Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Woonkamer inspiratie | Bijzet tafel

Woonkamer inspiratie | Bijzet tafel

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik druk bezig met het opdoen van ideeën voor het herinrichten van onze woning. Over ruim zes weken keren we terug naar onze gerenoveerde woning en heb ik in de tussentijd mooi de tijd om te bedenken wat ik wil en hoe ik de woning wil (her)inrichten. Voor inspiraties en het opdoen van ideeën volg ik inmiddels diverse instagramaccounts waar ik echt heel mooie interieurfoto’s tegenkom. Ook onderstaand idee ben ik op instagram tegengekomen.

Het fijne aan onze wisselwoning is dat het dezelfde indeling heeft als onze eigen woning en ik kan hierdoor alvast kijken hoe ik de woonkamer zou willen (her)inrichten. De meeste spullen staan nu ook zoals ik ze in onze eigen woning zou willen hebben. Maar wat betreft het bankstel, daar ben ik nog niet helemaal uit. De banken hebben we altijd tegen de muren gehad en dus nooit op zo’n manier dat de achterkant van de bank zichtbaar is. Nou heeft manlief bedacht om een bank zo neer te zetten dat er als het ware een scheiding tussen het zit- en eetgedeelte ontstaat. Het mindere hieraan is dat de achterkant van de bank niet tegen een muur komt maar gewoon zichtbaar blijft. En omdat ik me hier toch wel lichtelijk aan stoor ben ik op zoek gegaan naar ideeën om dit weg te werken, en dit vond ik.

woonkamer inspiratie
Bron foto

Door simpelweg een leuk tafeltje tegen de achterkant van de bank te plaatsen kun je de ruimte wat opvrolijken. Dit staat niet alleen stijlvol en gezellig maar ook nog eens handig om kleine (decoratieve) dingetjes neer te zetten. Ik ben helemaal weg van dit idee en ik hoef ook niet meer tegen de achterkant van de bank aan te kijken.

slaapkamer dressoir
Bron foto

Dit idee is niet alleen maar leuk om in de woonkamer toe te passen, maar ook is dit een heel leuke manier om in een grote slaapkamer, de ruimte aan je bedeinde goed te benutten. Dit zie je overigens vaak in Amerikaanse films terug. De meest bekende is de zitruimte waarbij je, in de meeste gevallen, door middel van een opbergkist een zitplek creëert. De opbergkist biedt je tevens extra ruimte om bijvoorbeeld je beddengoed in op te bergen. Vind je een bijtafel of zitruimte te gewoontjes, dan is een niet al te hoge dressoir een goed alternatief.

Ik ben blij dat ik een mogelijke oplossing voor mijn bankprobleem gevonden heb. Nou moet ik maar eens op zoek gaan naar een geschikte tafel.

Wat vind jij van een (bijzet)tafel achter de bank?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Woonkamer inspiratie | Bijzet tafel

  1. Ik heb zelf ook altijd de banken tegen de muur aan.
    Dit is een heel leuk idee om de achterkant van de bank niet zichtbaar te hebben.

  2. Leuk! Helaas geen plek voor ins huis maar vind het altijd wel erg leuk en vooral handig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top