Je bent hier
Home > Columns > Column Sonja | Je bent mooi zoals je bent

Column Sonja | Je bent mooi zoals je bent

Ze gaat bijna naar de grote school. Een mooi meisje. Ze wordt al ongesteld en heeft 7 vriendjes gehad. “Aangemaakt en uitgemaakt” zoals mijn dochter zegt. Het is haar vriendin.

Mijn dochter gaat naar groep acht. Maandelijks ongemak heeft ze nog niet ervaren en ze heeft pas 1 keer verkering gehad. Op haar “geheime wensenlijstje” prijkt een vriendje. Ze is druk in de weer met haar en make-up en verandert langzaam in een dame. Ze wilt graag naar dezelfde school als haar vriendin.

Ineens vertoont de vriendschap scheurtjes. De vriendin doet raar. Mijn meisje begrijpt er niets van. Ze waren toch zo close? De vriendin groeit verder..te hard, maar mijn meisje ziet dat niet.

Te groot voor de kleintjes, te jong voor haar vriendin. Een leeftijd tussen wal en schip. Kon ze de tijd maar vooruit spoelen. Wij ouders zoeken de pauzeknop. Ik kijk naar haar en heb met haar te doen. Mijn mooie pubermeisje..wat zou ze graag  zijn als haar vriendin.

Waarom zou je je spiegelen aan een ander? Wanneer ben je tevreden met wie je bent? 43 Jaar oud en nog steeds heb ik geen antwoord. Mijn grote kleine meid..op zoek naar zichzelf.

Ze moest eens weten. Voor mij is ze uniek. Mooi van binnen en van buiten. Het mooiste tienermeisje van de wereld. Gewoon zoals ze is.

Door: Sonja

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Column Sonja | Je bent mooi zoals je bent

  1. de tijd vooruit spoelen willen ze soms al te graag. Heb ook zo’n dame thuis. Een lastig leeftijd inderdaad, helemaal wanneer je vriendin al op de middelbare school zit. Hopelijk komt het helemaal goed met hun vriendschap.

  2. Vast! Ze hebben huilend afscheid genomen en ik heb haar telefoonnummer (Mindy krijgt pas een telefoon als ze naar de middelbare school gaat, vind ik nu nog niet nodig) genoteerd in mijn telefoon zodat ze na de zomervakantie iets kunnen afspreken. Nog een jaartje flink ertegenaan en dan mag zij (eindelijk) ook haar vriendin achterna.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top