Je bent hier
Home > Columns > Vetjes, Fruitjes en Capsules

Vetjes, Fruitjes en Capsules

Gisteren ben ik begonnen met citroensapkuur capsules. Deze zouden ervoor moeten zorgen voor een complete ”detox” (reiniging, ontgiften, van je lichaam). Als niet al te vervelende bijwerking zouden de kilo’s eraf vliegen.

De voorganger van deze capsules is de originele citroensapkuur. Dit houd in 10 dagen lang leven op water met citroensap, ahornsiroop, cayenne peper en wat groen poeder en wat kruidenthee. Inderdaad, geen eten. Geen vast voedsel what so ever. Ben je gedisciplineerd genoeg om dit ook daadwerkelijk vol te kunnen houden, heb je als eindresultaat een compleet gezuiverd lichaam en niet geheel onbelangrijk, een lichaam wat misschien wel 10 kilo lichter weegt. But hey, who’s counting.

Deze kuur is mij in de eerste instantie iets te drastisch. Ik ben namelijk iemand die een dwangmatige behoefte in McDonalds krijgt op het moment dat iemand te hard: ”broccoli” roept. Ik word duizelig van gesprekken over koolhydraten, caloriën, anti-oxidanten en andere schadelijke of goede bactieren. En maar niet te spreken over biologische, suikervrij, light of vetvrije voedsel producten. Die ontwijk ik meestal en ga gauw op zoek naar produten die zoveel vetten en suikers bevatten dat Sonja Bakker me de oorlog zou verklaren na een hartverzakking te hebben gehad.

Een aantal jaar geleden kon ik dit hebben. Met mijn 1.73 niet zwaarder wegen dan 58 kilo, heerlijk. Ik heb altijd alles kunnen eten wat ik wou. En toen werd ik zwanger.

Jayden is mijn engeltje, en ik zou alle pijn, tranen, gevechten en ja, zelfs kilo’s allemaal nog een keer doorstaan als het moest voor hem.
Maar het moet niet meer. Nee, het moet nu genoeg zijn.

Ik ben niet meer zwanger, ik geef geen borstvoeding. Ik moet nu gewoon voor mezelf gaan zorgen zodat ik lekker in me vel kom te zitten. Vandaar: De citroensapkuur capsules!!
Een ietwat ongewone start. (Er zullen vast niet veel mensen zijn die deze kuur aftrappen met frietjes en bitterballen).

Maar vandaag heb ik het goed gedaan! Vanmorgen een broodje met filet en een met smeerworst. Als tussendoortje op mijn werk, (let op!!) een NECTARINE! ’s middags brood met smeerworst en bolletje knakworst en een eierkoek. En zelfs op de BBQ bij mn schoonouders heb ik me netjes gedragen! 1 stukje kip, een halve hamburger, een half worstje en sla, aardappelsalade, en fruit.
Ik heb gezondigd met een ijsje, maar goed, Rome werd ook niet in 1 dag gebouwd.

Dit dieet gebrabbel is niets voor mij, want Ronald McDonald en colonel Sanders met zijn kippetjes zweven als duiveltjes boven mijn schouders, maar ik drink ze even aan de kant met nog een glas water.

Op naar de originele 60 kilo, waar ik vandaan kwam. En werkt dat niet? Niets verloren, want dan heb ik nog altijd een compleet ge”detox”ed lijf.

2 thoughts on “Vetjes, Fruitjes en Capsules

  1. Hier geef ik dan nog wel bv en daardoor hou ik volgens mij echt wel heel veel vocht vast. Ik kan zelfs mijn ringen al lang niet meer om. Hoeveel ik ook niet snoep en gezond eet, het gaat er niet af. Stoppen met de bv zodat ik afval zou ik nooit doen. Maar merk zo erg dat ik die vieze blubberbuik nu wel eens zat ben. En weer eens vrolijk naar mezelf in de spiegel kan kijken zonder snel te willen wegkijken. Maar ja, streng dieeten is neit aan mij besteed. Ik kon ook altijd alles hebben en hoefde maar 3 dagen niet te snoepen en de kilos dropen eraf…. Ik hou het er dus nog maar op dat het door de bv komt en ben van mening dat het er vanaf druipt als we daar mee klaar zijn. Maar hier moet er toch ook wel 15 kg af om te komen waar ik was voor ik zwanger werd. En daarna eigenlijk nog 5 om te komen waar ik was voor stoppen met roken 🙂
    Dus dokter frank, sonja bakker….. hoe pakken we dit aan?

  2. Ik heb een tijdje geleden een soepdieet geprobeerd. Moet zeggen dat het wel heel goed werkte!
    Je maakt zelf soep, er zijn veel verschillende recepten en ze smaken allemaal nog wel redelijk ook. Buiten de soep mag je op een dag bepaalde dingen erbij eten, dus je bent niet alleen vloeibaar bezig! Iedere keer als je trek krijgt mag je soep eten, je hebt dus ook nooit honger.
    Na 3 dagen was ik al 4 kilo afgevallen, maar ik ben zo steevast als een schommel, dus ben er daarna mee gestopt… ik wilde gewoon een stuk van die slagroomtaart die vriendlief de avond ervoor had gekocht en al half had verorberd… ik heb de disipline nit om een dieet te volgen, maar het werkte dus wel!
    Ik hoop dat de citroenkuur voor jou ook helpt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top