Je bent hier
Home > Headlines > 5 praktische tips voor een gezonde zomer

5 praktische tips voor een gezonde zomer

Tijdens de zomervakantie kan het best lastig zijn om je kinderen gezond te laten eten. Ze willen graag ijsjes, de barbecue gaat regelmatig aan, en op vakantie en in pretparken is het een uitdaging om iets gezonds te vinden. Michelle en Manon, auteurs van het boek Wegwijs in de voedingsjungle, geven 5 praktische tips om ook tijdens de zomervakantie je kinderen op een makkelijke wijze toch gezond te laten eten.

1) Houd je vaste eetritme aan
Het is tijdens de vakantie heel verleidelijk om een ander eetritme aan te nemen. Maar hou juist het ritme vast zoals in de schoolweken. Dus ontbijt, lunch en avondeten met daarbij 2 of 3 keer iets tussendoor. Door regelmatig te eten voorkom je de lekkere trek en een hoop gejengel en gezeur.

2) Lekkere zomerdrankjes
Met het warme weer zijn dorstlessers erg belangrijk. Maar in veel drankjes zitten (verborgen) suikers. Vul daarom zelf een mooie kan met water, fruit en kruiden. Bijvoorbeeld aardbei, komkommer en basilicum. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook lekker en scheelt een hoop suiker.

3) Doseer de porties op de BBQ
Leg voor de kinderen kleinere porties op de barbecue. Koop bijvoorbeeld de ‘mini’-varianten die je in de winkel vindt, of maak van één hamburger twee kleine burgers. Aan twee mini-varianten (ca. 50 gram) hebben kinderen echt genoeg. En met snackgroente en fruit (bijv. watermeloen of aardbeien) aan leuke prikkers hebben kinderen een zomerse en gezonde snack om van te smullen tijdens de barbecue.

4) Met een plan het pretpark in
In de pretparken vliegen de ongezonde verleidingen jou en de kinderen om de oren. Maak daarom van te voren een plan. Neem je iets gezonds mee van huis – zoals water, fruit en een gezonde lunch – of kies je er juist voor om te genieten van een lekkere lunch daar? Als je een plan hebt, dan ben je veel weerbaarder voor eventuele verleidingen.

5) Geef zelf het goede voorbeeld
Heb je de neiging meer te snoepen tijdens de vakantie, dan is de kans groot dat je kind dat ook wilt. Kies tussendoor daarom voor een gezonde snack, zoals ongezouten noten, groenten of fruit, en drink er vooral water bij. Zo snoept je kind verantwoord mee. Tussendoor liever een ijsje? Een waterijsje is een prima portie voor een kind. Kies je voor roomijs, dan is één bolletje meer dan voldoende. 

Wegwijs in de voedingsjungle
Behoefte aan meer van deze tips? In het boek ‘Wegwijs in de voedingsjungle’ beantwoorden voedingsdeskundigen Michelle van Roost en Manon van Eijsden veelvoorkomende vragen van ouders over voeding voor kinderen van 0 tot 9 jaar. Op basis van wetenschappelijke inzichten geven zij tips, adviezen en praktische overzichten die je snel wegwijs maken in de voedingsjungle. Ook vind je in het boek makkelijke (en lekkere) recepten voor gezonde maaltijden en tussendoortjes voor kinderen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top