Je bent hier
Home > Geld & Budget > Waarom koopzegels sparen de moeite waard is

Waarom koopzegels sparen de moeite waard is

Sparen doe ik op verschillende manieren. Naast op de bank sparen, wat anno nu vrijwel niets meer oplevert, spaar ik heel wat jaartjes koopzegels van de AH. Voor mij een goede manier om extra zakcentjes te sparen en het fijne is ook nog eens dat je niet eens door hebt dat je extra geld uitgeeft. En daarnaast ontvang je meer rente dan bijvoorbeeld op je bankrekening. Dat is toch mooi meegenomen?

Albert Heijn koopzegels

Ik denk dat ik er wel van uit kan gaan dat de spaarsysteem van de diverse supermarkten bij vrijwel iedereen bekend is. Bij Albert Heijn kun je bij iedere €1,00 die je uitgeeft een koopzegel kopen. Je betaald €0,10 per zegel en met 490 zegels kun je een boekje vol plakken. Een volle zegelboekje kost jou dus €49,00 maar bij inlevering van deze ontvang je €52,00. Dit betekent dat je voor iedere volle zegelboekje een premie van €3,00 ontvangt, een extraatje van 6%!

Nou spaar ik heel wat jaartjes de koopzegels van Albert Heijn en nog steeds ben ik ervan overtuigd dat het zeker de moeite waard is. Als gezin van 7 personen (binnenkort 8) hebben we maandelijks heel wat boodschappen nodig. En omdat de kosten van de koopzegels in de boodschappenbudget zit, merk ik haast niet dat ik extra geld uitgeef. Wel is de premie van een volle boekje een mooi extraatje dat altijd wel welkom is.

Koopzegels sparen met een doel

Waar ik voorheen bij iedere volle zegelboekje deze voor contant geld inwisselde en vervolgens voor boodschappen gebruikte, nam ik mij vorige jaar rond deze tijd voor om de boekjes niet meer direct in te leveren maar te bewaren. Mijn doelstelling was om zo voor een leuk geldbedrag om extra cadeautjes voor onder de kerstboom te sparen. Dit hield ik het hele jaar vol en zo gebeurde het dat ik rond de kerstdagen maar liefst 8 zegelboekjes volgeplakt had. Zonder het te merken spaarde ik een totaal bedrag van €416,00 bij elkaar. Dat is zeker niet mis, helemaal omdat december een dure maand is. Met dit bedrag kon ik dus extra cadeautjes voor onder de kerstboom kopen.

Uiteraard heb ik ook voor dit jaar hetzelfde doel: een jaar lang koopzegels sparen. Zelf ben ik uiteraard wel benieuwd of ik ook dit jaar 8 boekjes vol zal krijgen of dat het wellicht meer zullen zijn…

Koopzegels sparen kan naast bij AH bijvoorbeeld ook bij Jumbo en Coop.

Spaar jij ook koopzegels?

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Waarom koopzegels sparen de moeite waard is

  1. Dat is zeker een mooi extra bedrag. Ik ga jouw voorbeeld maar ook opvolgen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top