Je bent hier
Home > Headlines > Gezin | Een (veilige) auto kopen? Help!

Gezin | Een (veilige) auto kopen? Help!

zafiraWist jij dat in een relatie vrouwen doorslaggevend zijn bij de keuze van een nieuw auto? Dat ben jij dus! Ook al heb je misschien niet zoveel verstand van auto’s, je zult zien dat je met simpel denkwerk een stuk dichterbij de meest verstandige keuze komt.

Tsja, een man wil diep in zijn jongenshartje het liefste een Porsche of Ferrari hebben. Maar zelfs als dat het gezinsbudget niet stuiptrekkend achterlaat, is dat nou niet bepaald een praktische auto. Comfortabel is het niet, je hebt praktisch geen bagageruimte en als je een paar kinderen wilt vervoeren is zo’n auto al helemaal kansloos. Bovendien zijn dit over het algemeen niet de veiligste auto’s.

Een auto zoeken die bij je past is helemaal niet moeilijk. Maak van tevoren een lijstje met zaken waaraan de auto moet voldoen (waar je hem voor denkt te gaan gebruiken) en neem een paar uurtjes de tijd om de websites met occasions af te gaan. Naast zaken als bagageruimte, brandstofverbruik en rijeigenschappen is de veiligheid van een auto van groot belang. Een paar tips voor de keuze van een veilige gezinsauto.

Veiligheid
Veiligheid is een ruim begrip. Het kan gaan over de wegligging en het gedrag van een auto als je abrupt moet remmen of in een slip terecht komt. Maar net zo belangrijk is de bescherming die de auto biedt als je bij een ongeval betrokken raakt. Ook wordt er specifiek getest op de veiligheid van (jonge) kinderen in de auto. Iedere auto die in Europa wordt verkocht wordt onderworpen aan de EuroNCAP crashtests. De laatste testresultaten laten een opmerkelijke top tien zien van veiligste auto’s. De hoogste op de lijst is een auto waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt: de Chinese Quoros 3. Nummer twee is ook niet echt een usual suspect: de vierdeurs Maserati Ghibli. Maar in de top tien staan gelukkig ook een aantal auto’s die meer geschikt (en betaalbaar) zijn als gezinsauto: Mazda 3, Toyota Corolla, Kia Carens en de Skoda Octavia. Waarbij de Skoda en de Mazda de beste scores hebben voor de veiligheid van kinderen.

Ruimte
Als je een klein kind hebt is het erg fijn als de kinderwagen zonder te hoeven proppen in de achterbak kan. En als je jouw kind in een autostoeltje op de achterbank wilt doen is een vier- of vijfdeursauto wel zo handig. En zeker met kinderen geldt: hoe groter hoe beter. Want de kans is groot dat er straks vriendjes en vriendinnetjes willen meerijden.

Bekleding
Leren of nepleren autobekleding is een must. Babies spugen soms en kleine kinderen knoeien. Als je kiest voor een stoffen bekleding krijg je snel spijt.

Zuinig
Je zult merken dat je met kinderen vaker de auto pakt dan als je alleen ergens naartoe gaat. Als je veel kilometers rijdt maakt een zuinige auto veel verschil. Gebruikte auto’s kunnen inmiddels ook al zuinige auto’s zijn, dat scheelt weer qua kosten.

Dit artikel is in samenwerking met Autoscout24 in stand gekomen.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top