten nog allemaal worden ingepakt en ook de spelletjes moeten uitgewerkt worden. Sinterklaas vieren we nooit uitgebreid, gewoon met z’n zevenen als gezin. Na het eten mogen de pakjes letterlijk opengescheurd worden en volgen daarna gezellige spelletjesmomenten. Hier kan ik enorm van genieten, gezellig spelletjes doen met z’n allen.

Sinterklaas is een feest waar onze kinderen naar uitkijken, zoals alle kinderen in Nederland, maar voor mij het begin van een maand vol drukte en stress. Een grote fan van Sinterklaas ben ik om heel eerlijk te zijn niet, maar het is puur vanwege de kinderen dat we het vieren. De jongste maakt het dit jaar heel bewust mee en geniet er ook volop van. Ook de intocht heeft ze voor het eerst mee mogen maken. Heerlijk om de vreugde in de ogen van je kinderen te zien. Ja… voor de vreugde van je kinderen heb je heel wat over, ook als dit het vieren van Sinterklaas betekent. Geef mij maar liever Kerst!  Ik ben een echte kerstliefhebber en het aftellen is nu dan ook van start gegaan.

Voor nu rest mij nog de volgende woorden te typen.. dag Sinterklaas, dag… dag.. tot volgende jaar!

Fijne pakjesavond toegewenst!!!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Column – Vol verwachting klopt mijn hart…

  1. Fijn Sinterklaasfeest! Ik vind het wel een beetje jammer dat het hier niet gevierd wordt. ’s Morgens een chocoladen figuurtje in je schoen vinden is toch altijd leuk, of je nu 6 of 26 bent 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top