Je bent hier
Home > Columns > Hippychick heupdrager

Hippychick heupdrager

Wie kleinedreumes.nl niet kende, heeft op de online beurs van Mommyonlinebeurs.nl kennis met deze webshop mogen maken. Kleine Dreumes richt zich op producten die het voor ouders makkelijker maakt om op pad te gaan met hun kinderen.
Een van de handige producten van kleinedreumes.nl is de Hippychick heupdrager die ook op de veiling voor Kika te vinden was. De Hippychick is een draagriem met een ingebouwd zitje. Ouders kunnen met deze heupdrager hun dreumes of baby op een natuurlijke manier bij zich dragen op de heup. Gezellig, dichtbij jezelf en zonder pijnlijke rug. Wie wil dat nou niet?
Laat je niet misleiden door zijn naam, want de Hippychick heupdrager is ook voor vaders zeker een aanrader.

Normaliter worden reviews op mommyonline.nl door mama’s geschreven. Bij dit product wilden wij graag de mening van een papa weten, vandaar dat deze review door een papa geschreven is. Wellicht dat wij dit in de toekomst vaker zullen gaan doen.

“Ik had enkel positieve dingen over de Hippychick gehoord en ik wilde het product ook wel graag zelf keuren. Ik was erg enthousiast toen ik de Hippychick in mijn handen kreeg. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik het gelijk ging uitproberen. Van te voren had ik wel punten bedacht waar ik onder andere op zou gaan letten.
Bij aanschaf van een dergelijk product vind ik het, als vader zijnde, belangrijk om te weten hoe het product bij gebruik op lange afstand zit/aanvoelt. Ik heb de producten dan ook zowel thuis (korte afstand) als buiten (lange afstand) uitgeprobeerd.

Het omdoen van de Hippychick is heel eenvoudig en kun je geheel zelfstandig doen. Deze doe je stevig om je middel heen en het zitje moet uiteraard aan je zij. Door middel van een klittenband en een zeer stevig, met een klik-systeem plastic gesp, wordt de heupdrager vastgemaakt. De Heupdrager heeft een uitneembare hoes zodat deze gewassen kan worden, wel zo hygiënisch.
Zodra het product goed strak vastgemaakt is til je je kindje op en zet je hem/haar zo op de zitting. Wel moet je je kindje altijd ondersteunen.

Toen ik mijn dochtertje van 14 maanden op de Hippychick droeg, was zowel zij als ik tevreden. Ik had niet het gevoel dat ik haar droeg, wat je wel hebt wanneer je je kindje zonder hulpmiddel optilt en op je zij draagt. Ook ben je vaak geneigd om een schuine houding aan te nemen, en dat heb je bij het dragen met de Hippychick absoluut niet. Je kunt gerust goed rechtop blijven staan. Mijn kleine meid is er, net als de meeste leeftijdsgenoten, dol op om op handen gedragen te worden en vond het dus fijn.
Het is inderdaad zo dat het gewicht van het kindje gelijkmatig wordt verdeeld waardoor je rug niet overbelast wordt zodat zowel ouder als kind van het dragen kunnen genieten.

Tijdens het winkelen met vrouwtjelief wat uiteindelijk ruim 2 uurtjes heeft geduurd, heb ik de Hippychick goed kunnen testen. Iedere ouder weet wat voor drama het kan zijn om met een kinderwagen in een druk winkelcentrum te wandelen. Op dergelijke locaties is de Hippychick een uitkomst. Met haar 14 maanden leeftijd wilt dochtertjelief ook graag zelfstandig lopen, maar helaas kan dit niet overal, met name niet in een druk winkelcentrum. Met de Hippychick had ik de vrijheid om haar zonder gedoe zo nu en dan zelfstandig te laten lopen en zodra zij niet meer wilde lopen of het te druk werd, kon ze lekker bij papa op de Hippychick zitten.
Naast dat een product goed moet zitten is het ook erg belangrijk dat de kleine die er gebruik van maakt zich comfortabel en veilig voelt. Dit is bij de hippychick zeker het geval. Mijn kleine meid geniet er volop van. Lekker dichtbij papa en haar omgeving vanuit dezelfde hoogte kunnen bekijken. In een kinderwagen zien kinderen alles toch wel heel anders, maar met de hippychick zien ze hun omgeving vanuit een ander perspectief. Niet meer tegen benen aankijken maar gewoon het gezicht. En ik zie dat mijn meid er werkelijk van geniet. En dat is voor mij, als papa zijnde, naast dat het mijn rug bespaart het belangrijkste, dat mijn dochtertje er van geniet en zich veiling op voelt.
En je hebt een hand vrij om eventueel een oudere broer/zus bij de hand vast te houden. Of je aankoop te dragen.

De Hippychick is een superhandig product dat ieder huishouden met een kind onder de 3 jaar zeker in huis zou moeten hebben. Een product dat altijd van pas kan komen, zowel thuis als buitenshuis. Zeker ook voor de papa’s van nu is de Hippychick ideaal”.

 

Winnen
In samenwerking met Kleinedreumes mag Mommyonline een Hippychick heupdrager aan haar lezers weggeven. Kans maken? Beantwoord via dit formulier de volgende vraag: vanaf welke leeftijd kan je je kindje dragen op de Hippychick heupdrager? Antwoord te vinden op de site van Kleinedreumes. En laat vervolgens ons hieronder weten waarom jij deze Hippychick heupdrager wilt winnen.
Deze actie loopt van 11 april tot en met 2 mei 2011

18 thoughts on “Hippychick heupdrager

 1. Ik zou de HippyChick Heupdrager graag willen winnen, omdat mijn zoon van anderhalf vaak niet meer in de kinderwagen wil, maar te moe is om nog verder te lopen en mijn armen zeer gaan doen als ik hem de hele tijd moet dragen.

 2. ik zou dolgraag de hippychick willen winnen zodat ik mijn partner ook buite meer bij onze zoon kan betrekken dit omdat hij er niet van houd om de kinderwagen te duwen en dragen voor lange afstanden geen optie is. Ook maakt het de korte afstanden makkelijker voor naar de speeltuin.

 3. Zoiets had je vroeger ook van babybjorn geloof ik, was een heel handig systeem.

  Zeker aan te raden!

 4. Wat een geweldig product. Deze zou ik graag willen winnen. Super handig wanneer we grote broer naar school brengen en voor wandelen. maar zeker ook wanneer mijn jongste naar de peuterspeelzaal moet. Met de hippy chicky ben ik niet aan de kinderwagen gebonden. Helemaal met het openbaar is een kinderwagen vaak een drama om erin en eruit te komen. Helaas is je medemens niet altijd bereid om een handje te helpen.

 5. Om mijn zus mee blij te maken. Een kind betekent lusten en lasten. En hiermee gaat er minder energie naar de lasten, dus meer energie om iets leuks te doen!

 6. Heel praktisch… zou geweldig zijn om te winnen, kan ik cadeau doen aan Ward.. die voor de tweede keer papa zal worden in juni! Ward en zijn broer Dries ( een vriend van mijn oudste ) zijn hier jaren elke woensdag komen eten, ze woonden samen in een kleine studio, ze moesten knokken om er te geraken, vandaar dat ze bij mij ene keer per week mochten komen eten, ondertussen wonen ze elk samen met hun vriendin. Ze zijn me wel heel dankbaar, nog altijd ben ik mee gevraagd als er een feestje is bij één van hen. Als ik deze Hippychick heupdrager zou winnen kan ik dit als “extra”cadeau geven, want Ward en Dries zijn voor mij ook een beetje mijn zonen geworden….

 7. zou de heupdrager graag winnen voor mijn schoondochter die voor de eerste keer mama is geworden van een zoontje

 8. voor mijn allerliefste kleinzoontje waar ik peter van ben wil ik die heupdrager graag winnen

 9. ik heb een relatief grote boezem en kan mijn kind niet op mijn buik dragen, dus zo een heupdrager lijkt mij ideaal

 10. De hippychick lijkt me supermakkelijk en ideaal om te wandelen in de natuur en bossen waar het niet altijd vlak is en moeilijk met wandelwagens. Ook in de stad kan je makkelijk overal door en omdat het gewicht gedragen wordt op de heupen. Geen last van je rug, schouders of scheve houding meer!

 11. Tot nu toe had ik mijn meisje vaak in een draagdoek, maar nu de zomer er aan komt word dat erg warm. Bovendien (ze is 10 maanden) wil ze liever niet meer zo vast zitten. De Hippychick lijkt me een ideale oplossing voor ‘eventjes een boodschapje doen’ op de fiets of tijdens een feestje waar iedereen staat (en ik al snel een lamme arm heb)
  En natuurlijk straks als ze kan (maar niet altijd zal willen) lopen!

 12. Mijn zus is net bevallen van een flinke zoon. Weldra zal ze zo’n heupdrager goed kunnen gebruiken om haar zoon goed te kunnen ondersteunen met aandacht voor haar eigen houding en comfort.

 13. Ik heb twee kinderen.
  en heb van mijn eerste zoontje heel vaak een overbelaste arm gehad.
  En ik zou dat zo willen voorkomen.
  Mijn tweede zoontje is nu 8 maanden, en weegt alweer heel wat.

 14. Ik vind dit toch wel het “beste idee van Nederland”, wat een handig ding !

 15. Dit lijkt mij ideaal. Veel bewegingsvrijheid. Geen ruimte nodig voor een kinderwagen. Of wat te denken als je wilt wandelen door het zand?

 16. Wauw! De HippyChick is echt wat voor mij! Laat ik (trotse hippe mommy van 3 kids) nou een klein hip chicky van 4,5 maand hebben én een hip chicky van 2,5… zij is klein uitgevallen dus voor mij is dit hét item wat ik nodig heb!!!
  Wanneer? Altijd en overal!!! Even naar de stad? Hop een baby op de heup, naar de winkel? 1 in de wagen en 1 op de heup! Naar het park? Tuurlijk! Een meisje in de wagen en eentje op de heup…!
  Dus….mommy online…
  Het is wel duidelijk dat ik de Hippe Chick nog echt heel veel en heel lang kan gebruiken!
  groetjes!

 17. Ik zou heel graag deze heupdrager willen winnen!
  mijn dochtertjes (een 2-eiige tweeling van 1 jaar oud) zijn niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gedrag zeer verschillend. Ons Jasmijntje is een lekkere luie bullie, en Luna is een stoer, avontuurlijk meisje. Hoezeer we ook van deze verschillen genieten, handig is het af en toe niet! Doordeweeks is hun papa van huis en voed ik de meisjes alleen op. En nu is het zo dat Jasmijn tijdens het lopen alleen bij mama op de arm wil, terwijl Luna alleen maar aan de hand wil lopen. En nu is Jasmijn juist een kindje met een beetje overgewicht (ze weegt bijna 14 kilo). Dus na een dagje winkelen met mijn meiden, heb ik s’ avonds een erg zere rug. Dit probleem kan verholpen worden met deze heupdrager! Luna blij, Jasmijn blij, mama blij. Ik zou erg blij zijn als ik deze buikdrager win, dit zou onze dagjes uit NOG leuker maken 🙂

 18. De gelukkige winnaar van de Hippy Chick is geworden: Connie.
  Van harte gefeliciteerd! Wij wensen je heel veel plezier ermee.
  Wij nemen via de mail contact met je op voor adres gegevens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top