Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Hoe ik 6 maanden Kledingchallenge heb ervaren

Money Monday: Hoe ik 6 maanden Kledingchallenge heb ervaren

Kledingchallenge aangaan

In de maand maart besloot ik, na aanleiding van een Instagram post, een kledingchallenge aan te gaan. Ik zou zes maanden geen kleding kopen. Dit was voor mij een uitdaging. Ik hou van kopen. Het liefst kleding en het liefst in de sale. Corona hield mij niet tegen. De postbezorger kwam elke dag wel een pakketje afleveren en herkende zelfs mijn man en de kinderen op straat.

Zes maanden lang heb ik me moeten inhouden. Helemaal niets kopen is mij niet gelukt, maar ik heb wel veel minder kleding gekocht! Moeilijk? Op sommige momenten zeker. Ik heb meermalen mijn winkelwagentje gevuld en uiteindelijk niet afgerekend. Op andere momenten was het makkelijk. Door de lock down en het full time werken heb ik weinig tijd om fysiek te winkelen. Ik had op dat gebied weinig verleiding.

Hoe ik 6 maanden Kledingchallenge heb ervaren

Deze challenge heeft mijn uitgedaagd, maar ook laten stilstaan. Ik kwam tot het besef dat ik genoeg heb! Het hoeft niet altijd meer of nieuw te zijn. Tijdens deze challenge heb ik ook mijn kledingkast ontruimt. Dat klinkt onlogisch; kleding wegdoen op het moment dat je geen nieuwe meer mag kopen. Toch was deze opruiming een opluchting. Het gaf ruimte in mijn kledingkast en nog belangrijker, ruimte in mijn hoofd.

De laatste periode was de challenge bijna makkelijk. Het was voor mij normaal geworden om niet iets nieuws te kopen.

Nu de challenge voorbij is heb ik wat geld gereserveerd om een aantal nieuwe kledingstukken te kopen, daarna wil ik verder gaan. Zo min mogelijk kopen tot en met december 2021!

Ik weet bijna zeker dat het mij gaat lukken!

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top