Je bent hier
Home > Baby & Kind > Tips voor dagjes uit in de zomervakantie | Fruittuin van Amsterdam west

Tips voor dagjes uit in de zomervakantie | Fruittuin van Amsterdam west

Vooral tijdens de zomermaanden is het perfect om met de kids er op uit te trekken. Afgelopen week gaf ik al als tip de Nick Jr. Zomerbios. En vandaag ben ik er weer met een nieuwe activiteit. Heb je weleens van de fruittuin van Amsterdam west gehoord? Of misschien hebben jullie al eens een bezoekje aan een soortgelijke bedrijf gebracht. Hoe dan ook, het is zeker de moeite waard om tijdens de zomervakantie met de kids in de fruittuin van Amsterdam west fruit te gaan plukken.

Fruittuin van Amsterdam west

In Amsterdam west, op 6.5 ha grond, vind je de fruittuin. Een prachtig omgeving met maar liefst 20 soorten fruit bedoeld voor zelfpluk. Dat betekent dat al het fruit door bezoekers zelf geplukt mag worden. Het concept van de fruittuin is heel simpel: kom zelf fruit plukken en reken bij de kassa je oogst af.

Naast bezoekers scharrelen ook veel kippen rond

In de fruittuin vind je ontzettend veel verschillende soorten fruit en wat typische groenten. Zo zijn er veel soorten appels, peren, kersen en bessen te vinden. Maar ook aardbeien, pruimen en framboos. Plukken is niet het enige waar het in de fruittuin om draait. Want naast alle fruit en groenten vind je in de fruittuinen ook veel kippen. Kom daarom lekker vroeg langs en ga samen met je kinderen echte eieren zoeken. Hoe leuk is dat?

Bij aankomst bij de fruittuin krijg je uitleg over wat geplukt kan worden, waar dat staat en wat dat kost. Na het plukken kom je weer terug bij het begin om het fruit af te wegen en te betalen. Het fijne aan de fruittuin is dat er in de boomgaard geproefd mag worden. Sterker nog: dat vinden ze alleen maar leuk, want dan weet je wat je koopt. Maar onthoud wel dat de fruittuin geen gesubsidieerd bedrijf is en het dan ook zo netjes is om al jullie oogst wél gewoon te betalen.

Zijn jullie moe van het lopen en plukken? Dan is het fijn om in het tuin café even bij te komen en van het sfeervolle omgeving te genieten. Maar ook kun je zowel binnen als buiten genieten van hun zelfgemaakt appelgebak, ouderwets lekkere wentelteefjes of andere eigen-aardigheden. Ook dorst kan hier lekker worden gelest; bijvoorbeeld met een zelf gemaakt sapje, koffie of thee. En voor kinderen is er buiten genoeg ruimte om lekker te spelen, glijden en klimmen.

Ingang is gratis, je betaald enkel voor de geplukte fruit en uiteraard jullie consumptie in het tuin café. Voor meer info check fruittuinvanwest.nl

Heb jij weleens een bezoekje aan een fruittuin gebracht? 

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top