Je bent hier
Home > Columns > warmte

warmte

Iedereen zal het met me eens zijn. Het is erg warm geweest de laatste dagen.
Als het veel regent en sneeuwt, is het niet goed. Als het te hard waait en onweert, is het niet goed. Als er teveel zon is en te weinig wind, is het niet goed. Al met al is het weer in ons kikkerlandje nooit goed voor veel mensen.

Heerlijk dit weer, alleen het zweten is wat minder. Maar des te minder je doet des te minder je zweet.
Het nadeel van dit weer is dat kleine en grote kindjes vaak heel slecht kunnen slapen. Nou dat hebben wij dus meegemaakt. Nu hebben wij al heel wat te stellen gehad met ons spookje wat slapen aangaat. Maar gister presteerde ze het dus om de hele dag niet te slapen. Geen minuut, seconde…. niets…. Om 1900 lag ze voor pampus op bed na een snel warm badje en na lekker bij mama te hebben gedronken. Om vervolgens om 21.oo uur wakker te worden en het op een brullen te zetten. Tot 23.30 zijn wij bezig geweest om haar netjes in haar bedje te krijgen en haar te laten slapen. Als ze bij ons zat was het goed, hing ze aan de borst, was het goed…. liep je met haar rond, was het goed. Legde je haar in bed…. je raadt het al…… brullen….brullen….brullen. Om 23.00 was ik het zat en heb afgesproken met mezelf haar eens even te laten gaan. Het is ook wel erg gezellig als om beurten, dan mama, dan papa langskomt en even gezellig met je op de stoel gaat zitten. Na 20 minuten mopperen, want ja, brullen deed ze gelukkig niet meer…. viel ze in slaap…. Gelukkig. Om vervolgens 6 uurtjes later weer wakker te worden…..

Vandaag een vol dagje, met de auto naar het werk aangezien we daar een feestje hadden. Om 12.00 sliep Lyanne al in de auto… dus mama 30 minuten omgereden. Daarna door naar het volgende dorp, aangezien nicht daar op de markt stond en wij oma zouden ophalen om weer naar huis te brengen. Daar heerlijk gespeeld en gewandeld op straat en zelfs nog een hele mooie wandelwagen gehad van oma. Daarna oma wegbrengen en we waren nog geen 5 minuten vertrokken of Lyanne haar ogen waren alweer dicht. Helaas maar voor een minuut of 5-10 aangezien we maar een klein stukje moesten rijden. Nu lag ze er om 19.15 in met de hoop dat ze deze hele nacht wel weer lekker slaapt en niet weer bijna 3 uur aan het brullen is.

Al met al heerlijk de warmte, zolang je in de schaduw zit, met je voeten in een badje, je kindje lekker aan het rommelen is in het water of in de schaduw, je verder niets hoeft te doen en je kindje gewoon lekker kan slapen….. En het in de nacht zover afkoelt dat je lekker normaal onder je normale dikke deken kan liggen tegen je warme ventje aan…. Maar aangezien de warmte hier erg blijft hangen liggen we zonder al te veel nachtkleding aan zonder dekens zo ver mogelijk van elkaar af met de ramen wagenwijd open en de ventilator op 3!

Lang leve de zon!

4 thoughts on “warmte

 1. Zielig is dat wanneer ze veel last van de hitte hebben, zij weten ook niet wat ze ermee moeten
  Mijn kleine meid van 5maanden heeft ook veel last van de hitte gehad, maar dan overdag. Heel veel huilen, enkel op handen gedragen willen worden enzo. Maar ’s nachts slaapt ze gelukkig wel gewoon door 🙂
  Hopelijk heeft je dochtertje inmiddels minder last van, en hebben jullie alledrie een beter nachtrust

 2. Ik vind het ook altijd zielig als de kindjes het zo warm hebben en hierdoor niet kunnen slapen…
  Mijn zoontje heeft er gelukkig niet al te veel last van.
  Wij hebben op zijn kamer bij zijn deur (hij heeft een deur ipv een raam) aan de buitenkant een doek gespannen, welke de warmte enigszins tegenhoud…
  Misschien kun jij ook zoiets proberen?
  Veel sterkte met de kleine meid en het slapen.

  Liefs,

  Patricia

 3. Met de gordijnen dicht en 2 blazers aan waarvan er eentje in het raam staat als die beetje open staat als de zon er niet op staat gaat het wel. Gelukkig wordt ze vooral in de avond wakker en in de nacht slaapt ze wel goed? misschien omdat ze mij voelt omdat ik ook boven ben? weet het niet hoor…. hihi!
  Gelukkig na de bui van vannacht toch wat afgekoelt. Nu eens zien hoe het morgen in limburg is.

 4. Hier ook zo 1tje die door de warmte zo slecht slaapt! Krijg haar ’s avond er niet op tijd in en ’s morgens staat ze om 6 uur weer te roepen… normaal was dat pas rond een uur of 9… met als gevolg dat ze overdag niet te genieten is omdat ze zo moe is er loom van de warmte.. maar slapen ho maar!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top