Je bent hier
Home > Columns > Wat gaan we vandaag doen?

Wat gaan we vandaag doen?

We zitten gezellig in onze pyjama aan het zondagse ontbijt.‘Wat gaan we vandaag doen?’ vraagt Jongste Dochter terwijl ze druk bezig is een beschuit te smeren. Ik kijk op, recht in het gezicht van Man. We fronsen onze wenkbrauwen.
Beiden denken we terug aan de dag van gisteren. Toen was het ook al weekeinde en dus een dag bestemd om uit te rusten. Om kwart voor zeven rinkelde de wekker en rolden we ieder aan een kant ons bed uit. Ik zette de wasmachine aan (in weekeinde is het immers goedkope stroom) en Man maakte het ontbijt vast klaar. Vervolgens ging hij met Jongste Zoon naar de voetbalwedstrijd, terwijl ik met Jongste Dochter naar haar zwemles fietste. Nadat we om een uur of half elf weer terug waren, dronken we een snelle bak en douchten bezwete en bechloorde kinderen. Vervolgens zochten we de bibliotheekboeken bij elkaar om deze voordat de datum verliep, in te leveren. Tijdens de lunch even de wasdroger aangezet en de volgende lading was in de machine gedaan. Daarna pakten we onze big shoppers en laadden de tegensputterende kinderen in de auto. Met z’n allen sjokten we door de overvolle supermarkt. Met een week aan boodschappen reden we huiswaarts en waren vervolgens een kwartier bezig om alles in de voorraadkast en ijskast te leggen. Daarna weer een lading was in de droger en een lading in de machine, een telefoontje beantwoord en het gras gemaaid. Vervolgens was het toch echt tijd om te gaan koken. Kortom, de zaterdag was zoals gewoonlijk weer eens de drukste dag van de week geweest.
Dit alles gleed in onze gedachten voorbij. Wanhopig keken Man en ik elkaar aan en hadden visioenen van een pretpark, de dierentuin of minstens een boswandeling. Jongste Dochter maakte zich gereed om de eerste hap van haar beschuit te gaan nemen. Met haar duim en middelvinger omklemde ze de beschuit en hees het gevaarte voorzichtig omhoog. Ze opende haar mond en zei: ‘Zullen we vandaag een rustig dagje doen, lekker in onze pyjama op zolder met de lego spelen?’

Afbeelding:http://www.digidact.nl

2 thoughts on “Wat gaan we vandaag doen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top