Je bent hier
Home > Columns > Slagen voor mijn autotheorie examen?

Slagen voor mijn autotheorie examen?

Slagen voor mijn auto theorie examen?

Ik heb dus besloten dit jaar serieus voor mij autorijbewijs te gaan. In mijn vorige artikel kun je lezen dat ik reeds al een poging gedaan heb om mijn theorie examen te halen, maar dit helaas niet gelukt is. Natuurlijk was ik teleurgesteld. Een tweede ronde moest vanzelfsprekend dan ook komen en ook deze is inmiddels verledentijd. Maar hoe is mijn examen gegaan? Heb ik eindelijk, na vele jaren, mijn autotheorie-examen weten te bemachtigen? Nou, dat vertel ik natuurlijk al te graag, lees maar gezellig verder.

Hoe het begon

Op 9 januari melde ik mij voor een dagcursus op locatie aan. Precies 7 dagen later ontving ik een mailtje met de mededeling dat mijn examenmoment en plaats op de theoriecursus zijn vastgelegd. Mijn cursusdag en dus ook theorie bij CBR stond vast op vrijdag 9 februari. Na een halve dag cursus gevolgd te hebben deed ik bij CBR mijn theorie-examen en zakte! Balen! Ik besloot uiteraard om voor een tweede poging te gaan. De zelfde dag nog melde ik mij aan voor een nieuwe cursus, dit keer niet op locatie maar online.

Na mijn eerste poging nam ik mij voor om zo snel mogelijk opnieuw het theorie examen te doen. Maar ook om opnieuw aan de slag te gaan met het leren. Maar om nou opnieuw een cursus op locatie, waarbij ik een halve dag kwijt ben, te volgen vond ik overbodig. Een zogeheten 7 dagen speciaal SPOED-herkansers cursus leek mij meer geschikt. Hierbij krijg je alles wat op locatie besproken wordt online aangeboden. Je kunt in je eigen tempo leren (filmpjes bekijken) en waar nodig herhalen. Bij mijn gekozen pakket hoort ook maar liefst 15 proefexamens! Uiteindelijk heb ik niet alle 15 proefexamens gedaan maar slechts 6 stuks.

Ik melde mij dus voor een online cursus aan en een dagje later ontving ik een mailtje met de volgende melding: ‘Goed nieuws! Jouw examenmoment staat vast’. Maandag 19 februari, precies 10 dagen na mijn eerste poging, kon ik een tweede poging wagen. Genoeg tijd dus om mij goed voor te bereiden, dat moet lukken, niet waar? Zeven dagen voor mijn examen begon ik met leren, door middel van filmpjes. Op de dag van mijn theorie examen, 19 februari, stond ik 6:00 uur in de ochtend op met de intentie om zoveel mogelijk proefexamens te doen. Ik heb uiteindelijk 6 stuks kunnen maken en bij alle 6 was ik geslaagd. Bij 1 examen had ik bij Kennis en Inzicht zelfs 0 fout!

Ik had er vertrouwen in maar desondanks was ik enorm zenuwachtig. Ik lieg niet wanneer ik zeg dat ik bezweten bij het CBR aankwam. Uiteraard was ik veel te vroeg op het CBR aangekomen. 1 uurtje voor je geplande examentijd mag je jezelf aanmelden. En dat deed ik maar. Enkele minuten nadat ik mezelf aangemeld had verscheen mijn nummer op het bord en kon ik mijn spullen in een kluis opbergen. Aan mij werd vervolgens gevraagd of ik direct het examen wilde doen of liever tot mijn geplande tijdstip. Uitstellen had naar mijn mening geen zin want ik was immers niet van plan om op dat moment nog wat te gaan leren. Dus ging ik er gelijk voor. Met een lijf vol zenuwen nam ik plaats achter het scherm en drukte ik op ‘start’.

Het examen autotheorie bestaat uit drie delen: Gevaarherkenning, Kennis en Inzicht. Voor mijn gevoel ging het goed. Bij Kennis en Inzicht had ik veel tijd over waardoor ik alle vragen opnieuw doornam. Met nog minuten over hield ik het voor gezien en leverde ik mijn examen in. En toen verscheen mijn resultaat op het scherm: het groente duimpje omhoog. Geslaagd!!! Een enorme gevoel van opluchting ging door mijn lijf. Ik haalde diep adem stond op en verliet de examenruimte. Blij dat dit achter de rug is.

Yes… het is gelukt! Ik heb mijn autotheorie-examen gehaald! Vele jaren heb ik dit uitgesteld maar het is dan eindelijk gebeurt en gelukt! Nou nog de vraag: ‘wat heeft mijn autotheorie-examen mij gekost?’ Nou, laten we maar eens kijken…

Eerste poging:
cursus op locatie €99,-
het standaard CBR theorie-examen €48

Tweede poging:
online cursus ( herkansers kortingspakket ) €27,50
het standaard CBR theorie-examen €48

Voor het behalen van mijn autotheorie heb ik maar liefs €222,50 neergeteld. Een flink bedrag als ik er nu zo naar kijk maar het is het geld waard. Dit hoofdstuk kan ik nu mooi afsluiten. Rest mij nog een goede rijschool te vinden. Autorijlessen here I come!!!!

 

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top