Je bent hier
Home > Columns > Column Sandy | Ik ga op vakantie en ik neem mee

Column Sandy | Ik ga op vakantie en ik neem mee

kofferOké dus dat zijn zeven dagen. Hoe moeilijk kan dit zijn? Van alles zeven meenemen. Dat lijkt me duidelijk. Is dat dan echt van alles zeven? Per persoon? Zeven lange, korte en onderbroeken? Onderbroeken wel. Misschien is het beter als ik er tien meeneem, voor het geval dat. Twee jaar geen ongelukje meer gehad maar je zal het nu meemaken. T-shirts ook maar wat meer meenemen.

Truien? Of Vestjes? Vestjes zijn handiger. Die kun je uitdoen als het warm is. Wat als het koud is? Moet ik dan wel korte broeken meenemen? Drie korte en vier lange dan maar. Of nee toch maar vijf lange. Voor het geval dat. Handdoeken. Zeven keer vier? Iedere dag eentje. Dat is een koffer vol. Wat ga ik schrappen? Handdoeken? Of toch broeken? Zwemspullen meenemen? Dat zijn weer 4 handdoeken. En deze zijn nog groter. Dan kan ik wel weer vier andere schrappen. Toch? Nee toch niet. Zwembandjes! En oordopjes, anders krijgen we weer ontstekingen en dat wil je niet in een ander land (lees: andere dokter). Zetpillen. Zonnebrandcrème en zonnebrillen. Ik hoop toch echt dat de zon schijnt.

Toiletspul. Alledaagse dingen zoals shampoo en tandpasta en zo, niet zo moeilijk. Pleisters! Je kunt nooit genoeg pleisters meenemen. Ontsmettingsspul. Uitslagcrème, voor het geval dat. Pasjes van de zorgverzekeraar? Hebben die wel nut in het buitenland? Diarreeremmers natuurlijk. Zal ik toch niet wat meer onderbroeken meenemen? Of wasmiddel? Is er een wasmachine? Thermometer. Welke zal ik meenemen? Oor of kont? Opladers! Pfff dat was op het nippertje. Waar zouden we zijn zonder opladers, vooral nu we een week geen tv hebben… Wattenstaafjes. Altijd handig. Pincet voor splinters. Nagelschaartje. Luuf/Dampo. Ach weet je wat, ik veeg het hele medicijnkastje leeg. Kan ik meteen kijken wat over de datum is. Waar stop ik dat allemaal in? Een apart koffer dan maar?

Hoe doen andere mensen dit? Lang leve Google en de inpaklijstjes van andere mensen! Ik ontdek dingen waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben.

De paspoorten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top