Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Workshop | Haren invlechten met Zenner

Workshop | Haren invlechten met Zenner

Afgelopen woensdag vond er in het Zenner-gebouw in Nieuw-Vennep een workshop vlechten plaats, gepresenteerd door Marlene Roodbol en beauty redacteur Yvonne ging voor Mommyonline een kijkje nemen. Marlene Roodbol heb je misschien al eens voorbij zien komen in Koffietijd; daar liet zij al eens een aantal vlechttrucjes zien, die volgens haar íedereen kan leren. Ja, jij dus ook! Dat kwam goed uit, want Yvonne heeft bijvoorbeeld altijd al willen weten hoe je nou zo’n hippe vissengraatvlecht maakt. Niet wetend dat het heel gemakkelijk is, zo bleek.  Zo’n vlecht ziet er ingewikkelder uit dan ie is. Yvonne laat je met foto’s en een beetje tekst zien hoe de workshop ging!Zenner WorkshopGelukkig kon ik het gebouw gemakkelijk vinden. Ik werd naar de eerste etage geleid en kwam daar een kantoorruimte binnen waar een grote tafel stond met daarop allerlei haaraccessoires (van Zenner uiteraard!), een schaal met zakjes chips en een etagère met cupcakes. Het geheel zag er vrolijk uit; echt iets voor de jongedames; we mochten namelijk allemaal onze dochter meenemen om met hun haar te kunnen oefenen. We waren één van de eersten, dus ik kon alvast rustig een fotootje schieten.Zenner Workshop 2 Zenner Workshop 3 Zenner Workshop 4Er lagen ook wat speeltjes op tafel, zodat de dametjes rustig zouden blijven zitten terwijl er met hun haren werd gerommeld. Handig! Robine is bijna 13, voor haar was dat dan ook niet nodig; zij had genoeg aan haar mobieltje. 😉

Toen iedereen aanwezig was (onder wie niemand minder dan Beertje van Beers! Wat een prachtvrouw om te zien; naast haar voelde ik me opeens 100 kilo…) konden we beginnen. Marlene Roodbol liet op een oefenpop zien hoe je nou bepaalde vlechten kon creëren; daarna mochten we het zelf proberen met de haren van onze dochters. Eerst de tijdloze klassieker: de doorgevlochten vlecht. zenner haren vlechtenIk kende deze vlecht natuurlijk al; ooit kon ik deze vlecht zelfs bij mezelf invlechten. Maar op de een of andere manier had ik dat verleerd. Desondanks ziet het er nog best aardig uit, al zeg ik het zelf!Zenner Workshop 5En toen de vissengraatvlecht. Helemaal niet moeilijk! Je kunt je haar eerst in een staart doen, maar dat hoeft niet. Met de vissengraatvlecht verdeel je het haar (of staart) in twee gelijke plukken. Pak een heel klein plukje vanachter de rechterstaart. Neem het plukje voorlangs en geef het aan de linkerstaart en houd die vast tussen duim en wijsvinger. Hierna geef je een volgend plukje aan de rechterstaart. En ga zo, om en om, verder naar beneden. Houd beide kanten goed vast. Klaar! Mocht je het nog willen bekijken, dan kun je dat via de bovenstaande koffietijd-link zien. Zenner Workshop 6 Zenner Workshop 7 Zenner Workshop 8Zo werd ook nog de diadeemvlecht geoefend, en de watervalvlecht (die laatste ging me niet zo best af, maar dat is volgens Marlene een kwestie van thuis verder oefenen).

De watervalvlecht (niet door mij gevlochten)
De watervalvlecht (niet door mij gevlochten)
Zenner Workshop 10
De diadeemvlecht (wel zelf gevlochten).
Zenner Workshop 11
Kijken hoe het moet.

Zenner Workshop 12 Zenner Workshop 13Het moet gezegd: sommige vlechten zijn best pittig, vind ik. Of ik ben gewoon niet zo’n kei in het gefriemel. Maar het was ook weer niet zó moeilijk dat zoiets alleen is weggelegd voor de vergevorderden. Ik vond het leerzaam en leuk! Extra leuk was dat we na afloop de gebruikte spullen mochten meenemen én dat we naar huis werden gestuurd met twee (2!) flink gevulde goodiebags; één voor mams en één voor dochter. Er zaten ontzettend veel gave haaraccessoires van Zenner in, evenals een boekje waarin stap voor stap met duidelijke foto’s wordt uitgelegd hoe je de vlechttechnieken kunt toepassen.

De inhoud van de goodiebags! Er mist nog een prachtige zwarte haarband; die had m’n dochter al ingepikt! :-)
De inhoud van de goodiebags! Er mist nog een prachtige zwarte haarband; die had m’n dochter al ingepikt! 🙂
Zenner collectie
De haaraccessoires van Zenner. De nieuwste collectie ligt al in de winkel!

Lijkt het je leuk om ook zo’n workshop bij te wonen? Meer informatie kun je vinden via hareninvlechten.nl

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

3 thoughts on “Workshop | Haren invlechten met Zenner

  1. Wat een leuk workshop. Ik kan zelf goed vlechten maar de vissengraat vlecht moet ik wel op gaan oefenen. Je hebt het heel goed gedaan zo aan je resultaten te zien 🙂

  2. Leuk! Een collegaatje van mij geeft hier ook workshops in en kan dit ook echt super goed 🙂

    leuk om altijd creaties te zien. Bij mij blijft het bij vlechten 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top