Je bent hier
Home > Columns > Column – Snoep stash

Column – Snoep stash

snoepgoedKnabbelend op de laatste kruidnootjes en met een kop thee zit ik een beetje na te sudderen van de afgelopen “hectische” periode. Moedig eet ik nog wat sintschuimpjes en prop hier en daar een sintspekkie in m’n holle kies. De chocoladeletters komen m’n neus uit en het exemplaar dat ik gisteravond nog kreeg van de Sint heb ik gedoneerd aan manlief, die weet er wel raad mee. Zoonlief ook trouwens maar die moet nu écht even gaan minderen.

Die heeft sinds 11 november (Sint Maarten) namelijk een stash snoeptroep daar word je helemaal akelig van. Hij niet natuurlijk maar ik, als moeder, die probeert er hier in huis nog een beetje een verantwoorde manier van eten, en oké vooruit dan maar snoepen, op na probeert te houden, ben daar natuurlijk helemaal niet blij mee.

Sint Maarten is, vind ik altijd, het begin van een hectische periode, die door alle snoepgoed en vreterijen alleen maar hectischer wordt, lijkt het wel. Dan start de periode van ongelimiteerd snoep naar binnen keilen en raakt zo’n beetje ieder kind van zijn of haar padje van alle spanningen omtrent de Sint die in aantocht is en vermoedelijk ook van het vele, vaak goedkope, ondefinieerbare soort snoep.

Als Sint dan daadwerkelijk in het land is, dan meent iedereen in onze omgeving een beetje voor Sint te willen spelen en blijft maar chocola aanleveren. Ik kan echt geen chocola meer zien, bleegh. Tenminste, het soort wat wij in de afgelopen weken veelvuldig en noodgedwongen weg hebben zitten stouwen.

Inmiddels is zoons uitslag sinds gisteren weer weggetrokken maar het arme joch zat de afgelopen tijd helemaal onder de pukkeltjes en blaasjes en andere allergische reacties. Heb het even opgezocht op internet, het ziet eruit als dauwworm. Frappante is wel dat het dus gisteren ineens bijna helemaal weg is. Mmm, misschien toch ook iets met spanningen ofzo?

Minderen dus, daar had ik het al over. Het zal nog niet meevallen want zijn stash is dus nog steeds behoorlijk en tja, het moet op hè. Hoe sneller hoe beter, is het motto. Des te sneller zijn we ervan af en kan hij weer een beetje terug in vorm komen. Man en ik begonnen na al deze weken toch wel een klein pensje bij hem te ontwaren. Gelukkig heeft hij een goed gezond gewicht maar toch vind ik het belangrijk en onze verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat dat zo blijft en dat hij zelf ook bewust is van het feit dat het vele snoepen gewoon niet goed is, niet voor zijn gewicht, niet voor zijn gebit en niet voor zijn algehele gesteldheid.

Dussssss. En dan nu op naar de Kerst. Ook weer zoiets.

Geschreven door: MamaJo, moeder van een zoon van 7, zelf 42 jaar oud en getrouwd met man. Stiefloeder van twee meiden van 16 en 18. Vrouwtje van een oude poes en een jonge hond. Blogt op haar eigen blog “Home is where the magic happens”.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

6 thoughts on “Column – Snoep stash

  1. Mijn kinderen hebben gelukkig niet een groot stash, sint maarten hebben ze niet gelopen. Maar wat zal ik blij zijn als al het Sinterklaas snoepgoed op is. Ik kan geen snoepgoed meer aanzien, met name chocolade.
    Zolang hij het met mate eet en zijn tandjes goed blijft poetsen 🙂 Na de feestdagen wordt het snoepgoed vanzelf wel minder.

  2. Ik weet zelf nog wel dat mijn zusje en ik als kleine meisjes altijd met nieuwjaar een flinke stash aan snoep kregen, maar na op de dag zelf flink gesnoept te hebben vond ik het vaak al niet leuk meer. Vind het altijd maar gek dat de meeste kinderen dat zoete spul niet een keer zat worden. Wel verstandig van je om er een beetje op te letten!

  3. Ze hebben hier behoorlijk wat opgehaald met sintmaarten maar waren dat na 1 dag vergeten. Ik heb het weg gegeven…. Ohhh slechte moeder. Ze kregen af en toe wat pepernootjes en verder eigenlijk niks. Zoooo fijn dat ze nog zo jong zijn.

  4. @Maai, dat is het voordeel wanneer ze nog klein zijn. Zodra ze ouder zijn moet je niet durven hun snoepgoedjes weg te geven tenzij je een overdosis aan drama wilt 🙂

  5. Tjah helaas hier ook veel chocola. Wij bewaren het vaak en smelten het dan vaak om om te gebruiken met koekjes of taart bakken. Het is toch wat he die decembermaand 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top