Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Onthul jouw liefdesverklaring met Miss Dior Eau de Parfum 2017

Onthul jouw liefdesverklaring met Miss Dior Eau de Parfum 2017

Miss Dior is in de wereld van parfums een klassieker en in 2015 kocht ik mijn allereerste Miss Dior Eau de Parfum Superblij was ik met dit geur en nog steeds geniet ik er volop van. Mijn liefde voor deze geur is zo groot dat ik onlangs de vernieuwde variant, uitgebracht in 2017, aangeschaft heb. Niet alleen behoort Miss Dior tot mijn favoriete geur, maar is het ook de lievelingsgeur van Christian Dior zelf. Een geur die hij lang koesterde voor hij hem lanceerde.

“Make me a perfume that smells of love.” Dat was de boodschap die Christian Dior zijn parfumeur bij het creëren van de Miss Dior-geur gaf. Ter ere van zijn geliefde jongere zus, Catherine, creëerde Christian de Miss Dior geur  en werd het in 1947 geïntroduceerd. De geur werd zeer goed ontvangen en sindsdien zijn er diverse varianten op de markt gebracht.

Miss Dior is het parfum van de doortastendheid, de vernieuwing en de vrijheid. Miss Dior is een geur en een gezicht. Een vurig hart dat vurig klopt. De Miss Dior parfums zijn uitzonderlijke florale creaties die jouw emoties opwekken en jouw persoonlijkheid prachtig laten stralen. Een levendige roos vormt het kloppende hart van elk Miss Dior parfum.

Miss Dior

De nieuwe Miss Dior Eau de Parfum vindt zichzelf opnieuw uit rondom een frisse en sensuele roos geweven met rozenhout. Het onthult de vrouwelijkheid van een sensuele bloem. Haar hart is een florale liefdesverklaring die de schoonheid van de roos uit Grasse combineert met levendige Damascus roos, beiden omhult door een strik van frisse Calabrische bergamot noten. Deze handgemaakte creatie is verweven met rozenhout uit Frans-Guyana en roze peper uit La Réunion voor een verhoogd karakter. Een Miss Dior waar je verliefd op raakt.

Geurnoten

Topnoten: Citroen, Mandarijn, Roze peper, Bloed sinaasappel, Zoete sinaasappel en Calabrische Bergamot;
Hartnoten: Grasse Roos, Damask Roos en Jasmijnblad;
Basisnoten: Palissander- en rozenhout en Patchouli.

Een zoete frisheid

Miss Dior Eau de Parfum is een Chypre Bloemige geur, een vrouwelijke geur in een pareltje van een flacon. Deze vernieuwde versie blijft redelijk dicht in de buurt van het origineel maar met een frisse twist. Waar de vorige variant vooral warm en poederig is, is deze versie frisser en minder zoetig. De vernieuwde samenstelling voegt een zoete frisheid aan de geur. En als ik heel eerlijk ben, gaat mijn persoonlijk voorkeur uit naar de vorige variant.

Miss Dior Eau de Parfum (2017) is het beste te omschrijven als de frisse variant van haar voorganger. De geur is tegelijkertijd zwaar en licht. Het is pittig, levendig en vrolijk maar ook subtiel zoet en poederig. Direct na het spuiten is het de rozen die je voornamelijk waarneemt, met op de achtergrond het licht poederige accent. Maar de frisheid van de geur neemt snel genoeg de overhand. De warme en poederige kant van de (originele) geur, waar ik mijn hart aan verloren heb, blijf je op de achtergrond lichtjes ruiken. Uren na het opspuiten komt deze echter meer naar de voorgrond. Een warme vanille geur is dan wat ik vooral waarneem. Heerlijk! Alhoewel mijn voorkeur naar de in 2012 uitgebrachte Miss Dior uitgaat, is deze versie een aangename afwisseling. Vooral voor wie de vorige geur te zoet en poederig vindt, denk ik dat je deze versie wel zult waarderen.

Naast dat de vernieuwde Miss Dior Eau de Parfum anders ruikt, is het ook van kleur veranderd: van geelachtig naar bleek roze.

“And you, what would you do for Love?”

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top