Je bent hier
Home > Columns > Column Sonja | Ik zoek contact

Column Sonja | Ik zoek contact

Je kijkt me aan. Je ogen spuwen vuur. Ik probeer met je te praten. Wat moet ik hier mee? Je bent voor mij onbereikbaar geworden.

Zo intelligent en zo overgevoelig. Een combinatie waarmee je het ons en vooral jezelf veel te moeilijk maakt. Je kunt zoveel meer dan je denkt. Je onzekerheid remt je af. Je tweelingzus en jij zijn beiden strebers. Jullie werken keihard voor school en toch scoort je zus soms beter. Waarom? Omdat jij twijfelt en zij niet. Kon ik je maar duidelijk maken wat ik in jou zie. Hoe trots ik op jou ben. Hoe mooi je bent als mens.

Je bent nog maar negen jaar oud en pubert er flink op los. De wereld is niet tegen jou. Wij als ouders zijn niet tegen jou. Emoties, gevoelens en onzekerheid vliegen alle kanten op. Van binnen zit dat meisje met een hart van goud. Dat meisje dat er altijd is voor haar broertje. Dat met recht een tweede moedertje genoemd mag worden. Dat meisje dat heerlijk tegen je aankruipt op de bank. Je bent de helft van een tweeling, maar wat zijn jullie verschillend. Soms denk ik dat er een oude ziel huist in dat tengere lijfje van je. Kwartjes vallen bij jou bijna voordat ze worden opgegooid en je hebt inzichten die niet bij jouw leeftijd passen. Ik zal nooit vergeten hoe je samen met je tweelingzusje in een badje in de tuin zat. Allebei wilden jullie eruit en jullie hadden net jullie eerste stapjes gezet. Je zus zwierde haar lichaampje over de rand en hup, daar lag ze. Jij keek even bedenkelijk, stond toen op en stapte bedachtzaam uit het badje. Alsof je jaren ouder was. Ooit een peutertje horen fluiten? Jij kon dit. Met open mond heb ik naar de babyphone geluisterd. Mijn kleine wondertje.

Je bent mij zo lief maar je zit op een eiland en mijn bootje drijft steeds verder weg.
Stel je hart voor me open, gedeelde smart is echt halve smart.
Laten we samen praten. Misschien begrijp ik je wel. Mama is ook maar een klein meisje dat groot is geworden. Laat me je helpen uit te groeien tot de zelfverzekerde mooie vrouw die ik al in je zie. Ik strek mijn hand naar je uit, neem je hem aan?

Door: Sonja

Sonja, bouwjaar 1974 en moeder van Mindy (2007), tweeling Jodi en Evy (2009) en charmeurtje Djazz van 2016. Gelukkig getrouwd en 32 uur per week werkzaam als marketingspecialist bij een touroperator & maatwerkspecialist. Zij neemt ons, in haar blogs, mee in haar leven als trotse mommy van 4 kinderen. 

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Column Sonja | Ik zoek contact

  1. Heel herkenbaar geschreven.
    Het kon mijn dochter zijn.
    Inmiddels is ze 30 jaar em zelf moeder.
    Een pittige dame nog altijd die haar moeder luef heeft maar nog altijd eigenzinnig is. Maar met n hartje van goud.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top