Je bent hier
Home > Headlines > Zo werd sporten mijn verslaving

Zo werd sporten mijn verslaving

Hi, Ik ben April, het heeft zeker 3 jaar geduurd, maar ik heb de knoop weer doorgehakt!
In dit stuk ga ik vertellen over hoe ik het sporten na 3 jaar weer heb opgepakt. En waardoor ik de knoop opeens doorhakte.

Waar het allemaal begon….

Begin 2016 schreef ik mij voor het eerst in bij Basic-Fit ( sportschool). De bedoeling was toen om na een dieet van een jaar mijn lichaam mooi in vorm en vooral strak te krijgen. Omdat het voor mij nog allemaal nieuw was, begon ik eerst met lichte cardio oefeningen. Daarna bouwde ik al snel op met om de dag korte sessies krachttraining. Ik deed dit helemaal alleen op eigen houtje. Wat ik eigenlijk wel saai vond. Ik begon steeds minder gemotiveerd te raken. Ik maakte de sessies niet volledig af, ik ging eerder weg en had er eigenlijk geen zin meer in. Maar toch bleef een stemmetje mij zeggen, dat het zo niet verder kon. Mijn vetrolletjes hingen en ik was er onzeker over.

Na een maand of twee op en af gesport te hebben, kwam ik een hele goede kennis uit het verleden tegen in de sportschool. We maakte een babbeltje en waren ontzettend blij dat we elkaar weer na lange tijd hadden gezien. Ze vertelde dat ze mij bijna niet herkende en dat begreep ik ook. Ik was nog niet helemaal op streefgewicht en alles hing zowat.

Zij had op dat moment een veel strakker lichaam. En vertelde mij dat ze dagelijks sport. En dat ze mij waarschijnlijk voorbij liep in die 2 maanden, omdat ze mij echt niet had herkend. Ik was eerlijk gezegd zo onzeker dat ik ook niemand echt aan durfde te kijken. We namen gauw elkaars nummer en spraken gelijk de volgende dag af om samen gezellig te sporten.

Het voelde als een soort redding, want ik wilde immers al bijna stoppen. Die avond hebben we samen nog bij gekletst. Ik vertelde waarom ik kwam sporten en dat ik niet zolang bezig ben, met sporten. En dat ik eigenlijk geen zin meer had, omdat ik het saai vond en zelfs onzeker was over de sessies die ik deed. Ik vroeg me af of ik het wel allemaal goed deed. En ik voelde me tegelijkertijd vooral eenzaam.

Ze vertelde mij dat ze al langer dan 10 jaar dagelijks sport en dat het haar erg goed doet. Ze heeft geen last van hangende vetrolletjes en die irritante ‘Love Handles‘ zoals ik. Stiekem voelde ik de jaloezie al in me en wilde dat natuurlijk ook allemaal.

Ik kon niet wachten tot onze afspraak om de volgende dag te sporten. Ik voelde een positieve vibe door mijn lijf. En was serieus aan het aftellen tot de volgende dag, ik had er zoveel zin in!

We kwamen na een aantal uren zoals afgesproken weer samen. En begonnen rustig op de crosstrainer.  Ze leerde mij hoe ik dit apparaat het beste kon instellen, want dat deed ik eigenlijk 2 maanden lang helemaal verkeerd. We hebben samen 30 minuten onder het genot van koud flesje water en een gezellig gesprek gecrost.

Toen ik klaar was met de sessie zag ik dat ik maar liefst 300 kcal had verbrand. En wat had ik toch veel vocht verloren! Dit was precies wat ik wilde. Vocht verliezen, vet verbranden, gezelligheid. En natuurlijk iemand die mij instructies over sporten kon geven.

Het werd een verslaving!

Je gelooft het of je gelooft het niet! Maar sporten werd een verslaving. Ik moest elke dag naar de sportschool, het was niet meer saai en ik zag steeds meer dat ik mijn doel waarvoor ik naar de sportschool ging, behaalde. En dat door maar 1 uur en 30 minuten per dag in de avond, voor het slapengaan, te sporten.

Na een jaar was mijn lichaam helemaal zoals ik in gedachte had. Maar dat wilde absoluut niet zeggen, dat ik ging stoppen. Ik bleef sporten. Maar dat was meer om toch af en toe wat lekkers te kunnen eten. En het aantal calorieën te kunnen compenseren met de training. Dit deed ik zo tot de zomer van 2018, voordat ik op vakantie ging naar Suriname, voor 6 weken. En ook voor mijn zwangerschap.

Toch gestopt met sporten?

Nadat ik terug was van mijn vakantie, moesten wij tijdelijk naar een wisselwoning verhuizen. Dit was ivm met een grondige renovatie aan onze woning. Tijdens de verhuizing had ik mezelf vrijgesteld van sporten, omdat de verhuizing (dagelijks) voor mij op zich al een hele work-out was. Ik kwam ook echt niks aan tijdens de verhuizing ondank ik af en toe weleens een cheat avondje had met een heerlijke pizza als beloning.

Na de verhuizing kwam ik in een dipje. Ik was moe, had werkstress en was tijdens de verhuizing eigenlijk al helemaal niet zo lekker. Maar ja het moest maar. Ik had geen keuze.

Desondanks had ik de moed bij elkaar geraapt om weer samen met mijn sportmaatje te gaan sporten. Dit was toen week 2 na de verhuizing. Na training kwam in thuis en voelde me extra vermoeid. Appte mijn sportmaatje, inmiddels een van mijn beste vriendinnen, om te zeggen dat ik waarschijnlijk nog erg moe was van de verhuizing. En omdat ik dacht dat ik nog even rust nodig had. Ze begreep dit gelukkig en zei dat ik het rustig aan moest doen.

Ondertussen begon ik me steeds beroerder te voelen en wilde bijna niemand meer zien. Ik had geen eetlust en Guess what?? Ik was helemaal vergeten dat ik ook nog eens ongesteld moest worden.

 

Wordt vervolgd…

Groetjes van April

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top