Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Waarom ik nog maar enkel high-end parfums koop

Waarom ik nog maar enkel high-end parfums koop

Inmiddels blog ik heel veel jaartjes en logischerwijze ben ik ook in al die jaartjes op allerlei fronten gegroeid. Ik ben ouder geworden en mijn smaak en voorkeur in veel dingen zijn veranderd. Dat is, door de soorten mailtjes die ik van lezers ontvang,  jullie ook opgevallen. Zo vinden sommigen van mijn lezers het leuk dat ik meer high-end parfums review en weer anderen vinden het toch wel jammer dat ik geen budget geuren meer laat zien. In dit artikel leg ik uit waarom ik anno nu meer fan van high-end producten, in dit geval geuren, ben.

Ik ben gek op parfums. Dat staat vast. En ieder persoon dat gek op geuren is wilt vanzelfsprekend enkel geuren kopen die bij hem/haar past. Geuren waar je van geniet. Zo ik ook. Je kunt zeggen dat dit met het ouder worden te maken heeft, maar als we het over geuren hebben, is mijn voorkeur enorm veranderd. Meer ontwikkeld en wellicht zelfs verfijnd. Wat in de loop van de jaren naar boven gekomen is, is dat de geuren die mijn hart sneller doen slaan met een redelijk hoge prijskaartjes komen. Dat is een persoonlijke voorkeur en doe je niets aan.

Voor mij is een geur pas geslaagd als het werkelijk iets met mij doet. Een bepaald effect op mij heeft. Het gevoel dat een geur bij mij oproept is voor mij minstens zo belangrijk als hoe de geur zelf ruikt. Een geur kan nog wel heel lekker ruiken, maar als het bij mij geen fijn gevoel oproept, is het wat mij betreft geen match. En als het om parfums gaat willen we allemaal een match made in heaven. En dit, match made in heaven, vind ik vooral bij high-end merken. Zo is op het moment Mon Guerlain Florale van Guerlain een groot favoriet van mij. Dit is een heerlijke geur die bij mij vooral een gevoel van onbezorgdheid oproept. Maar ook Miss Dior en Coco Mademoiselle van Chanel scoren bij mij hoog.

Omdat ik vrijwel al mijn geuren zelf koop is het voor mij niet meer dan logisch dat ik voor geuren kies waar ik persoonlijk van geniet. Met dit alles in gedachte heb ik er bewust voor gekozen om geen geld meer aan geuren te besteden waarvan ik weet dat ik ze na slechts een keer gebruiken (voor review) niet meer naar om kijk. Goedkoop zijn de geuren die ik (anno nu) gebruik en derhalve op de site laat zien niet maar ik koop wel enkel geuren die ik het geld waard vind. Geuren die ik s’morgens opspuit en me de gehele dag prettig bij voel en daarnaast s’avonds grotendeels nog steeds ruik. Maar bovenal: geuren die mij een fijn gevoel geven en misschien zelfs ook zelfverzekerder laat voelen.

Al met al gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de wat duurdere parfum-merken. Ik tel liever een paar tientjes meer neer om geuren aan te schaffen waar ik echt gek op ben en dus daadwerkelijk zal gebruiken dan budget geuren kopen en deze na 1 keer gebruik in de kast stof laten vangen. Dit wilt uiteraard zeker niet zeggen dat budget geuren niet fijn kunnen zijn. Het is alleen zo dat, in dit stadium van mijn leven, mijn voorkeur simpelweg naar bepaalde merken uitgaat. En deze behoren tot de high-end merken. Ik kan het geld missen en de geuren vind ik mijn geld wel waard.

Mijn motto: spaar liever wat langer door om een geliefde duurdere geur te kopen dan een budget geur halen en deze na enkele keren gebruik in de kast stof te laten vangen. Het zou natuurlijk veel mooier zijn wanneer je een budget geur vindt dat jouw hart sneller doet slaan. Win-win dus.

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top