Je bent hier
Home > Headlines > Zo werd sporten mijn verslaving deel 2

Zo werd sporten mijn verslaving deel 2

Vorige week heb je het eerste deel van mijn verhaal kunnen lezen. Heb je deel 1 nog niet gelezen? Lees het hier dan eerst: Zo werd sporten mijn verslaving. Vandaag deel ik het vervolg met jullie. Veel leesplezier!

Ik begon sterk het vermoeden te krijgen dat er iets niet helemaal klopte. Mijn moeder en mijn vriend beweerde dat ze zeker wisten dat ik zwanger was. Ik kocht voor de grap een zwangerschapstest bij bol.com. Na twee seconden durfde ik niet eens naar het venster te kijken en gaf de test aan mijn moeder. Ze beweerde dat ze een plusteken zag. Ik zei op mijn beurt dat ik niks zag en gooide de test weg. Na een week wachten werd ik nog steeds niet ongesteld en ik bestelde ditmaal een digitale test.

Geen idee waar het mis ging maar de test is toen helemaal verkeerd bezorgd. Namelijk op het oud adres waar we geen brievenbus sleutels meer van hadden op dat moment. Gelukkig kreeg ik alsnog een nieuwe test opgestuurd. Maar dat zou pas na het weekend worden. Ik wilde het ergens toch wel snel en met zekerheid weten, dus ging ik samen met mijn moeder richting de winkelstraat. Om alsnog de test in de winkel te kopen. Iets wat ons eigenlijk nooit overkwam, maar we waren allebei onze portemonnee thuis vergeten. En we hadden toen allebei nog niet de functie mobiel betalen.

De test

De volgende dag besloten we alsnog de test te kopen. Ik was zo gespannen dat ik van de winkelcentrum naar huis liep en mijn moeder met de tram vooruit stuurde. Ze wachtte mij toen aan het begin van de straat op. En we liepen samen naar huis. Eenmaal binnen deed ik mijn broek uit en hing hem uit spanning op aan de kapstok. Ik rende naar de wc en deed de test. Ik wilde even niet kijken en gaf de test aan mijn moeder. En ze liep de woonkamer in en riep mij.

In een paar seconden wist ik waarom ik te moe was om te sporten. En waarom ik mij niet lekker voelde. De test was positief en gaf aan 3+ zwanger. Hier eindigde mijn sportieve instelling om elke dag te sporten. Ik wist dat ik dit even niet zou kunnen, maar had niet verwacht dat het 3 jaar zou duren. In die 3 jaar heb ik niet alleen een zwangerschap achter de rug, maar ook verlies van de vader van mijn kind. Waardoor ik weer keihard 45 kilo zwaarder ben geworden.

Ik moest de knoop weer doorhakken! 

Mijn fysiotherapeut maakte hier samen met mij een einde aan. Ik mocht niet meer aankomen. Ik ben veel te jong. En bovendien zijn diabetes en een te hoge bloeddruk in mijn familie. Heb zelf ook last gehad van een te hoge bloeddruk ( na mijn bevalling). Waardoor ik de knoop uiteindelijk doorhakte om weer gezonder te gaan eten en dagelijks te gaan sporten.

In mei 2021 heb ik mijn weer opnieuw samen met mijn sportmaatje ingeschreven. En we sporten weer dagelijks 1 uur en 30 minuten zoals vanouds. Ik ben nu, na ruim 2 maanden, al 17 kilo kwijt. En ik voel me steeds beter. Ik wil nog graag 35 a 40 kilo kwijt. En dat is echt een uitdaging voor mij. Maar ik moet zeggen, dat ik ernaar uitkijk.

Een ding is zeker sporten in echt mijn ding geworden. Het is mijn verslaving!

Groetjes van April

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top